Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СРОЧНО, подпиши се срещу доклада на Estrela (секспросвета на деца от 0 години)

 • 7 851
 • 85
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
ДОКЛАД от 26 септември 2013 г., относно сексуалното и репродуктивното здраве и права (2013/2040(INI)), Комисия по правата на жените и равенството между половете, Докладчик: Едит Ещрела

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT … +0+DOC+XML+V0//BG

“...43. призовава държавите членки да направят часовете по сексуално образование задължителни за всички ученици от началните и средните класове и да гарантират осигуряването на място за този предмет в учебните програми; подчертава значението на редовното преразглеждане и актуализиране на сексуалното обучение и на специалното акцентиране върху спазването на правата на жените и равенството между половете;....”

Този доклад на Estrela предвижда задължително за всички държави-членки на ЕС сексуално образование от най-ранна детска възраст съгласно Европейските стандарти за сексуално образование - запознаване на децата от 0 до 4 год. с различните полови идентичности, показва на 4 год. деца как да играят на "доктор" и представя изучаването на хомосексуалните взаимоотношения на 6 годишна възраст.

На 10.12.2013Г. Парламентът прие алтернативната резолюция предложена от групите на Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти, според която: "Формулирането и прилагането на политиките в областта на сексуалното и репродуктивно здраве и права и сексуалното образование в училищата е от компетентността на държавите-членки."
Затова в България все още е спокойно. Но борбата още не е приключила!!!

СРОЧНО!!!! Приятели, обръщам се към Вас с молба да подкрепите инициативата на Асоциация общество и ценности, която призовава за защита правата на държавите членки на ЕС. "Въпреки явното отхвърляне на доклада на Estrela от Европейския парламент през декември, който призовава за аборт по желание, задължително хомосексуално образование от най-ранна възраст, както и ограничения по отношение на свободата на съвестта, тези въпроси отново са върнати за разглеждане.

По този повод Асоциация Общество и Ценности изпрати писмо до евродепутатите, които отхвърлиха доклада Естрела през декември, да изразят своята позиция за ненамеса на ЕС в сферата на образованието и абортите по време на обсъждането в ЕП този четвъртък, 16.01.2014г. " - УТРЕ!!!

ПРИ ЖЕЛАНИЕ от ваша страна може да изпратите подготвеното на този адрес http://www.sva.bg/32/post/2014/01/6.html писмо до българските евродепутати на посочените в края на писмото имейли.

ВЕРОЯТНО ДНЕС, на 16.01.2014Г., ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КЪСНО!

Важно е да осъзнаем, че "Все, что требуется от большинства людей, которые считают данную проблему недопустимой, так это - не делать ничего вообще!"

# 1
 • Мнения: 4
На страница на Асоциация Общество и Ценности http://www.sva.bg/32/post/2014/01/6.html  
и на страницата им във фейсбук https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0 … 0%B8/238199440464
има следен текст:

"При желание от ваша страна може да изпратите следното писмо на посочените в края на писмото имейли.

Уважаеми ..................... ,

Обръщаме се към Вас във връзка с връщането на доклада "Естрела" за ново обсъждане в Европейския парламент като политик, който активно защитава правото на страните членки сами да определят политката си в сферата на орбазованието и сексуалното здраве и права.
Този четвъртък, 16.01.2014г. предстои разглеждане на становище в ЕП от Европейската комисия по върпоса, както и възможност за изказване устно или писмено от Ваша страна като евродепутат.

Ще Ви бъдем благодарни да заявите подкрепата си за гласуваното вече решение на 10.12.2013г. от ЕП за ненамеса на ЕС в политиката в сферата на образованието и сексуалното и репродуктивно здраве и права, по повод доклада този четвъртък.

Важно е да заявите, че приетата Резолюция на 10.12.2013г. по въпроса за сексуалното и репродуктивно здраве и права, потвърждава националната отговорност на всяка страна членка в тези сфери и от тогава няма нова законова промяна.

Считаме, че Европейският парламент не трябва да бъде използван за натиск и опозиция в сферата на законодателството на страните членки по отношение на сексуалното и репродуктивно здраве.

Следим с голям интерес тази тема и искрено се надяваме с Вашето активно участие и съдействие принципът на субсидиарност в тези сфери да бъде запазен.

Ще се радваме и ще очакваме да продължите да ни информирате за предприетите от Вас действия по този въпрос.

С уважение,

........................
(вашите имена)

Писмото може да изпратите до:
г-н Ковачев, г-н Уручев, г-н Стоянов, г-жа Нейски, г-н Малинов, г-жа Габриел, г-н Бинев, г-на Иванова на:

andrey.kovatchev@europarl.europa.eu,  vladimir.urutchev@europarl.europa.eu,  dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu, Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu, svetoslav.malinov@europarl.europa.eu, mariya.gabriel@europarl.europa.eu,  slavi.binev@europarl.europa.eu, iliana.ivanova@europarl.europa.eu  "

ВЕРОЯТНО ДНЕС, на 16.01.2014г., ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КЪСНО!

Важно е да осъзнаем, че "Все, что требуется от большинства людей, которые считают данную проблему недопустимой, так это - не делать ничего вообще!"

# 2
 • Мнения: 4
За да стане по-ясно накъде духа вятъра ще дам няколко линка:

0. «Стандарт сексуального воспитания в Европе» (Стандарт за сексуално възпитание на деца в Европа), преведен е на руски език. Виж стр.45/85 - Матрица, Възрастова група 0-4; 4-6; 6-9; 9-12; 12-15; 15 и по-големи
На стр.47 четем:
"Сексуалност – възраст 0-4 години:
• усещане на радости и удоволствие от докосвания до собственото си тяло, мастурбация в ранна възраст;
• изследване на собственото тяло и половите органи;
• наслаждението от физическата близост е нормална част от живота на всекиго;
• нежност и физическа близост като израз на любов и привързаност.
http://rodkom.org/ftp/oficial/standart_sex.pdf


1. Насоките на СЗО за сексуално образование промотират мастурбацията, аборта и хомосексуалността пред децата: родителите възмутени
http://www.homeschoolingbg.com/index.php?id=223#.UtTeh1PcMRQ

2. Защо ЕС развращава децата ни!?
http://aliya.blog.bg/politika/2013/04/19/zashto-es-razvrashtava-decata-ni.1102252

".....Брошури на тема''Любов,тяло и как да играем на чичо Доктор'' поощряват родителите сексуално да масажират децата си от една до три годишна възраст (цитирам дословно с искрено възмущение срещу педофилското съдържание на този документ: "''Бащите не отделят достатъчно внимание на клитора и влагалището на техните дъщери.... Детето докосва всички части на тялото на баща си и понякога го възбужда,бащата трябва да направи същото''!!! ) Канадският автор и публицист О'Брайън алармира за това изключително тревожно явление - проява на упадъчната и израждаща се култура на запада!...."


3. Детско порно в учебно помагало
Ролеви игри карат петокласници да се правят на гейове и лесбийки
http://www.monitor.bg/article?id=403154

"...В жалбата се посочват няколко скандални теми и занимания, които включва учебникът. Заниманието за сексуални фантазии е предназначено за деца от шести клас, които трябва със затворени очи да слушат музика и

да си представят еротични ситуации

След това всеки споделя фантазиите си с избран партньор. Друга скандална тема, поместена в помагалото, се нарича „Моята личност”. Там се изисква от водещия занятието да прочете на децата „Приказката за момичето и корабния дърводелец”. В нея се разказва как дърводелецът поискал от момичето да преспи с него. В замяна той щял да є оправи лодката и така девойката да стигне до годеника си на съседен остров. Момичето изпълнява желанието на дърводелеца, след което годеникът є не иска да я види повече. В друго занимание пък водещият трябвало да раздаде на децата материали за алтернативната сексуалност и те да влезнат в ролите на гей, който крие ориентацията си от родителите си, и на 30-годишна лесбийка с нещастен брак. Обучението предвиждало и други роли – на малолетна проститутка, на семеен бисексуален мъж, на транссексуален, който се облича като жена и обмисля хирургическа промяна на пола си...."


