Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 64

• 48 006
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Значи го гледай както фаленопсиса,нобилеттата искат по хладничко.

# 421
Значи го гледай както фаленопсиса,нобилеттата искат по хладничко.

А моя си е на топло и си расте-пусна нови 4 булби.Ама да видим кога ще цъфне?  newsm78

# 422
  • Пловдив
neli mar4, ето го моето даки.

Снимката е от миналото лято.
И за да не се разсърди, показвам и котьо
Скрит текст:
И накрая да ви попитам време ли е вече за разсада вербена?Мисля тази година да се пробвам да си го направя сама, приемам съвети Peace

# 423
  • Бургас
Много сладки животинки Heart Eyes сънувах неприятен сън с моя куч,бях много уплашена Sad
За разсада,аз мисля да изчакам още малко.Днес съм решила да си прегледам и сортирам семената и ще планувам кое кога да сея.Вербена съм сяла и март и пак става,но цъфна малко по-късно.
Иначе нищо особено,в кутия с влажна почва наръсвам семената,покривам съвсем леко и похлупвам с нещо.Като поникнат отварям и опръсквам постоянно да е влажно.На топло и светло.

# 424
  • в огледалото на живота

Вербена съм сяла и март и пак става,но цъфна малко по-късно.
Иначе нищо особено,в кутия с влажна почва наръсвам семената,покривам съвсем леко и похлупвам с нещо.Като поникнат отварям и опръсквам постоянно да е влажно.На топло и светло.
Трябва ли д е покрито с нещо отгоре задължително?
Мислех в кофички от кис.мляко да нахвърлям,дали ще стане или да търся друга алтернатива?
Не се ли поливат после щом се насадят?
Много въпроси,а... Embarassed

Калпазанка,много ти е свеж хибискуса и лъскави листенца...красота за окото  Heart Eyes

За притежателите на орхитата-красота,красота...  bouquet

Нели,тук и там съм душицо..... Hug
Много работа имам на компютъра до края на месеца,болят ме очите и гледам да се  щадя ....
Но ви наглеждам и прочитам  Peace
Добре съм  Simple Smile

# 425
  • Бургас
Ако е под парник няма нужда от поливане,защото влагата се задържа,поливаш по малко като отхлупиш нацяло,като избуят увеличаваш поливките,когато станат достатъчно големи разделяш./аз  не ги  пикирам,а слагам на постоянните места направо/
Не е задължително,но на мен така ми е по-лесно,иначе постоянно трябва да ги наблюдавам,а пък си имам и друга работа Laughing
Става и в кофички,но те са дълбоки,за разсад не е нужно,много са удобни кутиите за храна/сладолед/ прозрачни и с капаче,ако нямам капаче ги покривам с домакинско прозрачно фолио.Има някой кутии от плодове да речем ,направо си имат и дупки пробити.

# 426
Добро утро!
Много сладки кученца и котенца!
Ето и моята орхидея дендробиум- 

И двете ми нови попълнения-

По-късно ще покажа и останалите цъфнали орхидеи.
Уф,вчера беше разкошно време ,а днес... ooooh!

# 427
  • в огледалото на живота
Денима, Heart Eyes Hug  bouquet

# 428
  • Бургас
Много се заседях пак,ама след малко изчезвам.Девичка,чувствата са взаимни Wink Hug
Нези,страхотно се справяш,пу-пу,разкошни.На мен ми цъфнал един бял фаленопсис ама с едно цветче на върха на "пръта" ,другите пъпки окапаха.Останалите още се развиват,тъй като гледам ще имам повечко цвят при тях към то март месец.

# 429
Калпазанка,много ти е свеж хибискуса и лъскави листенца...красота за окото  Heart Eyes
Благодаря.  Heart Eyes  На мамчето е, ще й предам да се чувства поласкана  bowuu

Видях един прелестен котьо и прелестен дакел. Поздравления за грижите и търпението, daskal77

Засега у дома сме с една орхидея, която не е цъфтяла от лятото. Дано се престраши скоро.  Rolling Eyes Иначе копривките ги уморих. Останаха само 3 в една саксия, дано не загният и те.  Rolling Eyes Другите са окастрени и натопени във ваза с вода.
Бегонията също си замина. Опадаха и листата и беше до там. Карък съм тази зима... И едно листенце от табакова успях да уморя...  Rolling Eyes

# 430
  • в огледалото на живота
Забравана съм голяма.... ooooh!
Табакова,честит имен ден!Да ти е живо и здраво името!Празнуваш,нали ...дано не греша... Rolling Eyes

Ако има и други именици,да се чустват поздравени  Hug

Мидко,съвсем ни изостави... Tired

# 431
t_tabakova, честит имен ден!

# 432
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Бегонията също си замина. Опадаха и листата и беше до там. Карък съм тази зима... И едно листенце от табакова успях да уморя...  Rolling Eyes

грудкова ли е бегонията? ако да - сега спи Wink остави я да почине малко и после леко започни да поливаш=събуждаш Simple Smile

# 433
st. Dobri, заби ме с този въпрос, честно. Едва ли спи, защото имам още една такава на работното място и си вирее много добре.  Rolling Eyes

# 434
  • ГОре на черешата...
Честит имен ден на Танчето и тук  bouquet! Прекрасни емоции и много обич и пожелавам!

Нези, прелестни са Peace!

Общи условия

Активация на акаунт