?Въпроси всякакви?

• 5 506 788
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 21 585
  • София
Да, знам че е пробата.... но какво означават реално тези числа? Че на 1000 единици има 925 единици сребро или какво?

# 21 586
  • София, България
Задръж Ctrl и докато го държиш натисай "+" (или върти скрола на мишката нагоре)
Казвай какво да почерпя Hug

Нали за това сме се събрали в тая тема  Hug

# 21 587
за почерпка ли ?   hahaha

# 21 588
  • София
Мога ли да редя  бисквитена торта върху хартия за печене?Нямам подходяща  тава ,но имам една пластмасова с дупки ,та сложих хартията и сега се чудя дали може така да си я наредя и да си стои до сутринта?

По добре я покрий с алуминиево фолио

# 21 589
  Ако използваш хартия за печене за бисквитена торта, отрежи по-голямо парче от хартията, да е над ръба на съда, в който ще правиш тортата. С хартията за печене отдолу съкращаваш времето за попиване на крема- вместо за няколко часа или половин ден, по-този начин тортата е готова за сервиране до час и половина, най-много до два часа. Спазвай и правилото- блата да е студен, а  крема да е топъл.

# 21 590
Питах в темата за маслата, но не ме отразиха. Да питам и тук:

Намазах си ръцете и очите с рициново масло. На едната ръка имах срязано между палеца и показалеца, а очите ми бяха със суха, люпеща се и болезнена на допир кожа. На сутринта нямаше помен от драскотината, а кожата на очите ми беше здрава.
За какво друго мога да го ползвам? Защо не трябва да се разрежда?
Ползва се за заздравяване на нокти, за красива коса, за мигли, за блестяща и здрава кожа....Да , не се разрежда, защо искаш да го разреждаш?
Защото в темата за маслата пишеше, че някои се разреждат, но не разбрах кои и защо.

Вместо да отбележа за известяване за отговор в допълнителните опции, съм отбелязала друго поле..."Публикувай като анонимен"  #Crazy
Къде е това да публикуваш като анонимен?

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 00:08 от Естел Бързоход

# 21 591
  • в огледалото на живота
Питах в темата за маслата, но не ме отразиха. Да питам и тук:

Намазах си ръцете и очите с рициново масло. На едната ръка имах срязано между палеца и показалеца, а очите ми бяха със суха, люпеща се и болезнена на допир кожа. На сутринта нямаше помен от драскотината, а кожата на очите ми беше здрава.
За какво друго мога да го ползвам? Защо не трябва да се разрежда?
Ползва се за заздравяване на нокти, за красива коса, за мигли, за блестяща и здрава кожа....Да , не се разрежда, защо искаш да го разреждаш?
Защото в темата за маслата пишеше, че някои се разреждат, но не разбрах кои и защо.

Защото, има разлика между етерични и растителни (базови) масла!

Растителните (базови) масла се извличат чрез пресоване на семена, ядки и плодове. Те поддържат еластичността на кожата, премахват сухотата и образуват мазен защитен слой. Съдържат различни маслоразтворими витамини, фитостероли и други биоактивни вещества, които забавят стареенето и подхранват в дълбочина идеални са  за масаж, защото попиват бавно.Повечето имат много слаб, почти неуловим аромат. Изключение прави кокосовото. То има и друга особеност – в твърдо състояние е, защото съдържа основно наситени мазнини.Богатите на ненаситени мазнини масла пък са течни, например бадемовото, зехтина, сусамовото,рициново.

Не същото обаче важи  етеричните масла.
Заради силното си действие етеричните масла не се нанасят директно върху кожата, а се разтварят в базови масла.Те се добавят  в базовите,като правилото е 2-3 капки на 10 мл. основа.Такива са :бергамот,масло от бял бор,гераниево ,лавадулово,чаено дърво,лайка и мн.други.

В твоя случай можеш безпроблемно да мажеш кожата на лицето с рициново масло,но имай в предвид,че е доста гъсто и ако кожата на лицето ти е прекалено суха се налага да се комбинира с друго раст.масло:зехтин, масло от гроздови семки, жожоба или авокадо.
Или ако трябва да обобщя:всяко растително(базово)масло може да се нанася директно върху кожата,за разлика от етеричните!
Дано съм била полезна  Hug

# 21 592
  • ту тук, ту там

На мен лично - много!  Hug

# 21 593
  • София
Намерих сребърна обеца... печатът е "940". Сребърните бижута, които имам всичките са проба 925. Какво означават по принцип тези числа?

Ще се опитам да обясня това, което преди време на мен ми беше споделено от бижутер, дано ти помогне.

Пробата /нарича се още титър/ показва колко % е съдържанието на чисто сребро и колко % са примесите.

Проба 940 означава, че обецата е изработена от 94% сребро и около 6% примеси /мед или друг метал/.

Чистото сребро е с проба 999 т.е. 99,9%, но е много меко като метал и няма как да се направят бижута от него, затова му се слагат примеси.

Принципно знам, че колкото по-голямо число е пробата, толкова бижуто е по-скъпо, защото обработката му е по-трудна. Знам, че повечето бижута с проба 950 са ръчна изработка.  Peace

# 21 594
На мен лично - много!  Hug
И на мен  Hug
Кратко, точно и ясно обяснение.   bouquet

# 21 595
  • София, България

Много ясно! Laughing

# 21 596
Здравейте,
Не бях влизала няколко дни във форума и хоп изненада... влизам и се появява новате версия на форума. Преди ползвах старата версия, като можех да премина от новата на старата с клик някъде горе - в дясно на старницата, а сега не го намирам.
Какво става всъщност, отново има някакви промени или вече изобщо не може да се ползва старата версия?

# 21 597
  • Пловдив
Здравейте,
Не бях влизала няколко дни във форума и хоп изненада... влизам и се появява новате версия на форума. Преди ползвах старата версия, като можех да премина от новата на старата с клик някъде горе - в дясно на старницата, а сега не го намирам.
Какво става всъщност, отново има някакви промени или вече изобщо не може да се ползва старата версия?

Вече изобщо не може да се ползва старата версия

# 21 598
Здравейте.
Може ли някой да ми обясни защо като съм блокирала разговорите от даден номер, получавам съобщение от програмата, че в момента ме търси? https://lh5.ggpht.com/0IUiq3Om-SlPmXdfWEYY6bqwboO37DxkeU5-lC1JPt … 7XxZziOYcUnU=h900
При условие, че настройките за известия са махнати, защото не искам никаква информация за този номер? Рестартирвам, но проблемът продължава.
Използвам приложението Mr Number. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mrnumber.blocker&hl=bg

А като използвам Calls Blacklist https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vladlee.easyblacklist&hl=bg
и задам да не получавам разговори и смс-и от непознати номера, пак ги получавам?

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 17:17 от Анонимен

# 21 599
  • Варна
Препоръчайте  детски онлайн магазин за дрехи и играчки с безплатна доставка в рамките на София или поне да е включена в цената. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт