Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 534
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте, прекрасни!  Hug
Направих хляба на Моренка-хидратирания.  Препоръчвам определено, лесно, бързо, вкусно. А каква коричка има...мммм
Моренка а за скайп, трябва наистина детето да дойде да го инсталира, ами ми каза че това е висша трудност за мен и да не се моря чак пък толкова. Идиотче мамино.  Joy
Виви, това вече си е битова неприятност. Викай техник, че със студена вода как ще се справиш. Аз не бих могла.
ма-ко, днес мъглата при нас се вдигна. Даже имаше и малко слънце и мислих да скоча до някъде, ама се хванах с този хляб прекрасен.
Креми, голям ентусиазъм те е обзел. Я, малко почивка
......даже и пердетата.Следващия път на лято. Mr. Green
Това не е истина, не ти вярвам  Simple Smile
Сега вече съм свободна, къде сте бре, прекрасни..
 Hug

# 331
Така съм отнесла! Безпаметно. Пия кафе и отиваме на балет.

# 332
  • Fort Worth, TX
Да, бе ентусиазъм.Звънци.Аз пускам прахосмукачка през ден.И пак като бутнах дивана прах колкото искаш има. Mr. Green Mr. Green

# 333
  • UK
не са хубави новините ... няма сили малката ми бебка да се храни самичка, качила е само 10 грамчета, кога ще ги стигне тези заветни 2000 кг, защо така се получи, на спирам да се обвинявам, ако бях овладяла по-рано това пусто високо кръвно нищо подобно нямаше да и се случи ... Днес пак са я сложили на сондичка ... Милото ми бебенце. Утре свеки ще идва и ще отида в болницата аз, ще ги помоля да ми позволят аз да я нахраня с биберона, може пък, като разбере, че мама е там да си хапне Sad

моята мама и тя с голям проблем ... утре ще ходя да запаля по една свещичка за нея и за Теичка дано бог се смили над нас и не ни изоставя ...

Момичета  Hug

# 334
Коконче Hug Стискам палци за майка ти,и за Теичка,да наддаде и по-бързо,да се прибере във вас

# 335
  • Варна
Кокона, мисля за вас! Наистина, иди при Теичка, да те усети! Hug

# 336
  • Fort Worth, TX
Марче, прати някое друго заглавие на филмите дето гледаш.

# 337
  • София
Хмм, защо тази вечер няма никой  Crossing Arms Вие почивате след тежки празници, нали
Коконке, не се притеснявай. Те лекарите си знаят работа, но ти отиди и виж как са нещата. Прегърни я, говори ѝ, дай и биберонче, такива ми ти работи. Ще се оправи всичко. На твоята майка също пожелавам успех!
Ваничка, ще ти пусна кифлите по рецепта на KaRoLa са
Козуначени кифлички
Скрит текст:
2 яйца и 1 белтък, жълтъка за  намазване
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. олио и разтопено масло на намазване
1/2 ч.ч. захар
1/2 с.л. лим. сок
сол
около 4 ч.ч. и 1/3 брашно
кора лимон, кора портокал
1 с.л. мая/ суха ползвам
Правиш кладенче в брашното, поставяш маята, разбъркваш и поставяш и другите продукти. Замесваш тесто. Оставяш да втасва в топла фурна за около 1 час. Да се вдигне двойно, нали знаеш. Готовото тесто се дели на 4 части - топки. Всяка топка се разточва в кръг с диаметър около 28 см. По- лесно ще разточваш, ако плота ти е намаслен с масло.  Намаслява се и самото тесто добре с разтопеното масло, реже се на триъгълници, около 8 парчета са и се завиват от широката страна към тясната на кифлички.  Може и плънка да се сложи по желание. Аз слагам понякога и парче шоколад, който си е за печене. Може и някакво сладко, може и в тестото да се добавят и стафиди....по желание. Краищата на кифличките се подвиват навътре, но не винаги го правя. Отгоре се намазват с белтък и може да се поръсят с маково семе, сусам, захар...може и да не се поръсват. Пече се на 160-170 градуса около 15-20 мин. Преди печенето, второ втасване не е необходимо при този вид кифлички. Направо ги мяташ във фурната и печеш.
. Толкова. Ако има нещо, питай.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 22:37 от marchеva14

# 338
  • София
Марче, прати някое друго заглавие на филмите дето гледаш.
Ам че, к`во да ти пратя.. newsm78 При мен са все ужасни и страшни. Нали знаеш , че по комедии и романтики не си падам..Казвай!

