В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 945
  • 743
  •   2
Отговори
# 165
  • София
.., навсякъде обставновката е такава, каквато е била когато е раждала майка ми, ..
всъщност не съвсем Simple Smile както казах не е нужно да пилееш пари за избор на екип, ако не познаваш лекаря, който ще те изражда. Аз примерно до последно мислех, че следящият ме Илиев ще ме изроди, тъй като има договор с ТК, да, ама в последният момент замина на някъде и ме остави в ръцете на шефа на операционното отделение, макар да раждах нормално. Всъщност цялата работа свърши акушерката, а доки само ме заши, но пък, ако нещо не беше потръгнало нормално, знаех, че съм в сигурни ръце. Та там предродилното и родилното бяха ремонтирани само няколко месеца преди да ги посетя и изглеждат не по-лошо от Токуда. Всичко е чистичко и новичко. Буболечки и хлебарки няма!. Двойният ВИП (на 5 етаж) е много добър, не помня колко е цената - имаш си хладилник, на всяко легло има нещо от рода на комютър-телевизор с тъч скрин, който може да се платиш пред асансьора и да си ползваш хем като ТВ, хем интернет да ползваш. И не е нужно да се съобразяваш със съседката ти какво да гледаш - то си е само за теб. Банята е една на 2 стаи, т.е. на 4 човека - голяма, чиста, и се проветрява. Аз съм много доволна наистина от престоя си там, никакви оплаквания. Акушерката ми дойде на 2 пъти да ме види как съм, показа ми как да кърмя, как да го държа за къпане; другите сестри на етажи също идваха поне 3-4 пъти при нас да ни показват как се кърми. Всъщност, нека и Радулитка, като влезе да сподели мнението си. На нея й се наложи по-дълго от нас да остане в болницата. И, което е немаловажно, ТК и Шейново са другите две АГта от едно време, които сами се грижат за бебетата и майките, имат хубави неанатологии. За частните не знам, трябва да си питате!

Съвет - идете на дни на отворените врати, или с частно посещаване в няколко болници. Ще видите колко се променят нещата, като ги видите на живо. Независимо дали раждате за първи път, или сте раждали преди няколко годинни.

Токуда изглежда наистина супер, точно като по американските филми Simple Smile, но цената е също като по филмите Grinning Радвам се за тези, които имат възможност да родят там, още повече не плащайки, ако им го поеме някой фонд.

Истината е, че всяка от нас ще реши къде да ражда спрямо финансовите си възможности - на кой не му се иска огромна палата с анатомично легло и домашна обстановка с диванче за посетителите - но не всеки може да си го позволи, или, и да може, има някакви други причини да избере държавната болница пред частната. Най-важното е накрая всяка от нас да е здрава и да държи по едно/две ревящи/спящи вързопчета на излизане от болницата. Това го пожелавам на всички ни!

# 166
  • Пловдив
Здравейте!
Днес мина и втората консултация. Лекарката каза, че не вижда признаци за Даун. Според нея да изчакам с амниоцентезата. Да направя втората ФМ и тогава може да е по-категорична.
Каза, че е 100% момче за нея.

# 167
Pival толкова се зарадвах от постати все едно става дума за мен.Стискам палци от тук на татък да имаш една спокойна и много лека бременност с един малък сладур накрая  Hug Hug Hug

# 168
  • Пловдив
alek_stz,  Hug благодаря, но ми е притеснено и объркано. Съмнението ме побърква...
В понеделник влизам за серклаж и после ще решавам другите неща

# 169
Леле Pival, вярваш ли ми - настръхнах от радост като те прочетох!! Много се радвам за новините. Ти как се чувстваш сега? По-спокойна надявам се??  Hug

Относно раждането и болниците - аз като момиче без опит първоначално бях убедена, че ще раждам в частна луксозна болница(колкото и да им струва това), защото мразя болници, мразя обстановката на болниците и т.н. Естествено набързо си промених мнението и като избирах при кой да си водя ЖК се бях зарекла АГ-то, който ме следи да ме изражда, защото той ме е слядал, той ме познава най-добре и с времето си напасваме, съответно очаквам внимание и разбиране от негова страна(засега го получавам). Та в тази връзка моя следящ лекар е към ТК и мисля там да израждам. На мен също ми казаха , че  болницата е ремонтирана, както и нещата които изписахте за ВИП стаите. Вече за доплащане на избор на акушерка не знам, тъй като не познавам никоя, поне засега. Ако съм секцио лекарят е по-важен за мен.  

