Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 48 001
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
От тези карамфилчета директно в двора съм сяла,преди доста години,може би десет и още ги имам.От време на време ги разсаждам.Вербената най-добре на разсад и по-раничко,че бавно никне,аз под парник я държа докато поникне и после на светло.И по-късно да сееш не е фатално,но ще цъфне по-късно.По-късно ще ти пиша на лични от кои семена съм доволна,трябва да видя дали имам останали пакетчета,да не те излъжа за марката.

# 166
Таня страхотен цвят  ще има това мъниче. Mr. Green
devi4ca от карамфилчето ще ти пратя направо с корените на пролет и готово.Иначе от семе ще цъфне чак догодина.Аз така или иначе го мъкна,че става много гъсто,а така излизат нови  и се подновява.
Скрит текст:
  ето го моето
Желая ви весело посрещане на Нова година-здраве и късмет през нея!!! Heart Eyes Hug

# 167
  • Пловдив
Два дни при нас беше пролет- топло, слънце. Днес е есен- мъгла, влажно....чакаме сега зимата да дойде  Mr. Green
Теменужката с огромния цвят е от сорта Главный Калибр- и преди ми е цъфтяла, но такъв голям цвят е нямала. И той още не е отворен напълно, а след отварянето по принцип продължават да нарастват цветовете. И аз с нетърпение го чакам.
За гъбата и аз не мога да кажа нищо, освен очевидното- че е някаква  дървесна гъба. От тия където Мацето ги подритва в двора си. Преди години баща ми събираше такива, пръскаше ги с някакъв безцветен лак и така стояха с години като декорация вкъщи. Така, че Маце- може да им намериш приложение  Wink
Между другото гледах по пазарите и цветарските магазини нацъфтели каланхоета. А при мен едни храсти....Дала съм им срок до пролетта, ако няма изглед за цъфтеж ще им търся друг собственик май. Макар, че ще ми е жал, защото всички са ми от разни цветарски размени, включително и момичета от тук. Поне вече имам две, макар и съвсем мънички, каменни цветя.   Heart Eyes
А ето и малко напредък по отварянето на цвета

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 13:17 от t_tabakova

# 168
  • в огледалото на живота
Писе,точно такова искам,миризливо.. Heart Eyes
Да не го мисля тогава до напролет ... Wink Hug

Таня,  Heart Eyes
Aз никак не им бая на моите каланхоетa.Имам 3 различни /жълто,червено и оранжево/.
Лятото ги изкарвам на терасaта и подлудяват и от листа и от цвят.Често ги къпя и торя,харесва им но само през топлия сезон.Кърша щом видя,че изцуляват и до там.Не засенчвам,така си виреят при мен.
Даже гледам,че сега оранжевото боцнало един цвят.
Да пратя от моите ако искаш  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 13:27 от devi4ca

# 169
  • Пловдив
Да пратя от моите ако искаш  Rolling Eyes
ТЦ. 5 саксии имам- оранжево, розово, розово кичесто и другите не ги знам, но май бяха жълто и червено. Лятото обаче ги държах вътре- югоизточна ни е терасата и доста напича. Освен това лято да им потърся някое по-сенчесто местенце там и може и да започнат да цъфтят.  Сега са на три различни места из апартамента, да видя къде ще им е най-добре. Ще ми се опират те на мен.... Stop

# 170
  • в огледалото на живота
Да пратя от моите ако искаш  Rolling Eyes
Ще ми се опират те на мен.... Stop
Само така... Laughing
Да не спамя само,нали кокоши крака имам и бързам да покажа макар и ню-ню....,ей ги мойте бебчовци и бъдещия им цвят,надявам се поне малко се виждат.. Blush Ха,поплюйте ми ги... Laughing
Скрит текст:

и един срамежливко каланхоев.... Simple Smile
Оставям ви,че брат и сестра вече се чуват гръмогласно в другата стая... Crazy

# 171
  • DE
Добър Ви ден Hug
Мен ме е огряло едно слънце, не е за разправяне...
Начи идвам с фук-фук
Гледайте сега какво си имам и аз-чак не повярвах на очо Mr. Green

Това листо се беше скършило от новокупената теменужка-без дръжка, но го боднах.
Нали са това нови листенца, а?
Поливам го отгоре-затова такова намацано.

Девичке, пу-пу Laughing

Аз бях сложила преди години семена за карамфилчета, но бях още в начална фаза на изтрещяване и след като нищо не стана-установих, че това не са моите цветя Crazy
От де да знам, че им трябвало време. Сега имам от онези с големите цветове-няколкогодишните.

# 172
  • ГОре на черешата...
Брех, че красавици тез теменужки...искам, ама мястото кът...моят хибискус пък цъфнал, полудя и той - посред зима. Утре ако не е паднал цвета ще го щракна.
Айде, изчезвам, че 2 торти имам да правя Whistling...

