БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 839
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Някой наскоро издирваше вишни. Днес в Лидл видях компот от вишни. Вярно ,не са замразени ама все пак да споделя.

# 226
  • Sofia
Много полезно, Вела, че като няма замразени, компот е най-добрия вариант.   bouquet
Хайде, Мише, готова си.  Hug

# 227
  • вече Пловдив
Здравейте!
В неделя имам рожден ден и съм си харесала рецепта от нета за френска селска торта. Ето тази: http://ladyzone.bg/article/neshto-po-taka/frenska-selska-torta.html В рецептата пише да се смесят продуктите и да се вари на слаб огън. Трябва ли да е на водна баня? newsm78

# 228
  • Sofia
В рецептата пише да се смесят продуктите и да се вари на слаб огън. Трябва ли да е на водна баня? newsm78
Както го пише в рецептата - така. Simple Smile

# 229
  • Варна
Как приготвяте пъстърва на фурна? И каква гарнитура към нея, освен картофи?

# 230
  • София
Във фолио с масло, лимони и копър. Пека около 40 минути. Гарнитура освен картофи не знам.

# 231
И аз да препоръчам лучената яхния със суджук на Пепчо.  Peace Любимата ми гозба от мама.  Heart Eyes

spasdidi, и аз съм яла телешко варено в заведение (бульона беше бистър, имаше едро нарязани лук, моркови и картофи и естествено телешко - затова преди няколко страници пуснах тази рецепта, правя я в къщи и се харесва). За да ти е бистър бульона, просто препенваш и ако е необходимо, го прецеди.  Peace

True Blu, честито бебе! Да сте живи и здрави!   bouquet  bouquet

# 232

Късметче
, е как ще стане тоя крем с хляб? Не можах да разбера - иначе ми изглежда лесно като за мен. Не е ли суха тортата?

Ами така и аз се учудих, но става прекрасен крем, не е суха тортата, крема попива в бисквитите и ги овлажнява, но е хубаво да се хапне на другия ден.

# 233
  • вече Пловдив
Пъстърва пека с масло, чесън, лимон и малко зелен лук (ако има). Всяка риба, осолена и намазана с олио/зехтин, пълня в коремчето с горните продукти и увивам във фолио. Пекат се много бързо - за макс. 20 минути.
Гарнитура - най ми харесва със зелена салата.

# 234
Здравейте, трябва ми възможно най-лесната рецепта за козунак в машината за хляб Praynig
Пробвах няколко пъти, но резултата беше плачевен. Днес специално съм купила кубче мая, имам и прясно мляко, така че пак ще пробвам Crazy

Козунакът на Пина - винаги става отличен:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.15

ПП Маме, благодаря за предложението за гювечетата. Тях винаги ги забравям като възможност.

# 235
  • Sofia
Някой наскоро издирваше вишни. Днес в Лидл видях компот от вишни. Вярно ,не са замразени ама все пак да споделя.
проверете в руските магазини Берьозка

# 236

Късметче
, е как ще стане тоя крем с хляб? Не можах да разбера - иначе ми изглежда лесно като за мен. Не е ли суха тортата?

Ами така и аз се учудих, но става прекрасен крем, не е суха тортата, крема попива в бисквитите и ги овлажнява, но е хубаво да се хапне на другия ден.

Любим десерт у нас, получава се сочен сладкиш, при мен е руло -
Скрит текст:

# 237

Късметче

Любим десерт у нас, получава се сочен сладкиш, при мен е руло -
Скрит текст:
Да, затова го и споделих, защото е бърз, евтин и много вкусен, пък може и на руло да стане Hug

# 238
не е суха, да , ето и в мое изпълнение  но не е сочна, като сметанова. да си го имате предвид  Peace

# 239
  • Варна
Здравейте!
Имам две парчета телешка пастърма, която баща ми е правил, но е пресолена и много твърда. Как да я направя годна за ядене?  Laughing Толкова е солена, че има кристалчета сол в самото месо като се разреже  Shocked Приемам всякакви идеи.

Общи условия

Активация на акаунт