# 170
  • София
А вярно ли е че в МД отказват секцио по избор на пациента/четох отзиви тук, че небезизвестният д-р Дяволов често отказвал секцио, дори когато има назначение от специалист.../
Чета, че е добър специалист, но идеята да откаже операция в последния момент силно ме тревожи. Нека който знае да сподели.

Аз бях на един преглед в частния кабинет на Дяволов още през декември по препоръки на мои познати, а и аз съм "по-специален" случай, т.к. всеки ден си бия инжекции за разреждане на кръвта...Та отидох при него като специалист в областта и с доста други такива пациентки.
Не ми допадна това, че още от декември ми каза, че ще имам проблем с определения термин, защото той си планирал почивката за тогава. Отделно прегледът трая точно 10 минути, от които 3-4 на ехографа.
Доколкото знам от моите приятелки, които са раждали при него - ако е секцио, той определя датата и нямаш право на мнение. Ако не ти харесва, отиваш при друг лекар. Simple Smile

# 171
Pival, това е много хубава новина! Дано се окажат напразни страховете ти!
Относно МД -наистина и на мен не ми е ясно колко излиза раждането защото не се следя там, още си ходя в инвитро клиниката. Но след като при проблем карат всички бебета там-за мен лукса не е от такова значение. Понеже все ме плашат, че близнаците се раждат недоносени, мисля  направо след шести месец да се насоча към лекар от МД. Само трябва да посъбера информация към кого точно..
Витамините-преди да забременея пиех  Допел Херц от А до Я с лутеин и много добре се чувствах с тях. За това когато забременях си взех Актив Мама на Допел Херц/те са и с омега-3/. Не са скъпи-10 лева са и аз си ги харесвам много.Покрай грипния сезон започнах да приемам и коластра, взимам си от тази на АВО фарма, но има и на АКвасорс и на много други фирми. Незнам дали си внушавам, че помага, но грипа два пъти минава покрай мен и ми се разминава /докато всички около мен се понатръшкаха/

# 172
А вярно ли е че в МД отказват секцио по избор на пациента/четох отзиви тук, че небезизвестният д-р Дяволов често отказвал секцио, дори когато има назначение от специалист.../
Чета, че е добър специалист, но идеята да откаже операция в последния момент силно ме тревожи. Нека който знае да сподели.

Аз бях на един преглед в частния кабинет на Дяволов още през декември по препоръки на мои познати, а и аз съм "по-специален" случай, т.к. всеки ден си бия инжекции за разреждане на кръвта...Та отидох при него като специалист в областта и с доста други такива пациентки.
Не ми допадна това, че още от декември ми каза, че ще имам проблем с определения термин, защото той си планирал почивката за тогава. Отделно прегледът трая точно 10 минути, от които 3-4 на ехографа.
Доколкото знам от моите приятелки, които са раждали при него - ако е секцио, той определя датата и нямаш право на мнение. Ако не ти харесва, отиваш при друг лекар. Simple Smile
Аз също си бия такива инжекции, но не знаех, че това ще има отношение към раждането.. И за кога си планира доктора отпуската ? /Той може и да си определи датата, ама децата хич няма да го питат  Laughing/ И друг въпрос има-кога се разбира дали ще си със секцио, на мен ми казаха така от инвитро клиниката, защото съм с многоплодна бременност, но незнам дали в МД ще ми "уважат" причината.

# 173
pival много се радвам за теб  Wink надявам се,че сега си малко по-спокойна. Д-р Стратиева е много добър лекар,сигурна съм че всичко е наред  Hug Радвай се на бременноста си и гледай да не мислиш много за предните мнения  Hug

# 174
VeryMe: Каква е тази коластра? може ли повече инфо?

Иначе аз пия биозин мама и Огестан.

