Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 334
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
И аз това казах,че този кръг може да спре само с постоянно лечение(кортикостероид найвече),без потдържаща терапия си е съвсем нормално влизането от спазъм в спазъм,когато има ня лице астма разбира се,а не инцидентен бронхоспазъм повреме на някое заболяване.Аз много време не исках да повярвам,че и при малкия ми син е астма,а не случаен спазъм,после втери,трети и т.н.,но вече се примирих и от около 2 месеца давам стриктно сингулера и от почти месец и фликсотида 2.2.И се надявам да се поуспокоят нещата в най-скоро време.Въпреки,че баткото се подобри чувствително едва след като почна серетид на около 6 годинки,а е болен от двегодишен.

# 511
От сърце ви пожелавам бързо да се стабилизирате  bouquet!

# 512
Кажете моля ви нормално ли е да прави пристъп на задух и свирен при плач и смях,което отшумява скоро след като се успокои,обикновено без инхалация,стига да го успокоя бързо.Говоря за малкия ми син.Случвало ли се е на някой,на нас напоследък постоянно ни се случва,особено като се разплаче.

# 513
Ели , случвало ни се е . Отшумяха тези симптоми след 20- 30 дни след като започнахме да го инхалираме Флексотит / тогава започнахме със него / . Това са типични симптоми на астма - поне така ми обясни нашата пулмоложка . Дано да се натрупа вече в организма на синът ти и тези кошмарни месеци отминат за вас. Но е и факт че такива мъгли като тази година не помня - влагата и атмосверното налягане провокират пристъпите.  Praynig

Ние всяка сутрин половин , един час след сън си прокашляме ,но тази сутрин кашлицата ни беше доста влажна със храчки. Нормално ли е за астматиците , че според алерголожката не било .

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 10:35 от klem4e

# 514
Ели, Михаил е правил пристъп когато е тичал, когато е плакал, дори при по-бързо ходене. Това си е типично за астмата. Дори си има и име, но не помня. Мария преди години също-излизаме да играе и след тичане се озовавахме в спешното. Тогава попаднахме на един млад лекар който ни обясни че това си е характерно за астмата и остава Мария да почине около 15 мин. След това спазъма беше отшумял.
Ниe решихме да заведем децата на Банско на 2 дена. Михаил също направи спазъм няколко часа след пристигането. До вчера беше на вентолин, още е на 2 ампули на ден Пулмикорт.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 14:01 от marychery

# 515
Е,значи не сме само ние.При нас нощта беше тежка,дишаше учетено,много въздишаше,гърдите свиреха и най-странното е,че всичко това на фона на липсваща кашлица.Спа много неспокойно,постоянно се въртя и правихме и нощна инхалация,което правя само в краен случай по принцип.Станаха 4 за денонощието,на всеки 6 часа и пак около 3 часа след инхалация започва да се запъхтява и да въздиша,а разплаче ли се директно на задух минава и много се плаши.

# 516
Когато плаче чуваш ли го да свирка? Защото освен всичко Михаил и се захласва. Скоро не го е правил, но на моменти буквално спира да диша, посинява му устата и това много го плаши.
Хубаво е да го караш да кашля, и да го потупваш по гърба за да не задържа секрета в дробовете. И Михаил ми прави този номер = пристъпите започват при него с внезапна влажна кашлица, която прогресивно се усилва, става като звук от тръба или тенекия, кънти, свирка за около 2 дена. После почти спира да кашля, но секрета се задържа в дробовете и се чуват хрипове. Аз го карам да кашля, и го потупвам леко по гърба за да отхрачи.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 15:30 от marychery

# 517
  • Стара Загора
И ние свиркаме и се задъхваме по време на плач, при инатене, при тичане и дори при по-продължителен смях. Нещата отшумяват когато се поуспокоим.
Иначе за имуноглобулините - щом вашите са лекари попитай тях, с венозна кръв се изследват и за платени, тук при нас в Ст. Загора за по 15-16  лв. на имуноглобулин. Аз изследвах 3 , те са общо 5, но другите  нямат отношение.

