Проблем с избора на име

• 5 307
  • 58
  •   1
Отговори
Нищо, че съм в 11 г.с. - оня ден повдигнах въпроса за името на бебето на половинката.Искам да е на двете си баби.Едната Пенка, другата Невяна. И чудно ги виждах за момиче Невена-Преслава, а за момче - Никола-Преслав. Тати като се запъна като магаре на мост -в никакъв случай 2 имена.Било редно на майка му.Пенка.Аз му казах, че ако носи буквата П, то името ще е на цвете - както е на моята майка Невяна.Обаче...единствените, за които се сещам и то женски са Петуния и Перуника.Което е чисто безумие да си кръстя така детето.А не искам просто така да носи името на баба си, която е достатъчно смотана и захлупена и някак си ме е страх да не отнесе тия качества с името си.

# 1
Нищо, че съм в 11 г.с. - оня ден повдигнах въпроса за името на бебето на половинката.Искам да е на двете си баби.Едната Пенка, другата Невяна. И чудно ги виждах за момиче Невена-Преслава, а за момче - Никола-Преслав. Тати като се запъна като магаре на мост -в никакъв случай 2 имена.Било редно на майка му.Пенка.Аз му казах, че ако носи буквата П, то името ще е на цвете - както е на моята майка Невяна.Обаче...единствените, за които се сещам и то женски са Петуния и Перуника.Което е чисто безумие да си кръстя така детето.А не искам просто така да носи името на баба си, която е достатъчно смотана и захлупена и някак си ме е страх да не отнесе тия качества с името си.

То и Пенка си е малко....Може Петя, имената с цветята не ми допадат.  Аз съм на мнение, че детето трябва да си носи името с гордост, в смисъл да не се срамува от това как се казва. Защото после ще расте в обществото, първо сред деца, а там положението е жестоко. те не търпят различни. Кръстете го с име, което и двамата желаете, дори и само с П да започва.
Успех и лека бременност!

# 2
Пенка няма да го коментирам, надявам се да размислите.
Лошото е, че бащата държи на своето.
И аз съм за Петя.

# 3
Абсолютно съм съгласна, че името представя човека в обществото и трябва да е нещо “нормално“ и да се носи с гордост.
(Тия извращения с двойните имена на мен лично не ми допадат. Иван-Петър примерно е някакъв абсурд.)

Петя е хубаво име.

А защо трябва да е с “П“. Изберете име, което харесвате и двамата. Другите ще свикнат.

# 4
Едно време и двете роди натискали нашите за име. Всеки държал на него да е кръстено. И баща ми казал, че щом е така, тогава бебето ще го кръсти на себе си. И съм кръстена на него.

Ако го кръстиш на едната баба, на другата баба (или на майка ти) ще й е мъчно, че детето не е на нея. Ми другата рода и те ако претендират за име?

Я виж колко хубави имена има! Изберете си с мъжа ти едно хубаво име, дето да си го харесвате. Не е задължително да е кръстено детето на някой. Ще е кръстено на себе си, защото майка му и баща му са му дали това име. Това малко ли е?!

# 5
Павлина
Пламена
Поля
Полина

# 6
Пролет
Пролетина Simple Smile Второто ми допада!

# 7
  • Най-красивата страна
Няма ли да отстъпи таткото, ако първото име е на баба Пена.
Примерно Преслава Невена,
Петър Никола
Важното е и на теб да ти харесва. Ти го носиш 9 месеца, ти ще го раждаш .

# 8
С П ми харесва единствено Поли.
 Laughing
Други предложения:
Пламена, Патрисия, Памела, Невена.
Пламен, Павел, Петър.  newsm78

# 9
  • Sf
Мъжът ти наистина ли иска детето да се казва точно Пенка? Уау!  Shocked
Тези въпроси не се ли изясняват още преди да се вземете? Кой какви нагласи има за имената на бъдещите деца. 

Бих избрала Петра. А ако ме ядосват много, то Пенелопа.

# 10
И ние имаме спор за името и ММ е непреклонен (поне за сега). Но като му дойде времето ще му мислим.

Предлагам ти Пресияна. На баба Пенка и баба Невяна.

# 11
А така нашумялото напоследък Преслава?
То е ясно, че цветисто име с П трудно ще откриете, но Паулина примерно може ( или някаква разновидност на името). Има такова цвете.
Аз продължавам да се учудвам как може да има толкова запънати хора.

# 12
Мъжът ти наистина ли иска детето да се казва точно Пенка? Уау!  Shocked
Тези въпроси не се ли изясняват още преди да се вземете? Кой какви нагласи има за имената на бъдещите деца.  

Бих избрала Петра. А ако ме ядосват много, то Пенелопа.

О, не.Не иска да се казва Пенка, а да носи име с буквата П.

И ние имаме спор за името и ММ е непреклонен (поне за сега). Но като му дойде времето ще му мислим.

Предлагам ти Пресияна. На баба Пенка и баба Невяна.
Аз също се ориентирам към това име.Без значение от пола на детето.Макар че Пресияна носи буквата на едната си баба и близкозвучието на другата.

А така нашумялото напоследък Преслава?
То е ясно, че цветисто име с П трудно ще откриете, но Паулина примерно може ( или някаква разновидност на името). Има такова цвете.
Аз продължавам да се учудвам как може да има толкова запънати хора.
Преслава не е лош вариант, ама аз го свързвам с поп фолк фурията и съответно ми позатихват мераците.Мъжът ми се беше засилил към това - имало буквите на двете си баби.Ама в Преслава няма Н...той В имал предвид. Laughing

Няма ли да отстъпи таткото, ако първото име е на баба Пена.
Примерно Преслава Невена,
Петър Никола
Важното е и на теб да ти харесва. Ти го носиш 9 месеца, ти ще го раждаш .
Не е проблема кое име е първото, а че са 2 имена.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 11:24 от AnMary

# 13
Ами трудна комбинация си е. Почнах и в немските сайтове да търся женски имена с П, но и там не са никак много, тези които не звучат странно.

# 14
Лесно й е било на мама.Кръстила ме е на двете ми баби, които бяха адашки.  Grinning Сега аз да си троша главата.В крайна сметка стигнахме до консенсус, ако не изберем име, да е кръстено на баща си. И пак проблем.Теодора ми е идеално, ама Теодор не ме кефи много...леко ми е ляво...

Общи условия

Активация на акаунт