СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 310
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Каая, момичетата вече са ти отговорили.  Не се притеснявай за болничния, няма да имаш приблем с него.

# 181
megi_zdr  аз бях на преглед вчера  и докторката също ми даде час чак за последната седмица на февруари, което ми се стори странно. Но сега като знам , че не е само при мен почвам да си мисля , че може би така трябва. Надявам се мамите с повече опит да споделят това нормално ли е

# 182
  • ул. "Мечтание"
Ако вече са ви записали за ЖК и бременността не е рискова е нормално веднъж в месеца да ви викат.  Peace

# 183
Колибри, по принцип първите месеци се ходи по един път в месеца. Стана ми странно обаче, че много момичета ги викат пак след две седмици. ЖК започват да я водят след  8 г.с. - 10 г.с.

# 184
момичета, да питам нещо, случайно да знаете добър кардиолог, че още не мога да оправя кръвното въпреки допегита...

# 185
Нощни очи, аз още не съм записана за ЖК, но пак ме викат след месец. Така или иначе още не се знае къде ще ме следят. Насочила съм се към б-ца Лозенец, но изчаквам да видя колко време отделението ще е затворено за ремонт и дали септември ще е вече отворено. Искам да родя  там, където ме следят.

# 186
  • София
Аз бях на лекар на 16-ти януари, не чухме сърчице, видяхме сакче и жълто тяло. Каза ми да ида на 13-ти февруари (което си е месец), за да ме регистрира. Като за начало си подготви някои неща за регистрацията, разпита ме там и попълни в един картон рутинните въпроси. И сега си чакам още 2 седмици.
Мен също ме вълнува момента с болничния. Дали ще ми дадат без проблем след 5-тия месец? Като ида на 13-ти ще разпитам АГ-то и ще й разясня ситуацията и дано да даде.   Praynig

# 187
Молина, ти кога си на следващ преглед?
Мен не ме гледайте аз съм луда  Crazy ори предишната ми неуспешна бременност ходех всеки ден. Сега през 3дни и моят доктор 1ст. Не ми взема. Отвреме на време му давам 10лв. Даже последният път човека ме прегърна, радваше се за мен. Все пак той е бил с мен в моите неуспешни завършеци... та сега ще се сдържа, пък и той си ме вика сега в неделя, време е за ембрион... сърце... нещо!!! Аз като нищо в събота ще ида.  Joy  Joy  Joy Аз отивам 18ч и все ме вмъкват. Даже ми викат Моли, а не Вали, защото с кученцето си ходя и тя стои и ме чака до мен всеки преглед. Забелязах, че през 3 дни сака расте с по 2мм. Дано да се ускори. Но термина, който изчислява видеозона си остава винаги 25.09, което е добре, че не се увеличава. Въпреки, че е с 3 дни назад. Сега терзанията са ми да не ми пада тапата, заради моето гнусно, лигаво, медузесто, разтегливо, лепкаво течение на парченца пада. Всъщност днес беше само едно, беше голямо колкото грахово зърно, твърдичко си беше. Секрет е ма не знам какъв, аз си правих МБ имам кандида, но ше я лекувам по нататък. Ееее стискам ви палци!!!
Да ви кажа нещо... Нектаринка вече направооо ми иде да ти купя един тест и да ти го донеса. Егаси волското търпение  hahaha удивена съм!!! Но има една мъдрост "Хубавите неща се случват на този, който умее да чака" дано да е за добро  Hug
P.S.- пиша от телефона, може да има грешки... Hug

# 188
Моли, Нектаринка не е ли от една друга темичка  Joy Стискаме й палци скоро и тя да дойде в нашата групичка  Praynig

# 189
Здравейте, момичета, аз съм бременна от около 6 г.седмици, обаче засега ми откриха само много малко сакче, без да се вижда вътре ембриончето и това е риск за неразвиване или забавено развитие на бременността, т.е. малко ми се уби еуфорията.
Аз искам да ви попитам, на вас взеха ли ви кръв за изследване на хормони, имунизация и др. разни?
На мен - да, и ми казаха, че било много ниско нивото на хормоните..., та пак ми вземаха и сега чакам резултатите пак...и много ми е обсебено от тая мисъл. Тялото ми се надува и заобля, имам си всички симптоми на бременна, но ми било малко сакчето и не се знае дали има вътре бебче Sad
Някой знае ли нещо относно това колко трябва да е сакчето в 5-6 г.с.?

