Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 47 979
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
  • на североизток от Рая
  smile3506 Къде ги тез цветарки?  Crossing Arms
Обикалят из други виртуални реалности явно....  Wink

Явно.  Laughing Но днес   33uu, няма ги май в ефира.

Аз след орхидеите на Незито не знам къде се мушкам, ама все пак да покажа какво цъфна и при мен.

От онзи ден е, сега цветовете са вече 5, отваря се шестият.

Втората снимка е на същата орхидея, но миналата година, по същото време. Много е нежна, с тези ситни точици по нея... Heart Eyes

Мариетко, съжалявам за това, което ще видиш в скрития текст.  Confused

Скрит текст:
Беше в коридора, на тъмно и измършавя. Прибрах го преди 10-тина дни в хола, пред вратата на терасата и веднага се съвзе. Сега растат листа, поливам го, но много страдах, че може да го загубя. Иначе пък си има мартеничка още.  Simple Smile

Жалко за проблемите с теменужките ви, момичета. Тези гадове, направо ги ненавиждам.

Отидете с червейчето в агроаптеката, така ще знаят какъв препарат да ви дадат.
 Аз съм носила лист от мушкато, за да види жената от какво страда растението. Веднага прецени какво е нужно за лечението му.

И теменужките си съм снимала, но ако ги покажа сега, после няма да имам снимков материал. Затуй се стискам.  Whistling

ТаняHug Heart Eyes! Ще се оправят, ще видиш. Толкова са хубави. Писали сме едновременно.

# 466
  • Велико Търново
Здравейте момичета, мнооооого отдавна не съм писала, та може и вече да не ме помните. Обаче такава находка имам, че трябва да споделя пък и да се посъветвам Simple Smile

Има традиция на коледните банкети, на жените да ни подаряват по една роза. И тази година така, едни големи жълто/оранжеви. Потопих си я и така. Седмица да увяхне, две да увяхне - не. Извадих я да я клъцна отдолу и какво да видя - изкарала ново листенце и на още едно място като бобче  Shocked Да не изпадам в подробности, но вече имам 3 пръчици набучени в пръст и захлупени с пластмасови чашки. И трите са свежи и продължават да се разлистват. Не бях чувала от рязан цвят да става, но явно е възможно Simple Smile Какво да правя по-нататък, колко време мога да ги държа така. Има градина, в която да се засеят, но е много рано, нали?

Аз пак да се промуша с моя въпрос  Embarassed

# 467
  • Бургас
Нели,голяма красавица си имаш.Мушкатото ще се съвземе и моите не са за гледане сега.Щом не е изгнило,значи е добре.
Надежда,съжалявам,но не разбирам много от рози и не мога да дам съвет.Според мен рано на пролет може да ги преместиш в градината,до тогава или ще се хванат или ще умрат.
Таня,на 90% съм сигурна,че е трипс,щом казваш ,че и шава,но така или иначе моспилана действа и на други гадини,така,че се надявам да ги спасиш и да нямаш жертви.
Преди доста време,аз приложих подобна процедура,направо ги извадих и ги накиснах в препарати,смених почвата а саксиите накиснах в белина и залях с вряща вода.Успях да ги спася,втория път само напръсках.Ама бяха около 6-7.

# 468
Здравейте дами,

попаднах на нещо много интересно за цветята и зодиите. Аз лично съм зодия риби и много харесвам орхидеите. Имам 2 у дома - бяла и лилава.  Peace

# 469
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте дами,

попаднах на нещо много интересно за цветята и зодиите. Аз лично съм зодия риби и много харесвам орхидеите. Имам 2 у дома - бяла и лилава.  Peace

е, аз съм всички зодии едновременно май. без моята  Tired дето даже не е вярна  Tired

# 470
  • DE
Nadejda, не е учудващо, че е пуснала коренчета. Гледала съм как режат пръчки от рози-скъсяват от двете страни и забиват в саксия с пясъчлива почва.
Моя съвет е да откриеш пръчката(да не е покрита). Сега листа не и трябват, достатъчно е да развие корен!
Остави я някъде на светло и хладно, като поливаш периодично.
Края на март можеш да я изкараш на вън и Април да засадиш в градината.

Нези, прекрасно е под твоето небе Hug
Нели, и моите мушката в саксии изглеждат така. Не ги мисли сега...идва пролет скоро Heart Eyes

# 471
  • Бургас
И сега какво,само бонзай нямам newsm78според зодията де Rolling Eyes
Иначе в спалнята имам адениуми,като се има предвид,че са тумбачески,могат да минат за бонзаи Laughing

# 472
  • ГОре на черешата...
Здравейте, момичета  bouquet! Искам виртуално да ви почерпя - днес нашето голямо момче стана на 13 години, кога минаха...

...торта ще има в събота  Wink

Нелинце, не се тревожи Hug, нищо му няма, и моите са така, но още малко и като хукнат...пак ще са зелени и пак ще цъфтят. Другият месец почвам с кристалона. А орхидеята ти е прекрасна!

# 473
  • Велико Търново
Благодаря, момичета  Hug

# 474
  • Бургас
Честит ви рожденик Мариетка,да е жив и здрав и много да ви радва Hug
И,да,така е,бързо минава времето и аз си го помислих точно когато моята голямата ги навърши.

# 475
kiticat, и аз съм риба, обаче обожавам теменужки, хибискуси, каланхоета и всичко, що е зелено и цъфти цветно  Laughing Laughing Laughing

# 476
  • на североизток от Рая
Мариетко, честит рожден ден на Калоян! Да расте здрав и силен, да се гордеете с него! Ти си щастлива мама с тези деца.   bouquet

Скрит текст:
Торта ще покажеш ли?
  Wink

# 477
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви Heart Eyes!
Тортата - в събота.

# 478
  • Пловдив
Мариета, поздрави за големия мъж! Да е здрав и щастлив и да притежава силния дух на майка си!
За цветята и зодиите.....хм... рак съм- не харесвам циклами. От друга страна майка ми е скорпион- тук са уцелили 10-ката с кактусите.  Някъде бях попадала на това какво цвете си според месеца на раждане-хороскопи всякакви  Wink

# 479
  • в огледалото на живота
Мариета,да ви е живо и здраво порасналото момче   bouquet
Растат децата и ние с тях,но в обратна последователност.. Simple Smile
Нищо ,здраве и любов да има... Hug

Табакова,цял ден те мисля с тези сентполии.....няма да им се даваш.... Naughty ще оцелеят...

Нели,тук съм душице..ако мислиш мен.....бива....почти ....
Скрит текст:
Труден и мъчителен ми е този месец ...и поради ангажименти професионални и поради тежки и мъчителни и   спомени....не искам да ви товаря с тях...изживявам си тихо и  болезнено мъката...  Cry

За всички тук и там ... Hug
И аз ви обичам  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 22:17 от devi4ca

Общи условия

Активация на акаунт