4. Килърката на Ботев е автор в скандалния СЕКС-учебник
http://www.bnews.bg/article-88596

5. Децата ни да не избират между гей и майка лесбийка!
http://www.bnews.bg/article-90124

6. Плюшевая порнография для швейцарских детей (Порнографски меки играчки за швейцарски деца)/ Sex-box pour les enfants
Людмила Клот, Базель, 24.05.2011
Източник: http://www.nashagazeta.ch/news/11800
7. Лагер в САЩ, предназначен за деца от 6 до 16 години:
"...НА ТЕЗИ СНИМКИ СА МОМЧЕТА.
Не се учудвайте на дългите им коси - прекрасните им родители, които сами имат сексуални отклонения или приемните им родители - еднополови двойки, разрешават на своите деца - момчета на 3-годишна възраст и по-големи не само ежедневно да се гримират и да се обличат като проститутки, но и да пускат дълги коси...."
http://communitarian.ru/novosti/obrazovanie/genocid_po_polovomu_ … _vybora_02082013/
8. В затвора за отказ от секспросвета-2
Тук намерих доказателство, че секспросвета  в Германия започва да се преподава от 1годишна възраст:

http://www.wikimannia.org/images/13660100-cr.pdf

Заглавието на тази брошюра "Ein Ratgeber für Eltern zur kindlichen Sexualentwicklung vom 1. bis zum 3. Lebensjahr" – се превежда като "Съвети за родители за сексуално развитие на деца на възраст от 1 до 3 години". Издава се под егида на Федералния Център на санитарната просвета (Die Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung (BZgA). Автор - Ина Мария Филипс (Ina-Maria Philipps).

Във въведението на брошурата е написано, че бебетата имат сексуалност, че възгледи, че децата са сексуално "невинни" е лъжовен и че дори в съвременния свят все още властват вредните "табу". Написано е, че деца получават сексуално удоволствие от някои докосвания до определени места на тялото им. Авторът, който е дал линка (мъж, руснак) пише, че не иска да превежда по-нататък, защото му се гади от написаното в тази брошура. Който иска обаче може да я използва като важно доказателство на думите си пред съмняващи се в думите им.


Предполагам (не знам немски, макар че винаги може да се провери чрез гугъл-преводач), че това е въпросната брошура, която е била цитирана в статия, която давах по-рано "Защо ЕС развращава децата ни!?
http://aliya.blog.bg/politika/2013/04/19/zashto-es-razvrashtava-decata-ni.1102252
, където се споменава за ужасната препоръка за бащите. ("...цитирам дословно с искрено възмущение срещу педофилското съдържание на този документ: "''Бащите не отделят достатъчно внимание на клитора и влагалището на техните дъщери.... Детето докосва всички части на тялото на баща си и понякога го възбужда,бащата трябва да направи същото''!!!..." )

8. С уроков секспросвета в Европе детей увозят на «скорой» (От уроците за секспросвета в Европа децата биват откарвани в бърза помощ)
http://srn.kharkov.ua/ru/journalism/45-novosti/1027-hsrn.html

9. Видео, Новини, 1-ви канал на руската телевизия: В Германии разгорается скандал вокруг уроков полового воспитания (В Германия се надига скандал около уроци за половото възпитание)10. Видео, Новини, 1-ви канал на руската телевизия: “Европа: Кругом одни педофилы - в Бундестаге Германии и в Европарламенте “ (Европа: Навсякъде са само педофили - в Бундестаг на Германия и в Европарламента)11. Я В ШОКЕ! Европейские стандарты сексуального воспитания детей (В ШОК съм! Европейските стандарти за сексуалното възпитание на деца)
Снимани са страници от учебника.
http://enews.md/blogs/view/2522/
Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 04:22 от Liubo1

# 3
 • Мнения: 4
Русия.

Родителите и обществениците са против секс-просвета на децата им от ранна детска възраст.
Видео "ШОК!! СЕКС-ПРОСВЕТА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА!!! (видеото е на руски, но в него от 1:39 са показани как се провеждат уроци за секспросвета в Европа)
P.S.
Федеральный закон Российской Федерации от 7 мая 2013 г. N 76-ФЗ г. Москва
"О ратификации Конвенции Совета Европы о защите детей от сексуальной эксплуатации и сексуальных злоупотреблений"
http://www.rg.ru/2013/05/13/zashita-dok.html
която задължава Русия да се въведе сексуално образование за деца такова, както е посочено в Стандарта за сексуално възпитание в Европа.
Затова хората в Русия са отворили подписка за денонсиране на тази конвенция
https://www.roi.ru/2755/

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 04:57 от Liubo1

# 4
 • Egypt
 • Мнения: 132
Нямам думи!

# 5
 • Мнения: 186
не го дочетох, това е извратено

# 6
 • София
 • Мнения: 20 671
Е, виж предишните бълнувания на автора и ще добиеш обща представа за... ммм, не искам да пиша думата "диагноза".

# 7
 • София
 • Мнения: 30 983
Любо пак полудя.
Преди около месец една евродепутатка говори по ТВ точно за тези неща в интернет - че определено НЕ са верни, а някои кампании се правят умишлено с цел очерняне на ЕС.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 765
Аз вече не съм много сигурна дали иде реч за бълнувания. Наскоро попаднах на някакъв филм от скандинавски произход. Сцената беше - двама обратни на среща в заведение. И всичко беше представено съвсем в реда на нещата. Следваща сцена - някаква друга подобна глупост, а после просто превключих. Та мисълта ми беше, че докато ние се чудим има ли такова нещо или не, някой там действа и си прокарва мръсните идейки.

# 9
 • Egypt
 • Мнения: 132
Баш си е истина, дори има издаден учебник от МОН, "Азбука за теб и мен", за 5-8 клас  Sick Може да го прочетете тук, тегли се директно в PDF:
http://www.hristiqni.com/media/docs/azbuka_za_teb_i_men.pdf

От учебника:
„Първо – работата по тази тема цели да развие чувствителността на учениците към техните еротични преживявания и еротичните преживявания на съучениците им. Второ – развитието на позитивна нагласа към еротичните фантазии и индивидуални практики, свързани със самостоятелното удовлетворяване на еротичните потребности, е друга съществена цел при работата по тази тема…“

"- да могат емпатийно да влизат в личния свят на различни от тях връстници (с алтернативна сексуалност) и да ги разбират

- да усвояват ценноста на различията и правото на индивидуален избор при търсенето на сексуална идентичност

- да формират позитивни нагласи за приемане на различията в сексуалната идентичност и уменията за толерантно поведение"

Темата беше доста дискутирана миналата година  Peace

Допълвам се: практическите занимания за децата (по този учебник) са те да се поставят в ролята на хора с различна сексуалност. Дъщеря ми е на тая възраст, не мога да си я представя да чете тоя учебник, да не говорим за практическите упражнения.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 11:15 от faima

# 10
 • Мнения: 4
Любо пак полудя.
Преди около месец една евродепутатка говори по ТВ точно за тези неща в интернет - че определено НЕ са верни, а някои кампании се правят умишлено с цел очерняне на ЕС.

малко повече информация на английски за това, какво се случва сега, на 16.01.2014г. в Европарламента:

Dear all,
I am writing you with an update on the current state of play regarding the « Estrela Agenda ». This informations might be helpful to adapt your lobby advices for your fellows.

 
The EP decided to keep the point “Commission statement: Non-discrimination in the framework of sexual and reproductive health and rights” on its agenda. No suppression amendment has been tabled by any group. We received the information that the ECR might table some amendment, but obviously they did not, or not on time. Only Astrid Lulling (EPP, Luxembourg) took the floor, asking the President why the issue shows up again. The Chair answered that the Conference of Presidents decided so, that no amendment was tabled and at this stage of procedure, the deadline already collapsed. That’s procedurally correct.

 
The positive point is that there was no amendment either from our opponents to add a resolution. We should go along with that.

 
(1) In-House Strategy: The very last possibility to remove this item from the agenda is “Rule 174: Moving the inadmissibility of a matter”. This intention must be declared by letter to the President, 24 h before the debate takes place (i.e. at the latest on Wednesday morning). The Rules do not specify how the notification must be send to the President. I therefore believe that a letter might be enough. Argument: the Resolution on 10 Dec 2013 on SRHR clearly confirms the national responsibility and that there is no new legal development since. As the Spanish delegation is now challenged, someone might contact MEP Jaime Mayor Oreja (leader of the Partido Popular delegation at the EP) at least to know if they wish to avoid this whole debate. The President must put this request to vote on Thursday morning before opening the point at the agenda. If ever there is such a request please also assure that the important likeminded delegations (Spanish; German, Polish and Italian EPP delegations) are present in Chamber at least to participate in carrying the request. Please keep this information for you until we know if Rule 174 has been applied.

 
(2) If this remains unsuccessful, EP will proceed on an exchange of views on “Commission statement: Non-discrimination in the framework of sexual and reproductive health and rights”. The EU-Commission representative reads a prepared statement, and some MEP will answer. There is no vote of a resolution.

 
If you still wish to continue lobbying some likeminded MEPs, you might invite them to
- take the floor in Chamber or send a written statement of 200 words;
- acknowledge Parliaments position in the Estrela resolution;
- highlight that the EP shall not be misused to orchestrate the opposition of the upcoming Spanish law on abortion which remains in the national responsibility of the Spanish institutions;
Please just contact the MEPs when you know that they are on our side (cf nominal vote of the two Estrela votes in Chamber). The Left is already prepared and frankly don’t need more incitement.

Разглеждането на доклада на Естрела “Commission statement: Non-discrimination in the framework of sexual and reproductive health and rights”  ИЛИ НА БЪЛГАРСКИ
192     • Недискриминация в рамките на сексуалното и репродуктивно здраве и права
Изявление на Комисията [2014/2514(RSP)]
е точно сега от 9:00 до 11:50 в Страссбург, като има 1 час разлика с българско време
.

Може да се провери тук « Estrela Agenda » - на страницата на Европарламента - на български език - ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАСЕДАНИЕТО
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONS … G&language=BG

 дневния ред на Европарламента за 16.01.2014г. виж на страницата в Европарламента  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AGENDA&re … T&language=bg

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 11:46 от Liubo1

# 11
 • Ямбол
 • Мнения: 27 487
А къде трябва да се подпиша, че потребители като Liubo1 да се блокират навреме?

# 12
 • София
 • Мнения: 20 671
А къде трябва да се подпиша, че потребители като Liubo1 да се блокират навреме?

Ееееех, мечти.....

# 13
 • Мнения: 4
А къде трябва да се подпиша, че потребители като Liubo1 да се блокират навреме?

Ееееех, мечти.....

може би сте против информация за Европарламента, за заседанията му???
Като не ви интересува, не четете тази тема. Аз качих информация тук за хора, които искат да защитят децата си, т.е. подрекпят каузата на темата.

# 14
 • Ямбол
 • Мнения: 27 487
....
може би сте против информация за Европарламента, за заседанията му???
...
Каква е връзката с Русия, освен ти самият.

Общи условия

Активация на акаунт