Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 ян. 2014, 09:55 ч.

Пликовете за печене

  • 1 557
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте, момичета. От много време използваме в къщи пликове за печене, основно FINO. Едва сега обаче започнахме да се замисляме относно безвредността на тези пликове. Разрових се по разни форуми, включително и този, но освен рецепти за готвене в пликове или теми за различни съдове, друго не успях да открия по въпроса, който ме интересува. Ще ви помоля ако някоя от вас е срещала някъде нещо по този въпрос, да го сподели, за да продължа да ползвам спокойно тези пликове или да премина на друг вариант, например йенски съдове с капак. Благодаря ви предварително, ако вземете отношение.

# 1
  • Мнения: 1 650
кака веска , не съм чувала за вредата от тези пликове Thinking

Да използвам темата да попитам за алуминиевото фолио, ползвам го много - всяко нещо което приготвям на скарата го увивам във фолио - вредно ли е Hug

# 2
  • Мнения: 5 001
Аз лично не съм чувала за вредност на пликовете за печене....Но отдавна се отказах да ги ползвам,защото много ме дразнят,когато започнат да се трошат след изпичането на там каквото ще пека.....
Предпочитам си йената с капака.....Купила съм си по-голяма,така,че да събира доста и си готвя с нея.....

Алуминиево фолио си ползвам най-редовно.....Важното е да няма домати или нещо ,което да е кисело.....Така няма окисляване или там както се нарича....
Аз ползвам за покриване на тава,когато пека във фурната или за печене на скара....Тогава се задушават нещата....Мисълта ми беше,че пека,после хвърлям и толкова. ......Нищо вредно не виждам...

# 3
  • Мнения: 1 650
TheNMaster , благодаря Hug Спокойно ще си го ползвам и аз Simple Smile

# 4
  • Мнения: 0
Mimi_82, относно алуминиевото фолио навярно има писано и в други теми, аз лично също го ползвам, но само за покриване на тавичка във фурната, най-вече като пека риба. Що се отнася до използването му за завиване на риба и печене върху скара, малко скептично съм настроена, особено ако скарата е с ония тръбните нагреватели, каквато е нашата, защото там се развива по-висока температура, трябва да накарам мъжа ми да я измери с някакъв негов уред, май беше мултицет, и имам съмнение, че е възможно молекули на алуминия да проникват в храната, понеже контактуват и с нея (не е като само да покриеш тавичката във фурната). А иначе алуминият си е вреден.

# 5
  • Мнения: 2
Ами не не са безопасни.Oт  толкова време в готварския има тема за безопасни съдове за готвене...От друга страна се ползват пликове за печене, алуминиево фолио.... когато се търси някаква информация съветвам от сърце да се търси на английски най - вече от източници с библиография,научни статии...После криво ляво и  с  може  човек да си преведе и с google ако трябва .За алуминия има толкова много информация, така че ако някой има куража да продължава да го използва и да храни и децата си.. въпрос на личен избор..
пускам и линче за пуканките за  микровълнова.
пуканки: http://health.howstuffworks.com/diseases-conditions/respiratory/popcorn-lung.htm

пликчета за готвене
http://www.livestrong.com/article/176349-what-are-the-dangers-of … -in-plastic-bags/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2157423/Poisoned-plast … gering-truth.html

http://www.hoax-slayer.com/plastic-cancer-link-hoax.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/-Food-cooked-in-kaveera-c … kp8l/-/index.html

лек ден  bouquet

# 6
  • Варна
  • Мнения: 281
Единственото, което съм чела е, че са предполагаем източник на ксеноестрогени (друговидови естрогени). Със сигурност са по-безвредни от алуминиевото фолио.

# 7
  • Мнения: 8
За мен всичко което не е естествено е вредно, а особено при нагряване под висока температура. Най-малко се отделят все някакви вещества, а определено за вредата от алуминия е изписано много, но уви и аз като малка съм хранена в алуминиеви купички. 

Общи условия

Активация на акаунт