# 339
Коконке   Hug, не се обвинявай. Само това недей. Ти нямаш вина за високото кръвно. Вярвам че си направила всичко което зависи от теб за доброто на децата си. Овладяването на кръвното е работа на лекарите.
Стискам палчета за Теа и за майка ти. Дано всичко бързо да се оправи.
Мушкатова може би така е трябвало да стане и е за добро. Въпреки че това напрежение ела ми-иди си, хич не е хубаво.
Вио дано Ванко бързо да се оправи и да не зарази малката.
Виви  Hug, и при теб са се заредили едни. Направи втора консултация за лаптопа, нека да го види и друг човек. На ММ така казаха че е заминал лаптопа ама се оказа че не зарежда и му няма нищо на диска. Нищо че му прецакаха всичката информация на диска ама поне мина само с едно зарядно.
Проблема с бойлера ми звучи електрически. Защо не викнете някой да погледне. Щом не тече от вътре си е здрав, може да минете с малко пари. А меките връзки където капе ги оправете, ако капе от изходящата може да се изпразва бойлера, да събере въздух и тогава гърменето му е сигурно.
vanichka75 дай да изуча висшата математика вместо теб. Обожавах я, отдавна не съм се  занимавала, спрях да уча висше само защото исках да уча само математика  ooooh!
d. h. бързо да ти мине ръката, добре че не е счупена.
Ма ко не видях някой писал ли ти е за сиропа - не е ли този АБОКА ГРИНТУС сироп ЗА ДЕЦА

Момичета препоръчвате ми да мажа кръста и ставите с нещо, но аз имам проблем със всички мазила.
Просто не понасям да се мажа с нещо. Издържам най-много 10 минути и след това трябва да вляза да се изкъпя с много гореща вода докато свърши в бойлера и все имам чувството че не се е измило и е мазно.
Знам че попива ама това е някаква фобия ли кво ли, даже крем за ръце ползвам най-много 2-3 пъти в годината и то в крайни случаи.
Но да се похваля днес кръста ми е добре. Кучето ме излекува  Mr. Green
Сутринта са ни оставили двете да си спим в спалнята и тя се качила в леглото ми и ми легнала плътно до кръста. Това го прави за първи път от 5 години, от както я имам, тя не се качва и не спи в леглото ни.
Събуждам се от някаква страшна топлина в  кръста, опитах се да я изгоня ама тя не ще, та аз станах и чудо, няма ми нищо на кръста. Но за всеки случай се сетих да си сложа космодиска и даже успях да си почистя къщата.
Ма Ко болките в тазобедрените е ревматична. Родена съм с двустранна луксация (оправена е де) и още от дете имам проблеми при разваляне на времето. Така ще си го влача цял живот.
Марѝ добре че е намерил майстори, бързо ли ще я оправят. Аз чак днес се сетих че имам телефона на едни майстори в Княжево, които ми оправяха моята кола като я бях размазала  ooooh!. Телефоните ги имам от 2008 но не вярвам да са ги сменили. Ако ме беше подсетила щях да ти ги дам да видите.
Марчеваааааааа къде си ....
На всички едно голямо  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

И два от тях на Марчева  Laughing, а аз я издирвам

# 340
Марчева няма да ми се сърдиш ако ти поправя рецептата нали.
На мен си ми я писала
2 яйца + 1 белтък. Жълтъка за намазване.
Аз нали съм си любопитна викам чакай пак да я прочета и гледам белтък за намазване. Викам я аз пак нещо не съм догледала та търсих рецептата която ми беше пратила, а и за първи път виждам белтък за намазване  Mr. Green

# 341
  • Талант на 2012,2013 г.
Гледах "Възпламеняване". Втората част от "Игрите на глада"..

Колата е готова.

# 342
  • София
Марчева няма да ми се сърдиш ако ти поправя рецептата нали.
На мен си ми я писала
2 яйца + 1 белтък. Жълтъка за намазване.
Аз нали съм си любопитна викам чакай пак да я прочета и гледам белтък за намазване. Викам я аз пак нещо не съм догледала та търсих рецептата която ми беше пратила, а и за първи път виждам белтък за намазване  Mr. Green

Абе, как ще се сърдя....добре ,че погледна. Поправка направих веднага.  Hug
Толкова ми е акъла, чета, преписвам...и пиша глупости. Това е защото, аз винаги намазвам с белтък. Той не изгаря така, както жълтъка. Опит, к`во да праИш  Heart Eyes

Мари, колата ви е оправена. Чудесно! Интересен човек си ти, интересен...някой път ще ти кажа. Само с добри намерения.  Simple Smile
Креми, това дали си го гледала
http://www.imdb.com/title/tt1392214/
Много е добър. Държи в напрежение.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 22:48 от marchеva14

# 343
  • Талант на 2012,2013 г.
Марче, що интересен бе, душко?

Какво напраИх пак сега?

Да,, закара я при човека който правеше колата докато мъжът ми беше жив. Направи я за един ден. Платихме и...толкова. Но притесненията си остават там вътре...

# 344
Марчева ще пробвам и с белтък, не бях чувала до сега да се маже с белтък, но от теб хубави неща научих и ще пробвам.
Аз единия път имах само 2 яйца и за да не отделям жълтък ги мазах с сода за хляб разтворена във вода. Не стават така лъскави като с жълтъка но правят хубава коричка, като за моите момчета.
Мари хубаво че са оправили колата. Оправно ти е момчето  Hug
Тази нощ май пак ще спамя темата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт