БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 844
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
И от мен честита радост на -True Blue- и бързо възстановяване!

Бихте ли споделили рецепта със суров домашен суджук? Имам 4 парчета и се сещам само да го запека с праз или лук, обаче ми е сух така, та ми се ще нещо по- различно.

# 211
На мен майонезата на Лабрекс ми се получи от първия път, даже не ми бяха на стайна температура продуктите, а и се наложи 1 път да пресипвам в друг съд, защото ги сложих в компотен буркан, но накрайника на пасатора на можа да влезе Grinning и се наложи да пресипя преди да разбъркам. Стана чудесна. Освен това, като слагам съставките, сега вече във висока мерителна чаша, накрая доливам олио до 400 мл и пак става чудна и много гъста. Също слагам 2 л. горчица. Откак я научих само нея правя вкъщи  Hug

# 212
  • Sofia
имам спешна нужда от рецепта (или насоки)за мъфини с плодове от компот. Къпини са.

Насоки... отцеди хубаво плодовете. Рецепта - харесай си някоя и действай. Simple Smile

Или моите мъфини с вишни... ползвай.

# 213
Честита рожба на True Blue.
Домашен суджук обичам с картофки. Картофките поемат мазнината и стават много вкусни, а заради малкото вода, която се слага, суджукът не е толкова сух.

# 214
Morena, тоест да процедирам с тях така, както с пресни плодове?

# 215
  • Sofia
Ми да, просто ги отцеди хубаво и толкова. В по-голямо печиво може и да се овалят в брашно (и сега можеш да го направиш, ако искаш), за да не потъват, но в мъфинките не е наложително.

# 216
И от мен честита радост на -True Blue- и бързо възстановяване!

Бихте ли споделили рецепта със суров домашен суджук? Имам 4 парчета и се сещам само да го запека с праз или лук, обаче ми е сух така, та ми се ще нещо по- различно.

освен печен с картофи, може и пържен с яйца (и пресен лук), ей тая запеканка с картофи, ориз..http://pep-4o.blogspot.com/2012/03/blog-post_06.html става и с домашен суджук, но любима ни е лучената яхния със суджук http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_24.html

True Blue., честито бебче   bouquet

# 217
пеп-4o, много благодаря. Май ще заложа и аз на лучената яхния. Че картофи скоро правих.

# 218
Да допълня за суджука(леле, доживях да давам акъл за суджук ooooh!) - освен всичко предложено, едни скромни гювечета от мен като предложение......

# 219
  • Бургас/Пз
Честита дъщеричка на True Blue Simple Smile

Мoже ли да ми препoръчате рецепта за дoмашни бисквити, пoдхoдящи за бисквитена тoрта. Акo мoже да са без маргарин и мед.

# 220
Здравейте, трябва ми възможно най-лесната рецепта за козунак в машината за хляб Praynig
Пробвах няколко пъти, но резултата беше плачевен. Днес специално съм купила кубче мая, имам и прясно мляко, така че пак ще пробвам Crazy

# 221
  • Велико Търново
Здравейте, трябва ми възможно най-лесната рецепта за козунак в машината за хляб Praynig

Правила съм няколко пъти този. Нямам несполучлив опит и се харесва много в нас.

# 222
  • Sofia
Пробвах няколко пъти, но резултата беше плачевен. Днес специално съм купила кубче мая, имам и прясно мляко, така че пак ще пробвам Crazy
От козуначената тема просто си харесай някоя рецепта, почти еднакви са и няма значение дали се бърка на ръка или в машината. Само редуцирай продуктите/дозировката така, че да не ползваш повече от 500г брашно например, в зависмост от капацитета на контейнера ти и слагай първо мокри, после сухи продукти. Ето например моята рецепта - може да пробваш с 1/3 от продуктите.  Simple Smile

# 223
Искам да ви споделя една много лесна торта, която снощи направих. Дано ви хареса!
Скрит текст:
Продукти: 1 пакет бисквити "Закуска" с какао; 1 ч.ч. пудра захар; 250 гр. маргарин, масло или смес от двете; 8-9 филии хляб; орехи, стафиди, какао.
Рецепта: във форма за торта се нареждат един ред бисквити, мажат се с крем, реди се 2-ри ред бисквити и отгоре крем. Най-отгоре се поръсва с едно смлени или начукани орехи.
Крем - филиите хляб се изсушават, ако е пресен. След това се отделя само средата им и се намокря с вода. Изцеждат се добре и се надробяват в дълбок съд (този на пасатора например), добавя се маслото, захарта и много какао, за да стане тъмнокафяво. Разбива се с пасатора докато стане хомогенна смес. Добавят се орехи и стафиди на вкус. Аз сложих и 1 ванилия и малко Бейлис. Хапва се на другия ден, защото като попие става прекрасна шоколадова торта

# 224
Onna-bugeisha, Морена, е да де - това търсех като рецепта. Благодаря  Hug
Точно такова в прозрачен бульон съм яла в заведение, но не знам точно как се прави. Знам, че е супа, но за мен стандартна супа е както аз си го правя -  слагам всякакви зеленчучета и застройка, т.е. нищо общо няма с това дето сте дали като рецепта!

Късметче
, е как ще стане тоя крем с хляб? Не можах да разбера - иначе ми изглежда лесно като за мен. Не е ли суха тортата?

Общи условия

Активация на акаунт