Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 47 974
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Момичета такъв мерак ме е хванал да чистя прозорци и терасата и да нареждам саксиите с цветята вече  Rolling Eyes
Пфуу какво време, то поне сняг да има  Rolling Eyes
Лятото и при мен имаше зелени гъсеници, правеха дупчици дори и по стеблата на мушкатата, чистих ги ръчно голяма гонитба беше, те хитри се крият, но като надебелеят от много зелено лъсват веднага  Twisted Evil

# 496
  • DE
Цветенца, я кажете за какви семенца е дошло време? Аз да се похваля, че циганчето ще ми цъфти. Не вярвах, че толкова рано ще има пъпки.

Към края на Януари им е време на петунии, върбинки, циганчета, мушката(от семе)
Кученца могат Февруари, а от Март всички на които им се прави разсад.
От Април астри, цинии, латинки и др. бързо растящи.
Домати, чушки края на януари магат да се слагат
Краставици Февруари

Поне за това се сещам сега.

Мариетка, ного мило ми стана!
Сладур!

У наше село пак дъжд вали-почнаха кокаляците ми да скърцат вече Twisted Evil Мрън!!!

Аз си поръчах сега това

И това

Фук-фук, само не знам кога ще дойдат.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 17:07 от matze

# 497
Маtzе,как дразниш ,значи!  Crossing Arms  В това жълтото ми останаха очите!!! :love

Мариетка,много са мили твоите момченца!  Hug
Нели,твоя перваз със сентполии е -без думи! Искам да ги видя цъфнали всички наведнъж,като моите орхидеи.  Party

# 498
matze благодаря. Много харесвам петунии и ще се заема с градинарство тези дни Simple Smile. Довечера ще покажа и цъфналото вече циганче Simple Smile.

# 499
  • Пловдив
Нели, то тази орхидея забравя ли се.....  Heart Eyes Чудничко ти е теменужното первазче- много са пораснали! За цветове- като се има предвид, че сега на подобни дребосъци имам пъпки-от сега нататък може да очакваш цвят. Някои сортове са по-бавни- може и година да им отнеме, на други пък -месеци. Виж и при Девичка какъв мъник е цъфнал.
Да кажа за моите сенполии- нагледах ги днес- доста добре са. Понеже са в по-студена стая даже не се за поливане още. Като изключим факта, че са им малко поизцапани листата от препарата са си отлично! Имам и доста интересна находка- Стрелец Элит че е целия в пъпки е факт, обаче видях че е изкарал отстрани малка детка и тя- с пъпка! Ето и снимков материал. Смятам да я оставя да си цъфне  Laughing
Скрит текст:

И за финал- гастерията, дето ѝ викам алое  Laughing

# 500
  • Бургас
Привет! 55
Нели,честит ти именик,да е жив и здрав,щастлив и много ,много да ви радва Hug
Ако има именици днес да се чувстват поздравени и да идват да почерпят Grinning
Таня,супер,радвам се за теменужките,дано се отървеш от гадините,а гастерията ти е страхотна.
Аз в момента сея семена,но минах да ви нагледам и си направих едно чайче с мед,че нещо пак ме стяга гърлото.
Използвам момента,че съм сама и съм разхвърляла из къщи тарелки,кутийки,една част вече са готови.
Сях вече флокса и немезията от Мацето,подготвих и върбинки и някакви петунии събирани от мен пък да видим какво ще излезе.
Сложих и две листа от сентполията сватбения букет,на който му се е гътнала да пращам пак,дано се хванат.
Отивам да довършвам,по-късно ще намина пак Peace

# 501
  • в огледалото на живота
Сложих и две листа от сентполията сватбения букет,на който му се е гътнала да пращам пак,дано се хванат.

Пу за мен едно.... Blush Praynig

Табакова,то каква е мъничка,че и цвят пуснала...милата... Heart Eyes

Нели,да ти е здраво момчето  Hug Да расте много  обичано!
Скрит текст:

# 502
  • Пловдив
Не знаех, че имаме именик в "семейството"! Нели, да ти е живо и здраво момчето!

# 503
  • Бургас
Купих си преоценена орхидея фаленопсис бяла, изглежда здрава...
Много неща прочетох за орхидеите и ми гръмна главата от информация.
Някой ще ми каже ли по простичко как да се грижа за нея?
Честито на именниците днес!

# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Купих си преоценена орхидея фаленопсис бяла, изглежда здрава...
Много неща прочетох за орхидеите и ми гръмна главата от информация.
Някой ще ми каже ли по простичко как да се грижа за нея?
Честито на именниците днес!

1 - не се престаравай Simple Smile от престараване и преполиване са умрели повече орхидеи отколкото от неполиване;
2 - не поливай в 'гушката" между листата
3 - светло, без пряка слънчева светлина

Wink и намери темата за орхидеите Simple Smile

# 505
Здравейте момичета. През март чакаме бебе и както всички знаете по-голямата част от времето ми ще е заето в грижи за него  Heart Eyes В същото време имам просторна тераса, която е много слънчева и досега всяко лято си отглеждах много едногодишни цветя на нея, но сега покрай бебето няма да имам много време за градинарство. Интересува ме дали може да ми предложите някакви слънцелюбиви саксийни растения, които да не се нуждаят от много грижи. Искам да ги засадя направо в саксиите и само да ги поливам, без да се налага да ги пресаждам или да полагам специални грижи за тях. Трябват ми едногодишни, защото сме в малък апартамент и зимата няма къде да ги прибирам.  Blush Благодаря предварително   bouquet

# 506
  • Пловдив
poepie, в орхидеената тема на първа страничка има доста инфо. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726610.0 Казвам аз как ги гледам- на светло място- пряка слънчева светлина обаче има само сутрин, опръсквам ги редовно, поливам веднъж на 10 дни примерно, с потапяне във вода за 30-60 минути, зависи кога се сетя за ги извадя. Това в общи линии.

# 507
Нели за ти е жив и здрав именника!!!  bouquet
Скрит текст:
Хайде и аз да почерпя за моята именичка-Тони. Laughing
етo я.

Скрит текст:

Приятни почивни дни момичета!!! Hug Heart Eyes

# 508
pisenxeto, именничката ти е голяма сладурана.  Heart Eyes

Нели, честит именник   bouquet

# 509
  • Бургас
То от много четене по форуми тотално се обърках за това исках по простичко обяснено без претрисане
Благодаря добри за отзива
Табакова със топла вода ли опръскваш орхидеята?

Общи условия

Активация на акаунт