Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 273
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Искам да посъветвам всички повече и по- малко болни да си купят капки Кармолис, пият се по 16 капки в топла чаша чай, 4-5 пъти на ден. Мен и предната бременност с това ме лекуваха, и тази, и на детето давам. Аз налепи в гърлото е хубаво да се обтриват с мед и сода за хляб, прополките са супер вариант. Стискам палци за бързо оздравяване
не съм сигурна за Кармолиса, че става за бременни. Той съдържа доста голямо количество алкохол и не го препоръчват дори за деца под 12 г.
Аз декември изкарах грипа с детето - обадих се на доктора и той ми каза лайка и витамин с. Общо взето лекувах запушен нос с тампони с ракия, правих инхалации с лайка, сода и капки Кармолис (но не си позволявах да пия от тях, само вдишвах). Има и едно хомеопатично парагрип, но го пих само един ден, много чай с мед и лайка и много витамин с. Оправих се за 5 дни. Имах и два дни темпетратура от 38 и 38,2, и тогава пих парацетамол. Моя доктор ми каза, че мога да пия парацетамол, но не повече от 1 на ден. Междувременно си вдигах имунитета със сироп от бъзак и мед с лимони и джинджифил  Peace

# 121

не съм сигурна за Кармолиса, че става за бременни. Той съдържа доста голямо количество алкохол и не го препоръчват дори за деца под 12 г. [/quote]

На мен гинеколог ми го е предписвал, все се надявам да става, още повече че съм кекава и с предишната бременност си го посръбвах доста. В 50 капки не ми се вярва да се съдържат вредни количества алкохол Whistling

# 122
Здравейте  мили мами  да се запиша и аз в темата с термин 07,07,2014 г . Бременна в 14 седмица , това ми е втора бременност и съм много щастлива . Желая ви здрави здрави бебета и безпроблемно бременеене  Simple Smile

# 123

не съм сигурна за Кармолиса, че става за бременни. Той съдържа доста голямо количество алкохол и не го препоръчват дори за деца под 12 г.

На мен гинеколог ми го е предписвал, все се надявам да става, още повече че съм кекава и с предишната бременност си го посръбвах доста. В 50 капки не ми се вярва да се съдържат вредни количества алкохол Whistling
[/quote]

ами ето листовката
http://apteka.framar.bg/30000496/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE% … -40-%D0%BC%D0%BB-
КАРМОЛИС не трябва да се използва по време на бременност.

то не за друго се загледах, ами понеже и аз като съм болна само с него се лекувам - но сега ме хвана страх.  Peace Предполагам е заради алкохола в него - пише, че ако се спазват предписанията приемаш около 65 % или 0,54 mg.

# 124
  • Там някъде
mama_angel , да споделя и аз за "това ме боли, онова ме боли" - аз ходя на работа и забелязах, че дните, в които съм активна нищо ми няма само се изморявам. Остана ли обаче и три дни вкъщи, т.е. да си полежавам повечко и се започва - кръст, врат..... Може би наистина трябва да увеличиш разходките - при мен поне помага. То вярно, че и времето не е особено приятно, но сега поне слънчице изпича. Относно болките в гърлото - на мен преди десетина дни като бях болна много ми помоган компрес ракия с черен пипер. Факт - не  е най-приятното нещо на света, но при мен подейства и то благотворно!

# 125
        И детето се разболя...неговата температура е висока обаче и ще си ми е дружинка днес по болест вкъщи.Каза,че имало и нещо хубаво в болестта-неходенето на училище  Wink До личната няма достъп-окупирано е...Да живеят лимоните и медецът  Simple Smile Дали и как влияе грипа на бебоците ни,според вас?Знам,че високата темп. е опасна, но сега чух,че и самия вирус може да навреди....уфф ooooh!
Пожелавам на всички ни здраве  Hug
Между другото утре влизам е 4 месец  newsm44 newsm44

# 126
  • Пловдив
mini_moni, бързо оздравяване.

Не сме ли в четвъртия месец от началото на 14-а седмица?

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

# 127
Да,да точно-утре влизам в 14г.с. и 4 календарен месец   Praynig   Peace

# 128
  • София
mini_moni, по- скоро утре навършваш 14 седмица и почваш 15та Simple Smile

# 129
То е ясно, че всеки лекар предписва различно, в това се убедих. Няма едно с едно мнение! Аз като бях болна - 7 дни як грип и висока температура пих стандартните мед, лимон, парацетамол достигах до 4 на ден(вдигах 39) и по малко витамин ц за засилване на имунната. ЛЛ и АГ-то тогава ми казаха, че по-добре да се лекувам, отколкото да мъча бебето с висока температура. Всъщост над 38 си е опасно. Абе този грип е супер гнусен, просто ужасен!  Бързо оздравяване мами и дано бързичко ви мине!

# 130
Здравейте,

Искам да се присъединя към вашата група, но не занм как....
И аз чакам бебче през юли и с интерес следя постовете
Поздрави и много щастие на всички Embarassed

# 131
  • Там някъде
Момичета, да се вмъкна и аз с въпрос за гестационните седмици. Та по калкулатора на лектичката ми в подписа съм 16+2. Според този календар обаче http://www.ivf.no-meat.org/wp-content/uploads/2009/07/calendar.swf (с такъв ми изчислява и док) съм 17+2. Според вас защо се получава тази разлика от 1 гс? Аз съм по склонна да вярвам на втория, с който и док изчислява, но все пак....
И добре дошла на duda78  newsm10 Лека и безпроблемна бременност!

# 132
  • Пловдив
duda78, добре дошла и лека бременност. Подробности за теб напиши на Мимето14, тя ще те добави на първата страница.

mini_moni, ти вече си в четвърти месец, честито!

Бързо оздравяване на болните!

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 11:47 от pival

# 133
  • София
здравейте момичета,
добре дошли на всички новодошли Simple Smile Hug
много сте изписали за един уикенд, едвам ви изчетох Shocked
днес започнах деня с мигренозен пристъп, направо свят ми се изви. сега вече съм малко по-добре, но така ме дразнеше светлината, като вампир бях направо Sad
mama_angel според мен събираш границите. аз на няколко пъти го направих откак съм бременна, та те разбирам. напоследък и кръвното ми като цяло е доста ниско.
тази седмица е крайно време да се запиша на ЖК стискайте палци, че както е тръгнало направо не знам  Laughing

# 134
  • Пловдив
Момичета, сега ми се обадиха, че е доста голям при мен рискът за Даун, 1:85 е Sad(((. Много ми е притеснено. Ще направя по-ранна ФМ и ако преценят и амниоцентеза...

Общи условия

Активация на акаунт