БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 809
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
а задавате ли си въпроса какво ми е на мен като ви гледам вас  newsm78
Е,стига де...нали се майтапиш? Rolling Eyes
[/quote]
дискриминацията не се толерира. предполагам и в този форум.  #Cussing out

# 286
това не е за мен.  аз нито търся ,нито си предлагам аватара.
той си е мой и е запазена марка.  Joy

# 287
Имам замразена тиква и искам да я направя на тиквеник. В хладилника ли да я оставя първо или на стайна (разбирай на терасата Mr. Green) температура newsm78

# 288
колко градуса е на терасата  newsm78

# 289
Амииииии, то всеки път това е проблема на тези тестени, дето ги правя - и със суха и с другата мая-все същото. Правих го по рецепта на pina, като спазих точно количеството на продуктите. Три пъти пуснах машината на месене /не изчаквах цялата програма, а само докато меси/, после извадих тестото, направих плитка/ пак някъде от тук видях как се прави / сложих на топло да втасва, ама нищо не се получи - не съм засичала точното време на втасване, ама не беше малко. Продуктите ги бях извадила предварително от хладилника, млякото беше леко топло, не горещо, разтворих маята в него, брашното беше бяло - пресях го предварително няколко пъти, тестото се получи с добра консистенция.... кое не е както прябва  newsm78

# 290
  • под тепетата
kristalka, благодаря! Ще си го направя двойна доза крема!
armeria, ментов чипс съм си купила от Кауфланд. Май беше някъде при шоколадите, но не е начупени парченца, а извити обли  листенца също като картофения. Към 4 лв беше - картонена кутия. Има различни видове - портокалов, натурален, другите не помня, но бял май нямаше.Той е за декорация. Не е същото като начупените парченца шоколад в пликчетата. Като на тази торта по борда са    http://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-layer-cake/     - не позволява да го сложа като  линк  Sad.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 09:00 от bilqna_69

# 291
  • София
D_e_s_i_t_o, като измеси тестото остави ли го да втаса един път или директно оформи на плитка?

# 292
директно оформих и тогава го оставих да втасва - това ли е проблема Thinking

# 293
  • София
Поне част от проблема - да.
Като измесиш тестото и го оставяш да втаса, на топло и покрито с кърпа. Когато удвои обема си го вадиш, оформяш го и го оставяш отново да втаса в съда в който ще печеш. След това мажеш, ако ще мажеш с нещо и ръсиш с каквото си решила да ръсиш и печеш.

# 294
Защо не го остави в машината да втаса? Аз така правя. Втасва в хлебопекарната, после вадя, оформям на плитка ,оставям пак да втаса и пека във фурната.
Поне част от проблема - да.
Като измесиш тестото и го оставяш да втаса, на топло и покрито с кърпа. Когато удвои обема си го вадиш, оформяш го и го оставяш отново да втаса в съда в който ще печеш. След това мажеш, ако ще мажеш с нещо и ръсиш с каквото си решила да ръсиш и печеш.

+1 Peace

# 295

Въпросите ти са по-скоро за козуначената тема.....
Прочети съветите в нея, в 1 пост.....Има и за начинаещи, има и стъпка по стъпка....
Не се отказвай!!!!!!!!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719698.0

# 296
  • Sofia
bilqna_69, ето линка ти - http://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-layer-cake/

D_e_s_i_t_o, всъщност, че е трябва (силно желателно е) два пъти да втасва козуначенто тесто, прави са момичетата..., но в крайна сметка и твоето омесено и оформено е трябвало да втаса.
Дали са ти билиподходящи условията за втасване?! Не знам рецептата на пина..., ако не си чела моите упътвания, виж и кажи, моля те ти намираш ли си пропуски.  Simple Smile

# 297
Я кажете рецепта за хубав кекс или мъфини с банани моля.

# 298
  • Sofia
Nivea Simple Smile, нямаш ли си твоя рецепта за кекс? В която и да е можеш да си добавиш банан, също и за мъфините (потърси ли и в мъфинската тема). Simple Smile

# 299
ми, не. предпочитам изпитана да не объркам пропорциите. гледах, ама много рецепти.......

Общи условия

Активация на акаунт