# 175
Monik, биозина е всъщност лактоферин /екстракт от коластра/ Simple Smile Само че това дето пия аз е малко по-евтино от биозин мама. Казва се АБОФАРМА ИМУНОКОЛ КОЛАСТРА -намира се по аптекита за 16-17 до 21 лева.Тя си е стандартизиран екстракт, съдържа освен лизозима и лактоферина и имуноглобулини и другите полезни вещества на коластрата.Може спокойно да се пие от бременни-питала съм.
Незнам кой продукт е по-добър. Ти от Биозина доволна ли си?

# 176
  • София
Аз също си бия такива инжекции, но не знаех, че това ще има отношение към раждането.. И за кога си планира доктора отпуската ? /Той може и да си определи датата, ама децата хич няма да го питат  Laughing/ И друг въпрос има-кога се разбира дали ще си със секцио, на мен ми казаха така от инвитро клиниката, защото съм с многоплодна бременност, но незнам дали в МД ще ми "уважат" причината.
Ами засега са ми определили 25.07. като термин - та той каза, че за тогава ще имам проблем...
Иначе за типа раждане не знам още...Дори да си на фраксипарин всеки ден, мисля, че не е проблем да родиш нормално, въпреки че май има риск от по-голяма загуба на кръв. Още не съм коментирала раждането с лекаря, при който ходя в момента, защото ми се струва много далечно. Simple Smile
И аз съм чувала, че с близнаци препоръчват секцио, така че не вярвам в МД да настояват за друго...Но ако искаш да си при Дяволов, най-добре с него да се изговори.

# 177
Ами засега са ми определили 25.07. като термин - та той каза, че за тогава ще имам проблем...
Иначе за типа раждане не знам още...Дори да си на фраксипарин всеки ден, мисля, че не е проблем да родиш нормално, въпреки че май има риск от по-голяма загуба на кръв. Още не съм коментирала раждането с лекаря, при който ходя в момента, защото ми се струва много далечно. Simple Smile
И аз съм чувала, че с близнаци препоръчват секцио, така че не вярвам в МД да настояват за друго...Но ако искаш да си при Дяволов, най-добре с него да се изговори.
Благодаря ти!Ще си говоря, не ме е страх от болката-страх ме е от усложнения при нормалното раждане на близнаци..Иначе и моя термин е края на юли, но ме предупредиха, че ако се планира секцио сигурно ще е около първи юли.

# 178
  • София
Благодаря ти!Ще си говоря, не ме е страх от болката-страх ме е от усложнения при нормалното раждане на близнаци..Иначе и моя термин е края на юли, но ме предупредиха, че ако се планира секцио сигурно ще е около първи юли.

Няма страшно, сигурна съм, че всичко ще е наред и по начина, по който трябва!  Hug Важното е да си избереш лекар, на който да имаш доверие! Може да помислиш и за клиника Надежда, защото там имат опит с многоплодните бременности и лекарите са им много добри. Simple Smile
Ти всеки ден ли си биеш инжекциите и знаеш ли дали до края ще трябва да ги биеш?

# 179

Няма страшно, сигурна съм, че всичко ще е наред и по начина, по който трябва!  Hug Важното е да си избереш лекар, на който да имаш доверие! Може да помислиш и за клиника Надежда, защото там имат опит с многоплодните бременности и лекарите са им много добри. Simple Smile
Ти всеки ден ли си биеш инжекциите и знаеш ли дали до края ще трябва да ги биеш?
Всеки ден, сега почвам и в бедрата защото по другите места не ми остана здрав участък  Laughing Казаха ми, че ще ге бия най-рано до 20-та седмица. Дано всички да имаме късмет и Бог да е с нас на раждането! Макар да има мноого време още, не вярвам някоя от нас да не мисли по този въпрос , това е най-важния избор /не избора на количка или друго/ и трябва да се подходи сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт