СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 937
  • 780
  •   2
Отговори
# 510
  • София
В ченч в софия или на границата ги сменям 1000 динара са 16 лева.

# 511
Здравейте,
Ще пътуваме група кън Италия през април.Запазили са нощувка в Белград-хотела е Балашевич.Отдалечен е от центъра. Но следобяда ще имаме време за разходка.Видях,че автобус 47 и 59 пътуват до пл.Славия. От там предполагам не са много далеч забележителностите. Ако греша моля поправете ме.А също дайте съвети за пътуване с градски транспорт и какво да разгледаме в рамките на 3-4 часа,защото денят през април все още не е много дълъг.
Благодаря на отзовалите се.

# 512
  • 1st floor
В ченч в софия или на границата ги сменям 1000 динара са 16 лева.
Благодаря! Къде точно на границата да търся? От българската страна или от сръбската? Simple Smile

# 513
Бе къде ще търсиш на границата, да те минат по трънския курс в мръсна барачка. Ще идеш в някой от моловете тук, на входовете има верига чейндж бюра, които работят с всички балкански валути.

# 514
  • 1st floor
Колко е разликата в курса? Питам, защото тук в квартала ни няма къде да обменя динари. И ако трябва да се разкарвам до най-близкия МОЛ, ще трябва и карта за градския да взимам. А пък няма да обменям кой знае колко пари. 40-50лв максимум.

# 515
Колко е разликата в курса? Питам, защото тук в квартала ни няма къде да обменя динари. И ако трябва да се разкарвам до най-близкия МОЛ, ще трябва и карта за градския да взимам. А пък няма да обменям кой знае колко пари. 40-50лв максимум.
На границата от Сръбска страна

# 516
Давам съвет от опит.Обменете някаква минимална сума, примерно за градски транспорт, навсякъде , където може плащайте с кредитна карта.Примерно в ресторанти, забележителности, хотели. Курсът е по фиксинг на централната банка, излиза много изгодно, когато се приберете ще погасите сумите по картата.Може да се снабдите с по 5-10 евро в банкноти, ако извикате такси приемат евро, такситата не са скъпи в Белград.С личен автомобил е голям проблем паркирането, обикновенно оставяме колата до хотела и поръчваме такси от рецепция.Приятно прекарване!

# 517
  • София
Чейндж-бюрата, от които купуваме валута, я изкупуват обратно по курса, по който е продадена, стига да се пази бележката за покупка. Така не се налага да се пресмятат предварително разходите до стотинка. Wink Все пак има някакъв срок, в който се връща, но така и не знам какъв е.

40-50 лв ми се виждат малко. Обикновено в ресторанта оставяме около 40 лв. за трима човека.

# 518
  • 1st floor
Ами, планирам само обяд за двама. Не мисля да пазарувам от там...и евентуално, ако се плаща за вход на някоя забележителност... newsm78 Май до Ниш ще ходим... Освен повече да обменя за всеки случай.

# 519
  • София
Аз обменям на сръбската страна, подминаваш границата и караш 2 км няма даже има голям паркинг с дървено заведение-ресторант и са пак 1000 динара за 16 лева. Изпитано 100 пъти, сега обаче понеже ще ходя на голям пазар обърнах в чейнч бюро на Хр. Ботев-това за София. за 16 000 динара дадох 254 лева, защото не знам ще имат ли толкова на границата. Иначе можеш от евро в динари да и това е вариант.
С карти само на пос иначе таксите са яки.

# 520
  • Mars Hotel
Миналия уикенд ходихме до Ниш. Обмених 200 лева за 12000 динара в чейндж-бюро в софийски мол. Обядвахме четирима възрастни в ресторант с разкошна кухня, като дори ни остана храна, и платихме сметка от 3700 динара. Не сме пазарували кой знае колко, повече се разхождахме, така че не успяхме да си похарчим динарите. Следващия път... Grinning

# 521
Дойде дълъг уикенд, времето е хубаво, темата се активизира  Heart Eyes Весело изкарване на всички! И аз тръгвам натам.  Heart Eyes

# 522
После да се отчетеш, какво си купи, ако пазарувате  Mr. Green
Ние решихме да изчакаме, ще ходим някой ден през седмицата, като е по-спокойно.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 10:46 от Lemy

# 523
  • Sofia
Да питам - някой ходил ли е до Дървен град на Емир Костурица? Обмисляме да отидем до там, но никъде не можах да намеря мнения или отзиви за това място?

# 524
Да.
Районът (Мокра гора) е много хубав. За мен лично Дървенград е кич, но си заслужава да се види еднократно. Иначе местността наоколо е много красива, традиционните островърхи дървени къщички, реката, атракционното влакче Шарганска осмица, което също е снимано във филма на Кустурица "Живот йе чудо" (работи само през летния сезон - мисля, че от април до октомври).
На 20 км оттам в Босна е Вишеград, където е мостът на Дрина от романа на Иво Андрич и другото етнографско селище на Кустурица Каменград.

Общи условия

Активация на акаунт