# 190
Добра вечер, мами!

Честито на всички с хубави новини!
Нощни очи, отново благодарности за информацията, както винаги си много отзивчива и полезна Hug
didiro, спокойно, всичко ще е наред, сигурна съм, само не се шашкай, в понеделник те чакаме с хубави новини
fashionmama, не се тревожи, при нередовен цикъл, няма как да знае доктора кога ти е била овулацията, просто може да е станало по-късно. Стискам силно палци Hug
ioana_ana, на фетална ще ходя в 11 седмица и 2-3 дни, записала съм час за Стратиева
megi_zdr, след като чуха сърцето първият път, защото се виждаше едва, ме викнаха контролно след 10 дни. Тогава се видя здраво лумкане, нямам проблеми – зацапвания, контракции, нямав кръвно, диабет и т.н болести, така че ме викнаха отново след месец, след фаталната точно.
shamenet, ти засичала ли си овулацията кога ти е била? Нищо чудно да е била по-късно. Стандартно гестационните се мерят при цикъл от 28 дни с овулация на 14 тия ден, но повечето жени нямат такава точна като часовник овулация и цикъл. Въоръжи се с търпение, всичко ще е наред!

Момичета, някой спомена, че пие омега3, но не намерих поста. Какви ще ми препоръчате?

Хубава вечер!   bouquet

# 191
  • София
Еспa, aз пия Омегa, кaлций, и мултивитaмини нa Хербaлaйф. Не се продaвaт в aптеките. Не знaм дaли си чувaлa зa компaниятa. Преднaтa бременност пих същите нещa и съм много доволнa. Пфедвид кaлпaвиге ми зъби, нaпример, след бфеменносттa и кърмене 1г и 2м, отидох нa зъболекaр и се окaзaх без нито един кaриес. Пaк кaзвaм зъбите ми се рaзвaлят ужaсно бързо по принцип и без дa съм бременнa. Кaто цяло съм доволнa от добaвките им, от прогрaмaтa зa птслaбвaне също. Смъкнaх си кг от рaждaнето нa 4 месец. Aз кaто цяло се хрaня здрaвословно и кaто кaзвaм здрaвословно, имaм предвид бaлaнсирaно и не ямa, aмa никaкви боклуци от сортa нa чипс и т.н. Товa също е вaжно зa нaшет здрaве и зa пълноценното хрaнене нa бебчето в коремчето. Ох, отплеснaх се, ти питa едно....a aз... Тa кaкто и дa е. Пия тяхнaтa Омегa кaто добaвкa без дa съм я спирaлa от близо 4 години.

# 192
  • Пазарджик
Да се отчета и аз - във вторник бях на ехограф, има сърчице, отговаря на седмиците, всичко е наред, слава Богу! Имах две неуспешни бременности преди дъщеричката ми, та сега пак падна треперене около осма седмица, не ми се влизаше в кабинета да не чуя пак лоша новина, но за моя радост всичко е наред.
Другата седмица ме викат за изследвания, иначе и мен ме викат веднъж месечно, разбрали сме се с гинеколожката ако има нужда да й се обаждам, надявам се този път да не се налага, че с предната бременност бях най-редовната пред кабинета и по телефона, за всичко се страхувах и постоянно ходех да я питам.
Гади ми се от миризми, от някои храни, повръщам вечер, странно ми е защо тогава, но и с дъщеря ми бях така. Гледам да имам под ръка винаги нещо леко за хапване през деня и да не стоя гладна.
Витамини сега не пия, с предната бременност пиех Центрум Матерна, но после май го спряха, сега съм само на фолиева киселина - Неофолик Мета и повече плодове.  Grinning

# 193
Еспa, благодаря ти за куража. Вчера бях на преглед при друг лекар и той ме успокои , че най-вероятно овулацията е настъпила по -късно. Вчера видяхме плодно сакче 7mm.

Стискам палци на всички мами, всичко да е наред.  Hug Hug Hug

# 194
Благодаря, Espa, че ми писа.
Точно декември не съм си водила никакъв календар..., нито витамините си взимах редовно..., имах един важен изпит по работата, рожденни купони на дъщеря ми..., и ето на, сега не знам какво става.
Ще ходя пак във вторник на преглед и да видим какво ще се покаже. Закъсняла овулация ми е надеждата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт