Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 943
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Ама то кръвното с единично измерване не се отчита.Полегни,успокой се и след час го премери отново. Simple Smile
Освен това зависи и на какъв апарат го отчиташ - електронните винаги показват по-високи стойности. И спокойствие,че притеснението е много сериозен враг! Hug

# 181
Преди половин час си премерих кръвното ,защото много ме заболя главата и ми се вие свят. Беше 130/81 . Сега пак го премерих и е 135/77 ... високо ли е?

Здравеий Simple Smile аз бях така през по-голяма част от бременността. Сега недей да се шашкаш излишно, защото може да ти е инцидентно. Моя съвет е : измервай си го 5 дена, по 3 пъти на ден и ако се задържи такова иди при АГ-то си, ще ти назначи подходяща за теб терапия. За сега намали сладко, газирано и мазни храни, ако изобщо приемаш такива и почивка Simple Smile и всичко ще е наред  Hug

# 182
  • София
Момичета получих си резултатите от БХС-то, но нищо не им разбирам, няма референтни стойности и общо взето ми е трудно да ги разчета. Някои от Вас има ли опит, за да помоля за помощ за разшифроване  Embarassed

# 183
здравейте момичета,благодаря на всички за отговорите и искам да кажа,че вече всичко е ок и да се похваля...вчера ни изписаха от болницата със синът ми Кирил роди се на 10.01.14 3.170кг,50 см и всичко е нормално Simple Smile)) baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 184
meggle здравей ,не са гледани на ехограф бъбреците,то е по- скоро като дърпане като тежест.Все пак благодаря за вниманието.Може би трябва да кажа ,че чакам близнаци ,и натоварването им е голямо.За  разчитане на резултат отБХС се обърни към док. ,който те е изпратил,според мен .

# 185
Я,какви хубави новини!Браво,бъдете живи и здрави! baloni newsm81 smile3501 smile3525

Ами мила,как няма да те болят бъбреците,щом са две човечетата,има повече работа за тях.Консултирай се ако трябва пак с лекар,но смятам,че повечето течности ще ти помогнат(само намали солта).

# 186
  • София
Здравейте, бременна съм около 5 г.с. Малкия се разболя от варицела, днес изби първата пъпка. Аз не съм я карала. Ще ходя на консултация с инфекционист днес. Някакъв съвет? Знам, че лекар най-добре ще ми каже, но и мнение от вас ще ми е от полза. Много ми е притеснено.  Sad

# 187
matsutka не мога да дам съвет, само знам че има разлика в кой период от бременността става заразяването. Не искам да съм негативна, но съм чела доста лоши неща в такива случаи Confused. Стискам палци всичко да е наред  Praynig . Пиши после какво е казал лекаря.

ето тук една статия http://www.puls.bg/health/childbirth/news_14091.html

# 188
  • София
matsutka не искам да те плаша, но е много опасно за теб, и за бебето. Въпреки че днес си видяла първата пъпка, може да не си се заразила все още, можеш да разбереш, като отидеш до някоя лаборатория да ти вземат кръв, има специално изследване, дали вече имаш в организма заразата и има и друго изследване дали имаш антитела. Вече е късно и не знам дали има къде да дадеш кръв, но отивай още утре сутрин. И е много важно да не си в контакт с детето! Ама много важно. Вече трябва да си отделена и докато не ти излязат резултатите също. Трябва да измислиш начин. Ако резултатите са ок и още нямаш вируса в кръвта, не трябва 14 дни да си в контакт с детето (имам предвид да не го виждаш изобщо, да го вземе да го гледа някои - баба, баща му, ти да се изнесеш от вкъщи, трябва да измислите нещо). Минали сме по този път и ти говоря от опит. Пак казвам това е ако нямаш вируса вече в кръвта. Предполагам вече си се консултирала с лекар, ако не си го направи веднага! Не е шега работа, желая ти успех и пиши, ще стискам палци всичко да е наред.

# 189
Имам позната, която изкара шарка в началото на бременността, зарази се от мъжа си. Прави си амниоцентеза, бебето беше наред, в момента е 3 год. живо и здраво дете.

# 190
  • София
Имам позната, която изкара шарка в началото на бременността, зарази се от мъжа си. Прави си амниоцентеза, бебето беше наред, в момента е 3 год. живо и здраво дете.
Доста обнадеждаващо, благодаря! Благодаря и на другите момичета за коментарите. Утре съм на АГ да видим точицата и да се консултирам и с нея. Обадих се в няколко лаборатории и резултатите излизат след 3-4 дни, което за мен е безсмислено. Ще видим АГ утре дали ще ме накара да си направя изследване.

# 191
  • София
В Цибалаб резултатите излизат същия ден. Желая ти успех и дано ти се размине  Peace

# 192
Вчера бях на преглед, оказа се, че главата на бебето е слязла много ниско в таза, опира в шийката и от там идва едно ужасно неприятно усещане. Нямам разкритие и контрактции, шийката е ок, но АГ се изненада, че се е позиционирал толкова ниско и е готов за излитане. Знам, че има много, много време и че може да се  преобръща много пъти, но ако има някой подобен опит, ще се радвам да сподели.

# 193
  • София
eleonora1983, 24та седмица е прекалено рано. Някакви проблеми с бременността? Освен "се е позиционирал толкова ниско и е готов за излитане" гинеколога каза ли друго? Контракции? Препоръки за почивка?

# 194
AnMary, АГ каза, че шийката е в много добро състояние, нямам разкритие и контракции, болки имам когато се движи бебето и то точно където му е главицата, ниско долу, усещам силен натиск.
Имах голямо отлепване към 9 седмица и от тогава съм на ограничен режим - предимно лежа, не пътувам, движенията ми са не повече от час на ден.
АГ първоначално се притесни, но виждайки, че нямам разкритие и шийката е добре, сякаш си отдъхна. Нищо конкретно не ми каза, иска след 2 седмици да ме види пак.

Общи условия

Активация на акаунт