Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 47 972
  • 725
  •   1
Отговори
# 510

Табакова със топла вода ли опръскваш орхидеята?
Аз не съм Табакова,но ще отговоря.
Опръсквам с престояла вода със стайна температура, като гледам да не попада в розетката с листата,защото загниват,само корените.
Ето темата  за орхидеите:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726610.msg27199467#new

# 511
  • Бургас
Аз готова Peace 14 кутийки,забравих една ягода ама разчистих вече.
Вербена,флокс,немезия,дихондра,петунии,газания и още.почти нямам място а имам още семенца Sad
Писе, Mr. Green да  нагушкаш именика от мен,богата трапеза в негова чест.
poepie ,не се шашкай толкова,сложи я на светло и поливай на десетина дена или когато корените посивеят,аз от време на време ако не ме мързи ги носа в банята и ги къпя,зимата избягвам.
Принципно ги кисна ама ако не ми се занимава направо на чешмата.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пипи, момичетата в темата за орхидеите са много мили, но имат опит, а ние нямаме  Laughing и се втеляваме прекалено, а това води до беля  Hug

Скрит текст:
за първата орхидея питах постоянно.
и изпълнявах всичко.
една писа, че веднага пресажда, заради сфагнума вътре. и аз се метнах. ама то страх голям. аритмия получих, краката ми омаляха, как не се гътнах аз не знам.
една полива през седмица, друга през две, но у дома е на парно, въздухът гони 0% влажност орхидеите загиват за вода. питам аз, показвам снимки и те казват "дехидратирана" и се започва едно поливане не през ден, а всеки, че и по два пъти пръскане...
рекорд поставих - уморих орхидея за три дена ooooh!
та затова пиша да не се престараваш  Hug

# 513
  • на североизток от Рая
 Много, много благодаря за поздравите за моето момче! Вие наистина сте ми като семейство.  Hug

На Девичка и Писенцето картичките ме разчувстваха, защото видях името на сина си изписано и  ми стана едно такова нежно на душата. Благодаря ви момичета! От ден на ден ми ставате все по-близки.   bouquet

Много ме радват и отзивите ви за теменужения ми перваз. Да се надявам, Нези, че ти ще си добрият пророк и всички ще цъфнат като орхидеите ти. Тогава ще се възгордея истински и ще се фукам, фукам със снимки.  Laughing Как чакам поне една да цъфне. Това ще е като подарък за мен.

Писе, нагушкай твоята Тони от мен. Тя ми е слабост още като разбрах името й. А то не беше скоро. Като ти дойда на гости, ще се запозная с нея.  Grinning

И накъде без почерпка. И то не каква да е, а

# 514
  • Бургас
Добри ама и ти си се вкарала в един филм...  Laughing чудо
Ще се постарая да не прекалявам със грижи.. Heart Eyes
Благодаря за линка за орхидеите ще прегледам и там   bouquet

# 515
  • София
Честит празник на всички именици!    bouquet

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 18:05 от Amiamo

# 516
  • на североизток от Рая
Честит празник на всички именници!    bouquet

Аз благодаря за поздрава и искам да направя едно уточнение, което не е никак безполезно.

Казва се `имеНик`, а не `имеННик`.

Скрит текст:

# 517
  • DE
Нели, честит празник на твоя малчо Hug
И на котета, кучета и прасенца Mr. Green

Табакова, ауууууууууу, туй на сопа дето е пораснало е много готино!
Денима, добра работа си свършила! Аз поемам щафетата и почвам.
Първите семенца на доматки са вече посяти.
cvetelina.a , купи си на пролет цветя(мушката, петунии, върбинки)
Е, трябва да се пресадят, но пък кой знае колко грижи не им трябват-освен поливане и торене от време на време.

# 518
  • София
Нели, благодаря за поправката! Оправено е и няма да се повтори!  Embarassed Simple Smile

# 519
Нели,честит имен ден на момченцето ти! Да е здраво и усмихнато!   bouquet
Ммм,много вкусно изглеждат тези калинки! Crazy
Нямам търпение и аз да видя цъфналите ти теменужки!  Crazy

# 520
  • на 90 км от морето
Нели, да е жив и здрав именика  Hug Heart Eyes Первазът ти е страхотен  Heart Eyes
Браво и на Денима  Hug
Танче, красотаааа  Hug
Писенце, нагушкай глезаната  Heart Eyes

Мисля ви всички и ви чета всеки ден, но не винаги ми остава време да пиша  Blush Hug

# 521
  • Бургас
Хайде честито и на Атанасовците и Наските да сте живи и здрави и си носете името със гордост!

# 522
  • DE
Чук-чук Hug
Много съм работна, да знаете!
Подготвям се вече...напълних 20 тарелки с почва.
Само семенца нямам-ама скоро Wink
Правете се, че не виждате скапаните саксии от зад Embarassed

# 523
Здравейте, момичета! Нещо се изгубих последния месец, но при мен декември и началото на януари са само празници - първо малката има рд, после аз имен ден, после Коледа и Нова година и накрая завършваме с рд на голямата, която тази година навърши 16 г., обаче успях да ви прочета. Покрай празниците ми подариха една орхидея, една бегония - червена, кичеста, мини спатифилиум, коледна звезда и много красив букет от орхидеи, който красеше офиса ми цял месец. Едни служебни партньори пък ми подариха семена от коледно дръвче, та тези дни ще ги посявам - имат си торфена таблетка и малка саксийка. Закупила съм си и семена за цветя, та се подготвям за засяването им.

# 524
Мили момичета, моля дайте ми съвет за бързото вкореняване на резници от стаен клен:

Стоят във вода от ноември месец, обаче не пускат корени. Благодаря ви предварително   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт