Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 944
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами!С бебо сме вече в 19 седмица и миналата седмица бях на изследвания за кръв,урина и цитонамазка.Вчера се обадих за резултатите в клиниката и ми казаха,че хемоглобинът ми е нисък и имам някаква гъбична инфекция.Прегледа ми е утре,но съм много притеснена.Някоя от Вас сблъсквала ли се е и каква препоръчва,опасно ли е за бебо?(Мъж и вече ритка!).   bouquet

# 511
  • Велико Търново
Nelmira гъбичната инфекция е много често срещана през бременността. Най-добре лекарката ще види за какво точно става дума и ще ти изпише нещо, включително и за хемоглобина.

# 512
  • Шумен
Вярно ли е, че раждането чрез индукция (предизвикване с хапче и система) е по-болезнено и продължително отколкото би било по-принцип ? #Crazy

# 513
По-болезнено - обикновено да, по-продължително - не, точно обратното.

# 514
Здравейте мами!С бебо сме вече в 19 седмица и миналата седмица бях на изследвания за кръв,урина и цитонамазка.Вчера се обадих за резултатите в клиниката и ми казаха,че хемоглобинът ми е нисък и имам някаква гъбична инфекция.Прегледа ми е утре,но съм много притеснена.Някоя от Вас сблъсквала ли се е и каква препоръчва,опасно ли е за бебо?(Мъж и вече ритка!).   bouquet

Не се тревожи, това често се случва по време на бременност, ще ти предпишат някакви глобули за вагинално приложение (съвет - настоявай да ти пуснат антибиограма, за да се види кои препарати биха повлияли на гъбичките).

# 515
  • София
Вярно ли е, че раждането чрез индукция (предизвикване с хапче и система) е по-болезнено и продължително отколкото би било по-принцип ? #Crazy

Не е задължително, при зълва ми в 8 м( според докторите) й изтекоха водите,12  ч по- късно никакви контракции, поставиха й система с окситоцин, пак никакви контрации, накрая се наложи секцио а бебока беше 4,200  Laughing

# 516

И двете ми раждания бяха с индукция. За продължителност не знам, първото ми раждане беше 12 часа, система с окситоцин се наложи в хода на раждането, имах силни и чести контракции но никакво разкритие. Второто продължи 8 часа от момента на включване на системата, преносвах за това се стигна до индукция. И двете бяха с адски болки. Дано не ми се наложи за трети път, живот и здраве. Но ако се касае пак за преносване, категорично ще откажа и ще си чакам момента.

Не е задължително, при зълва ми в 8 м( според докторите) й изтекоха водите,12  ч по- късно никакви контракции, поставиха й система с окситоцин, пак никакви контрации, накрая се наложи секцио а бебока беше 4,200  Laughing

Има вероятност окситоцина да не подейства и да не изпълни предназначението си. Когато ме смъкнаха за индукция и поставиха системата не получчих контракции близо час и половина, два. Тогава лекарката ме предупреди, че може да не тръгне раждане а не може да превишава определена доза и ще ме качат отново в патология и ще пробват след два дена. За щастие чак до там не се стигна.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 12:42 от Мартичка

# 517
  • Шумен
Мартичка с колко дни преносваше, като предприехте индукцията и имаше ли друга причина за това или просто решихте да не чакате? Питам, защото аз имам още 2 дни до термин и ако пренося още 2-3 дни след термина сме решили да предизвикаме раждане и съм се "спекла" доста  Shocked

# 518
А защо сте решили така? Има ли някакви медицински показания за индукцията?

# 519
  • Шумен
Звучи доста тъпо - но няма медицински предписания, просто вече едвам се движа и решихме да не чакаме повече от 3 дни  Tired Док каза, че се чакало по принцип най-много 5 дни - така била практиката  Confused на мен много ми се иска нещата да се случат от само себе си  Praynig да се надяваме

# 520
Относно това, колко се чака - това е преценка на лекаря, според състоянието на бебето. По-точно би трябвало да е, но - факт, у нас обикновено не чакат повече от 3-4 дни след термин. Но индукцията крие своите рискове.
Аз преносих 13 дни и раждането тръгна само.

Все пак имаш още време.

# 521
И на мен доктора ми каза,че освен ако бебчо не е в стрес(т.е. записа на тоновете му покаже,че не му е комфортно вече),до 10 дни след термин не е страшно.Все пак датата на термина се изчислява на база последна менструация,без особени гаранции кога ти е била овулацията и съответно кога си забременяла и е по-скоро ориентировъчна.

Сигурна съм,че ти тежи много вече,но не е ли по-добре да изчакате бебето да стане готово за излизане?Моя юнак реши 15 дни преди термин да излезе,3630 се роди. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 522
  • Шумен
Признавам си, че до вчера бях спокойна, но днес нещо ме зачовърка с това предизвикване. Тоновете му са добри макар че плацентата ми е остаряла, просто в понеделника като ме прегледа и ще го решим на момента - но такава ни е уговорката за сега. Иначе док ми вика, че не било добре много да се чака, за да не стане по-голямо и да я докараме до секцио. Опитвам се да мисля правилно, макар че не съм с тесен таз и бебето не върви голямо ...
Благодаря ви все пак, наистина имах нужда от мнения   bouquet

# 523

Не се тревожи, това често се случва по време на бременност, ще ти предпишат някакви глобули за вагинално приложение (съвет - настоявай да ти пуснат антибиограма, за да се види кои препарати биха повлияли на гъбичките).
Гъбички не се лекуват с антибиотик.

# 524
Имала е предвид антимикограма, не антибиограма, според мен! Wink

Общи условия

Активация на акаунт