?Въпроси всякакви?

• 5 524 558
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 70 215
Допълвам, че ако има обезщетение трябва да се внимава да не се изпусне срока за записване в бюрото по труда. Преди беше 3 месеца, сега не знам дали има промяна. Докато се получава обезщетение ни се поемат и здравните вноски.

# 70 216
  • София
Ако човек работи на договор за управление и прехвърли фирмата на друг, т.е. става безработен, има ли право на обезщетение за безработица?

# 70 217
Момичета, благодаря ви много .....
...четох ги тези неща на сайта на НОИ, но исках да ми го посмелите... Blush

Например-не съм работила 1 година, имам ли сега право на обезщетение или само мога да се регистрирам за търсене на работа. Това ме интересува.............ако съм се осигурявала за пенсия и здравниосигуровки съм внасяла, за времето през което не съм работила-ще мога ли или не? Тоя фонд безработица към кои осигуровки е - влиза ли в тези за пенсия които се внасят?

# 70 218
  • Варна
Може и да може, но зависи за колко месеца се полага обезщетение, защото лицето е било длъжно в 7 дневен срок да се регистрира в БТ. Има една година забавяне, следователно периодът в който ще получава обезщетение се намаля с 1 година. 

# 70 219
А ако си си внасял осигуровки през това време? Сам, доброволно си се осигурявал? Здравни и за пенсия имам предвид?

# 70 220
  • София-Младост
Ако не си работила една година няма как да получаваш обезщетение, защото това означава, че нямаш необходимите 9 месеца в осигуряване от последните 15.
12 от последните 18 месеца и трябват!

teta75
Няма вариант като безработен да си внасяш сама осигуровки за Пенсия...здравното е съвсем друго.

# 70 221
Ясно...вдянах малко  Mr. Green
Много ви благодаря  bouquet

# 70 222
  • Mediterraneo
Не е така, Тарталета. Вирус се предава по въздушно-капков път, достатъчно е да говори в непосредствена близост с теб, за да те "обстрелва" с вируси. Бактериите в гърлото се предават чрез много близък контакт - целувка например. Заразността на варицелата е много висока, към 90% ми се върти в главата, на скарлатината - много по-ниска. В нашата група е имало един случай на скарлатина, нито едно друго дете не се разболя. При варицела всички знаем какво става - масово се разболяват децата в контактната група. Твоите деца са някакво супер изключение, може да ги тестваш за антитела, да не се окаже, че са от малцината, които имат вродени такива.

Не е така, Месечинке! Ако предаването ставаше само с целувка, нямаше да има такива големи огнища в градините.  А не знам децата масово да се целуват едно друго. Заразяването си е баш по въздушно- капков път, както и чрез пипане на общи предмети, точно както е и при варицелата. Източник на заразяване е и здравият заразоносител.
Иначе да- 80% от контактните с варицела се разболяват, а за скарлатината процентите са около 40%.

# 70 223
Абе руска рулетка си е...каквото и да си говорим. Дали ще изтеглиш късата или дългата клечка...божа работа , и късмет....случаЕност, както казват илюминатите  hahaha

# 70 224
  • София
Не е така, Тарталета. Вирус се предава по въздушно-капков път, достатъчно е да говори в непосредствена близост с теб, за да те "обстрелва" с вируси. Бактериите в гърлото се предават чрез много близък контакт - целувка например. Заразността на варицелата е много висока, към 90% ми се върти в главата, на скарлатината - много по-ниска. В нашата група е имало един случай на скарлатина, нито едно друго дете не се разболя. При варицела всички знаем какво става - масово се разболяват децата в контактната група. Твоите деца са някакво супер изключение, може да ги тестваш за антитела, да не се окаже, че са от малцината, които имат вродени такива.

Не е така, Месечинке! Ако предаването ставаше само с целувка, нямаше да има такива големи огнища в градините.  А не знам децата масово да се целуват едно друго. Заразяването си е баш по въздушно- капков път, както и чрез пипане на общи предмети, точно както е и при варицелата. Източник на заразяване е и здравият заразоносител.
Иначе да- 80% от контактните с варицела се разболяват, а за скарлатината процентите са около 40%.

Не се включвам в дискусията относно предавонето на Скарлатина и Варицела. Просто покрай целуването да споделя (малко СПАМ, простете, но се сетих) - в групата на дъщеря ми по едно време учителките  учеха децата да се целуват по бузата за довиждане. Аз не бях много ОК с това постоянно мляскане на всички деца и тъкмо смятах да повдигна въпроса, моето се разболя и отсъства две седмици от ДГ.  Като се върна вече го нямаше това с целувките. Вероятно и други родители са били несъгласни и са повдигнали въпроса. Иначе първо реших, че е някаква мода, която децата са си въвели, но поговорих с дъщеря ми и тя каза, че госпожите ги учат така. В интерес на истината учителките създадоха известна сплотеност между децата (доколкото може да я има на 4 години), но аз я забелязах още преди въвеждането на целувките , а може би с целувките са си мислели, че така съдействат за запазване на сплотеността на групата.

# 70 225
  • Другата България
Има ли ТВ канал, по който дават олимпиадата онлайн?

# 70 226
  • София
Има ли ТВ канал, по който дават олимпиадата онлайн?
БНТ имат онлайн излъчване. И по Евроспорт плеър, но там е платено.

# 70 227
  • Другата България
Благодаря! bouquet

# 70 228
  • Варна
Цъкнете в нета степен на заразност на варицела и на скарлатина, да видим какво ще излезе. Едно елементарно проучване също така колко деца от групата в ДГ се разболяват при карантина от варицела и колко при карантина от скарлатина също ще затвърди това, че варицелата е с много по-висока степен на заразност. Не виждам смисъл да спорим, информация има бол и е достъпна за всеки, който се интересува.

# 70 229
  • София
В градината на детето 2 или 3 пъти имаше скарлатина. Сега пък има Варицела. Понеже лепят някакви листи с информация за болестта, та от там знам - при Варицела - 90% заразност. При скарлатина - 40%. Моето не се е заразявало със скарлатина когато е имало в групата.

Общи условия

Активация на акаунт