# 518
Не е захласване,защото го виждам как ужасено се опитва даси поеме въздуха не може,чува се и свирене и ако не му се обърне внимание да се разсея с нещо и да се успокои ссе отдава на паниката и продължава да плаче и съвсем не може да диша.Направо ум не ми стига как ще го дам на градина,ще умра от притеснение.

# 519
Ами и при Михаил е нещо такова, но не свири в тези моменти Просто се опитва да поеме въздух обаче не успява, видимо се плаши, и започва да изпада в паника. Моите деца вече са свикнали и реагират мигновенно  или го разтърсват леко, или го потупват, за да успее да изреве и да поеме въздух. Бях предупредила и в градината. В началото не ме приемаха на сериозно. Но се е случило на два пъти. Първият път сестрата ме посрещтна тичайки да ми разкаже как е посинял и чак се е напикал, понеже се е захласнал, вторият при едната госпожа пак така. Вече го гледат много отговорно и се стараят да не реве Mr. Green.Той е и много своенравен и в началото им беше много трудно, Михаил не им обръщаше особено внимание на това какво му казват и си правеше общо взето каквото поиска. Това беше стреса и промяната от ясла в градина с нови учителки. Старите ги слушаше безусловно и до ден днешен ги прегръща. Не се тревожи за градината ще свикне

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 18:50 от marychery

# 520
  • Plovdiv, Bulgaria
Ьми и при Михаил е нещо такова, но не свири в тези моменти Просто се опитва да поеме въздух обаче не успява, видимо се плаши, и започва да изпада в паника. Моите деца вече са свикнали и реагират мигновенно  или го разтърсват леко, или го потупват, за да успее да изреве и да поеме въздух. Бях предупредила и в градината. В началото не ме приемаха на сериозно. Но се е случило на два пъти. Първият път сестрата ме посрещтна тичайки да ми разкаже как е посинял и чак се е напикал, понеже се е захласнал, вторият при едната госпожа пак така. Вече го гледат много отговорно и се стараят на не реве Mr. Green.Той е и много своенравен и в началото им беше много трудно, Михаил не им обръщаше особено внимание на това какво му казват и си правеше общо взето каквото поиска. Това беше стреса и промяната от ясла в градина с нови учителки. Старите ги слушаше безусловно и до ден днешен ги прегръща. Не се тревожи за градината ще всикне
И аз бях предупредила в градината за състоянието на детето и ги помолих,ако не могат да го успокоят,да ми се обадят,но ...глас в пустиня.Цял ден е ревал...взех го пребледнял като платно.Направо се уплаших от вида му.Сега съм го спряла до март месец.

# 521
Хмм, има ги и тези моменти. И нашето начало в яслата беше бурно, с много рев, тръшкане, напикаване по 200 пъти на ден. И пререкания между мен и сестрите в яслата в началото - защо го водя, защо не си го гледам, много ревял. Но в един момент нещата потръгнаха, и след това много се грижеха за него. Връщали са ми го с по 5 изпрани чифта гащи и панталони. И сестрите свикнаха с него, и той с тях. Раздялата им беше също драматична. Те идваха в групата да си видят децата за които са се грижели, Михаил още иска да го водя, и като отиде в яслата си седи  с часове. Трябва време и за двете страни.
А иначе, ето Мария изведе Михаил малко навън с тротинетката. От усилията се върна кашлящ и просвирващ. Трябваха му 15 - 20 мин., да успокои дишането и да спре да свирка. Първата ми работа в понеделник, като го заведа на градина е да предупредя учителките да го гледат да не тича и скача много.

# 522
В понеделник ще трябва да ходим на лекар , а ще е лудница сигурно .......хем не е толкова зле , хем не искам да чакам да стане напечено......Притеснява ме че има лош дъх и влажна кашлица , която след Пулмикорт се успокои малко. Половин ден беше на градина и .....егати .  Close

# 523
klemche коя група сте,ние сме първа и сме на същия хал.То и 30мин им стига ако има болни в групата,а и в това грипаво време.И аз много искам моя да ходи на детска,ама все е болен.

# 524
Моя малкия от преди малко е и с температура към спазъма.Не е висока,37.4 но все пак.А симптоми за болест няма никакви,ното гърло,нито кашлица,нито хрема.Следобед беше на разходка и може да е лепнал нещо и симптомите да предстоят.

Общи условия

Активация на акаунт