Пелени и гащички за многократна употреба - 12

• 34 721
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Сега си погледнах мейлите - когато съм поръчвала, са ми писали 1-2 дни по-късно и са ме питали за цветовете, които искам.

# 31
Когато се гледат с таткото подготвям направо пелените, за да не се чуди какви подложки да слага, как да ги сгъне и т.н., а и в скрина са си направо сгънати. Ползва си без проблеми всички видове, но за предпочитане да не са от две части. За яслата слагам пелени с лепенки за по-лесно, но ако се наложи и нямам сухи и с другите нямат проблем.
Първото ни лято на морето бяхме на къмпинг и доста хора се запознаха с пелените покрай нас - всеки ден с различни шарени и красиви пелени - с другите бебета с еднократни пелени нямахме конкуренция Wink)
Хората, които не знаят и чуят първоначално, наистина си мислят за пелените от едно време.

За пране - в момента ползвам био прах за пране на AlmaWin,
ЗА дезинфекция - масло от чаено дърво, и ако не ми е под ръка - лавандулово масло.

# 32
  • Близо до морето (200 м)
Сега си погледнах мейлите - когато съм поръчвала, са ми писали 1-2 дни по-късно и са ме питали за цветовете, които искам.
Благодаря ти, Алексче Hug

# 33
To и аз като кажа, че ще бъда с многократни малко ме гледат странно, а свекървата вика даже, че не съм добре, да си стъжнявам живота. Но майките пък проявяват интерес, даже зарибих една.

А маслото направо в барабана на пералнята ли слагаш, на колко време дезинфектираш ?

# 34
Таткото е майстор, той дори разработи система от подложки, които да не пропускат нощем и да не се пълнят толкова много, че да го сменяме.  Laughing

сподели  Mr. Green
А, не е кой знае какво откритие, просто аз не се бях сетила  Mr. Green Слага една бамбукова, отдолу микрофибърна и най-отдолу от сивите на алвабейби с въглена.  Grinning

# 35
В отделението за прах го слагам при изплакване преди прането. Рядко се сещам. Сигурно на две седмици ведънж. Слагам по няколко капки...

# 36
  • ул. "Мечтание"
Пелените ги перях с Фрош и My Planet. Същите използвам и за нашето пране.

# 37
Ми, аз ако не мога да ги впечатля с аргумента за памперсите, дето се разграждат 500 години и колко са пълни с вредни неща, само казвам, че се пестят към 1500 лева Simple Smile)), които другите дават за нещо, което отива на боклука  Joy
И аз така  hahaha

Между другото аз в предишната тема казах, че не съм много доволна от Green me, тъй като освен, че нямаха моите модели, т.е. смениха ми всичко от поръчката, получих пратката почти за същото време, за колкото и Алвите от Китай с безплатната им доставка, а на Грийнми доставката май беше около 5 паунда. Дано да съм била частен случай  Peace

И аз пак да вмъкна содата, която ползвам като дезифектант. Вкъщи содата и лимона са на голяма почит като едни от най-полезните продукти Peace

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 16:39 от Бубу

# 38
Предлагам вместо "запис" да разкажете лесно ли се научиха таткото, бабите и/или останалите хора, които се грижат за детето ви, да боравят с многократните пелени? Кои пелени са най-лесни? Simple Smile

Таткото се справя много добре. Изградил си е система за закопчаване  Mr. Green Съвсем в началото като бяхме с еднократни по половин час наместваше пелената, а сега знае на кои копчета сме и действа бързо.

елхичка, аз ги ползвам тези подложки. Много са мекички, но държат мокро на д-то.
Иначе и аз се наслушах на коментари като пребременна колко съм луда да пера насрани гащи вместо да се радвам на детето си през това време  hahaha

Дезинфектант и сапун за петна  позлвам на Heitmann.

-Diva4e-, в една аптека до нас бъркат страхотно кремче - две намазвания и няма нищо вече  Mr. Green Судо крема съдържа цинк и от него кожата направо се бели. Аз не бих сложила.

# 39
Никога не се е белила кожата на децата ми от "Судокрем" или който и да е друг крем с цинков оксид.  Rolling Eyes

# 40
  • Pb
Pampers, благодаря ти за мнението.
Решила съм да поръчам от алвините подложки, нека имам и от тях.

Аз всъщност с баткото не съм давала колосални суми за еднократни - справяхме се добре с ЕБХ, отделно имаше затегнат стомах и до 1 г. не знаех какво е това наакана пелена. Виж после, след годинката, беше друга бира - там объркахме схемата  Laughing Но определено ще ползвам това с парите, като аргумент да запушвам устите на изумените  Whistling (реагират така все едно те ще ги перат. Не знам защо така се получава, но наблюденията са ми, че възрастните повече нехаят за природата и въобще елемента "еко" при тях не е с такава тежест).

# 41
А, мен са се опитвали да ме убеждават, че това с пестенето на пари не било вярно.  Whistling

# 42
  • ул. "Мечтание"
А, мен са се опитвали да ме убеждават, че това с пестенето на пари не било вярно.  Whistling

И мен, щото пък видиш ли нали сме ги перяли.  Joy ooooh! Все едно по пералня за пелена. А аз си перях всичко заедно - и дрехите и пелените.

Цитат
лесно ли се научиха таткото, бабите и/или останалите хора, които се грижат за детето ви, да боравят с многократните пелени?

Повече мрънкаха отколкото да бяха затруднени бабите и дядовците.  Mr. Green Мъжа ми не е имал никакви проблеми. За бъдещото бебе вече даже се е засилил да купува. Даже си говорехме тия дни, че тоя път ще ни е супер лесно откъм покупки - само пелени трябва да си купим.  Laughing Влюбен е в многократните пелени! Ние още с баткото ползвахме малко - имах няколко чифта банбино мио, но едва след годинката му започнахме да ги използваме (тогава ги открих просто), като помощно средство за махането на пелените като цяло.

# 43
а това за прането ми е много смешно, все пак пералнята сама пере, ние само зареждаме, а после простираме Simple Smile

# 44
  • ул. "Мечтание"
Нали! Все едно по цял ден търкаме пелени само... понеже друга работа си нямаме!  Laughing Whistling
Макар че на мен еднократните така противно ми смърдят  Sick (дори неизползвани), че съм готова и да пера на ръка, само и само да не използвам еднократни.

Общи условия

Активация на акаунт