# 173
  • DE
Разходих се малко из ранчото и снимах
Скрит текст:

Наританите вече пихтиести

Петунийки под елхичката

Това го имам на всякъде, сях семената пролетта,но вече забравих какво е

Имам си и магданоз, пресен-пресен за кифтаците Mr. Green

Мариетка, и да ги покажеш после Heart Eyes

# 174
  • Бургас
Девичке Heart Eyes поплюв  Mr. Green ,да ги покажеш задължително,че при мен не са цъфтели Joy
Бяха бебета,обаче се размножиха без да цъфнат и аз ги разделих,за мен ,за вас,докъдето стигаха.Та и на мен ще ми е интересно ,особено за незнайните,с номерцата.Много се радвам,че се развиват така хубаво,айде пак пу-пу-пу.
Скрит текст:
Намерих и пакетчетата на семената,значи "градинар" и "мания"са тези дето ми никнат,от сортови семена бяхме поръчали,въобще не ни отразиха,после някой ни купи и прати,но нищо не ми поникна.
Маце, листенца са ама много влажно ми се струва,да не го загниеш,внимавай с поливките,то си знаеш де,ама и аз да си кажа,пък може преди да снимаш да си поляла Simple Smile
Тука пък едно мрачно днес Sad
Гъбата ти е ефектна,магданоз и аз имам и в градината и на балкона Grinning,туй не е ли пак някакъв сорт карамфил newsm78
http://gardenplants.hit.bg/bpb03970.jpg
Скрит текст:
Хванах се днес да почистя малко,че ще посрещаме новата година в къщи с приятелско семейство,да не се излагам.Мъжовете ходиха да пазарят и моя домъкна цяла торба с напитки и сума ти пържоли и меса Shockedяко печене ще пада,накиснах ги в марината с подправки да си поемат до утре.
Мариетке, задължително щракни,пък ще покажеш когато можеш Peaceи тортите Mr. Green
Ако случайно не се появя, желая на всички весело посрещане на новата година. Hug

# 175
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
маце, заприлича ми на шибой  Blush ти май беше показала и цъфнал бял преди време  Blush

# 176
http://gardenplants.hit.bg/bpb03970.jpg   -това е топ карамфил,а тук му казваме алтоп,чувала съм и турски карамфил. Mr. Green
Ухае страхотно. Heart Eyes
matze   браво за теменужката. newsm10
И аз преди си бях купила каланхое и от това ,което е като розичка и от обикновеното,но след като прецъфтяха станаха дълги и само листа. Crossing Arms  Гледах го 2-3 години и накрая го оставих да изсъхне .

# 177
  • Бургас
И аз топ карамфил имах предвид,ама сега като се замислих дали пък не е шибой newsm78 съвсем затъпях Rolling Eyes то от толкоз китки взех да давам заето Embarassed
От бързане,не съм се изказала както трябва,чак аз не се разбирам.За на Мацето цветето,дето не го знае какво исках да пиша ooooh! дали не е топ карамфил.
Иначе топ карамфил имам много,наистина ухае божествено.
Може и да ми се смеете ,но на някой които са ми трудни за помнене си слагам етикетчета да не се чудя какво е  Mr. Green

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 17:37 от denima

# 178
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
топ карамфилът има характерни "коленца" прешленчета на стъблото, а шибоя няма  Blush на снимката се виждат на полегналите стебълца Hug

сега като дадохме идеи Mаце може пък да се сети какво е сяла там  Hug

# 179
  • София
Много съм впечатлена от тези гъби! Уникална е природата!
Започвам да съжалявам, че не си купих и аз. Имаше ги при Холандеца, но не бяха в много добро състояние.

Днес имах среща с едно момиче и майка му. Бях си поръчала 2 кактуса. Оказа се, че хобито на момичето са кактусите. Дойдоха на срещата с 20 мин. закъснение.........и единия кактус беше целия с памуклийка. Казах й, че е едва ли ще оцелее, дори и да го почистя, а майката: Ееее, какво пък толкова?! Ще го изкъпете с вода и веро напролет и ще се оправи!  newsm78 Weary Лошо ми стана! До пролетта ако го оставя така, няма да оцелее кактуса. Sad
Гледах ги, гледах......Платих кактусите, защото вече бях казала, че ги искам и ми беше неудобно да й ги върна. Явно имаха нужда от парите, макар, че беше малка сумата.

30 минути чистих кактуса от памуклийката. Дано да оцелее! Simple Smile

На всички вас пожелавам весело посрещане на Новата 2014 година - годината на Дървения Кон!

Общи условия

Активация на акаунт