СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 205 001
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
По принцип може, но таксите са големи имайте го в предвид по добре сменете левове за динари иначе цакат и в курса.
Къде може? За конкретно място сещаш ли се?
А таксите зависят от банката издател. С кредитните ми карти плащането на ПОС е безплатно, но тръгна ли да тегля в брой, ми режат главата.
[/quote   Може  и на границата да смените.

# 481
Аз нямам такса за плащане през ПОС независимо дали в България или чужбина, зависи от банката и картата  Peace

Зависи от магазинчетата, аз по магазините на разклона за Власинско езеро съм плащала с карта, а приличат на обикновени бакалии. Но беше инцидентно, гледам да не тръгвам без динари или поне евро.

А пазарът в Димитровград кога е? Има ли проблеми с внасянето у нас на месо, млечни продукти? Извинявам се за глупавия въпрос, но най-често през Стрезимировци минаваме, когато ходим.

# 482
В петък е пазара в Димитровград. По принцип има проблем с внасянето на месо и млечни, но зависи от милостта на митничаря, дали ще ви провери или не.  Wink

# 483
Lemy, мерси за информацията. С теб само се гоним по разни теми и само ми помагаш с инфо Simple Smile Честно казано се надявах да кажеш, че е събота, но...може пък да пуснем някой ден отпуска.

# 484
В събота е в Пирот, идете там, но да знаеш, че половин София се изсипва и е голяма бутаница и блъсканица. Разглезихме ги сърбите, и цените вдигнаха, и качеството развалиха. Имам предвид нещата които се правят на място, или в малките фирмички наоколо.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 11:41 от Lemy

# 485
Ами нормално...навсякъде е така - и в Гърция, и в Турция. В близките градове, де. Нямам впечатления за Македония, там също ми се ходи на пазар, но темата не е за това. Накрая ще си идем до Ниш, поне там знаем какво да очакваме.

# 486
Вземи си масло и сметана ако ще пазаруваш, пак са по-добри от нашите тук. И каймак непременно.  Wink

# 487
Да, да, те са задължителни! Взимаме си и майонезки, че им ги харесваме. Масло обаче не съм взимала.

Каймак най-редовно купуваме, дори имам още една кутийка. Само че предпочитам жълтия, а все попадам на белия и не знам как да ги различавам. Ако стигнем до Ниш, ще минем през Рода-та, там винаги се ориентирам лесно. Впрочем чудесен магазин!

# 488
  • София
Плащала съм в Димитровград (магазин за цигари и алкохол) и в Пирот с карта и такса имам, може да е малка, но зависи от банката - и това ако е ДЕБИТНА - за кредитна не ми се мисли. По добре си проверете таксата от вашата банка, за да няма изненади.
Пазара в Димитровград е в петък, а този в Пирот е в събота. В Пирот е по голям и можеш да се пазариш за цените, аз поне се пазаря  Whistling
Сърбия не е в ЕС и е абсолютно забранено всичко от растителен произход да се внася. Не казвам, че не занят митничарите и ако е от всичко по малко си затварят очите, но ми се е случвало да ми правят проблем.
Алкохол до 1 бутилка на човек навършил 17 год, цигари до 2 кутии пак на човек. Ходя почти всеки месец и вече се научих.
Да има доста хора в събота, затова и тръгвам по рано към 9, за да мога до 10 да съм на границата, на пак е по добре от София и от към цени и от към качество.

# 489
Решили сме с приятели да отидем за два дни с една нощувка до Ниш, но това ще ни е първо ходене там. Моля да ми препоръчате хотел и кафана в центъра. Идеята ни е да си оставим колите на паркинга на хотела и да обикаляме.

За център използваме този хотел http://www.regentclub.com/ със собствен паркинг. Всичко е на метри от хотела.
Ресторанти, забележителности, магазини, мол...
Здравейте,
днес се поразрових за информация за Ниш, пътуваме за там след седмица. Мислим да отседнем в Regentclub. Знаете ли каква е цената на двойна стая? А хубава кръчма с жива музика може ли да предложите? Благодаря

# 490
Здравейте, ако има в темата някой които е посрещнал новата година нека да сподели подробности.

# 491
     "А хубава кръчма с жива музика може ли да предложите? "

ресторант Стара Сърбия -  в центъра на НИШ.

# 492
Ако някой е решил да пътува към Сърбия тези дни:
http://www.blitz.bg/svyat/balkanite-sa-pod-snezhna-blokada-bloki … i_news477227.html

# 493
# 494
Моля препоръчайте място за отсядане в Белград за две семейства с по едно дете за една нощувка.  Ще бъдем с коли, така че разстоянието от Центъра не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт