Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 60 015
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • София !
Според мен отиди на лекар !! Аз бях така до 4-тия месец , постоянно гадене и повръщане , не можах да ям и да пия нищо - ама буквално !! Хапвах нещо и веднага  Sick , че и 3кг. свалих ...... Взимах Деган назначен ми от лекаря , ама при мен лично , имаше минимален ефект . Имаше положение в което лежах и в болница на системи . И аз така отидох , да се оплача , пък док. направо ме върна за багажа  Simple Smile .
Пожелавам ти , да ти отмине скоро , че знам каква мъка е ..  Hug

# 391
Благодаря и на теб мила за моралната подкрепа. Много е лошо,така е.Но се надявам да мине всичко по-бързо ,че да си отдъхна малко Hug

# 392
 zmiqqq_85, Hug Hug Hug Не знам дали ще ти бъда полезна,но и аз съм била в това положение.Бях много зле на легло,не можех да стоя права изобщо,защото веднага ми ставаше лошо и припадах.Не можех да ям нищо,дори и вода не можех да пия.Направо...все едно не можех да преглъщам...ужас.В резултат за 6 седмици свалих 8 килограма.Всичко започна в момента ,когато започнах 6-та седмица от бременността и приключи в 12-та седмица,изведнъж ми мина от раз,като отрязано с нож...Според мен гледай да си почиваш повече,за храната пробвай с различни неща,на мен ми помагаха бисквитки от джинджифил,също чай или др напитки пак с джинджифил.Понякога кисело мялко,понякога варени картофи,а след това се оказваше,че същите тези неща не мога и да ги погледна,след това опитвах с нещо друго...Мъчех се да хапвам дори и по 2-3 бисквитки на ден,но все пак се насилвах колкото мога,за да не изнемощея съвсем.Като течности успявах да се подсиля с прясно изцедени сокове.ММ купи сокоизтисквачка и ми правеше сокове от всякакви плодове ,също и от моркови и какво ли не ,те ме освежаваха най-много...Ходих и на лекар,изписаха ми някакви хапчета против повръщане,но не усетих някакъв ефект от тях,на косъм бях и да вляза в болница,но ми се размина.Имах моменти,когато се чувствах по-добре,след това пак се влошавах,но всичко приключи,когато минах в 12-та седмица и след това до края на бременността все едно нищо не е било...Съжалявам за дългият пост.Пожелавам ти да се стабилизираш и скоро да се чувстваш по-добре.  Hug

# 393
мамчета аз да питам в 18 г.с съм бременна и два дни ми тече обилно кръв от носа на някоя да се е случвало?

# 394
мамчета аз да питам в 18 г.с съм бременна и два дни ми тече обилно кръв от носа на някоя да се е случвало?

кръвно мериш ли си.

Shocked ужас.,дано не стигна и аз до системи.....

По добре 2,3 дена на системи отколкото да се мъчиш в къщи.После ще се почувстваш много по добре.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 14:07 от AnMary

# 395
Manana,съжалявам ,че си минала и ти този период,знам какъв ад е,поне за мен е такова ooooh! Едва днес пих парацетамол,защото повече от седмица вече,имам главоболие и играеща температура. А знам,че той е за краен случай,реших ,че не мога да търпя,все още ми е замаяно и чакам хапчето да подейства напълно.За да си пусна прахосмукачка и да си просна прането newsm78. Не съм свикнала да лежа и да не си свърша задълженията. Дано и на мен ми мине по-скоро,защото се чувствам,като урочасана,или пребита. Смятам,все пак да ида утре при мойта дочка (докторка) Laughing и да видим,тя какво би ми казала Hug Hug

# 396
то го меря ама като не съм доктор 111 на 70 и нямам идея дали е нормално...някви мнения?????????????????????????????????

# 397
Добре е.....тогава може да се обърнеш към УНГ лекар.

# 398
Добре е.....тогава може да се обърнеш към УНГ лекар.
                      благодаря ти за бързия отг че мн се бях притеснила първа бременност ми е и всичко ми е така непознато....!!!!

# 399
TSV8505, не се притеснявай, по време на бременност това често се случва. Дължи се на повишеното количество кръв в организма, ето една статия по въпроса: http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/p-180/%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%B … 1%81%D1%82/a-1659

# 400
TSV8505, не се притеснявай, по време на бременност това често се случва. Дължи се на повишеното количество кръв в организма, ето една статия по въпроса: http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/p-180/%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%B … 1%81%D1%82/a-1659
  мерси мерси чуствам се доста по спокойна...!!!!!!

# 401
Здравейте
Имам един въпрос. Съжалявам ако ви се стори глупав, но имаме вече два несполучливи опита, точно между 7-9 гс. а в момента съм в 8-ма и предполагате какво ми е!
та въпроса ми е: Възможно ли е ако ;не дай си боже; нещо е станало с плода, да продължава да ми се гади всяка сутрин? преди 6-7 дни бяхме на док. и чухме сърчицето Simple Smile всичко си беше наред, но си ме е страх всеки ден... симптомите с гаденето си ги имам всяка сутрин дори днес имаше и връщане на закуската Sad въобще възможно ли е ако бременността е спряла, да останат някакви симптоми? или всичко свършва?
Благодаря предварително

# 402
  • София
tottibg, мога да си представя през какви страхове преминаваш, но се опитай да не мислиш постоянно за най-лошото. Според мен гаденето е добър знак, но дори и да не ти се гадеше, не означава, че нещо лошо ще се случи. От сърце ти желая третият път да ти донесе най-голямото щастие.  Hug

А ако не е тайна, каква е била причината за предишните спонтанни аборти? Кухо яйце или нещо друго?

(В началото на бременността си получих леко зацапване. Тогава един лекар ми подхвърли, че ако спрат да ме болят гърдите, е лош знак. За малко да откача, когато една сутрин се събудих без абсолютно никакво напрежение в гърдите. Така си и останах до края на бременността. Но всичко си беше наред.)

# 403
Първата бременност мисед, а втората кухо яйце Sad
за гърдите ме боляха около нова година само от тогава нямам болки или напрежение, но определено са по- големи от нормалното. Имам постоянно зацапване вече от 14-15 дни тъмно кафяво. За него ми казаха, че имам отлепване на плацентата и сега съм на хапчета и инжекции, какво да ти говоря... На преглед съм на 9-ти и представи си какво ми е!!!
само това се чудя щом ми се гади всяка сутрин това дали значи че всичко за момента е наред?!!!!!!?

# 404
През първата бременност имах кървене от 12 до към 20г. с в следствие на отлепена плацента. Гадене, болки или уголемени гърди, въобще никакви симптоми на бременност нямах през 9- те месеца, но всичко беше наред, родих живо и здраво дете. Така, че спокойно, лежи и си пий хапчетата.

Общи условия

Активация на акаунт