БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 829
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Имам две парчета телешка пастърма, която баща ми е правил, но е пресолена и много твърда. Как да я направя годна за ядене?  Laughing Толкова е солена, че има кристалчета сол в самото месо като се разреже  Shocked Приемам всякакви идеи.
вино ,вино и за колорит бат`Бонго  hahaha
аз така бих направил.

# 241
  • Варна
bongo, ама не мога да го разрежа! толкова е твърдо Confused

# 242
Имаме бингоооооооооо . . .  Joy  Joy  Joy току що намерих замразени вишни в Била /фризера със сладоледите/, страхотни в картонена кутия - 250 гр. за 2 и нещо си!
Е, много съм щастлива! Познайте кой сладкиш ще издокарам утре!  hahaha
Ако някой иска по-късно мога да снимам кутията.

# 243
  • София
Имаме бингоооооооооо . . .  Joy  Joy  Joy току що намерих замразени вишни в Била /фризера със сладоледите/, страхотни в картонена кутия - 250 гр. за 2 и нещо си!
Е, много съм щастлива! Познайте кой сладкиш ще издокарам утре!  hahaha
Ако някой иска по-късно мога да снимам кутията.

Благодаря, че сподели.   Моите свършват вече и ще посетя  в близките дни Билла.  Имат ли костилки или не??

# 244
Имаме бингоооооооооо . . .  Joy  Joy  Joy току що намерих замразени вишни в Била.........
Благодаря, че сподели.   Моите свършват вече и ще посетя  в близките дни Билла.  Имат ли костилки или не??

Аз купувам от Метро по 2 кг, разфасовам в пликчета и във фризера. Костилките са почистени. Peace

# 245
bongo, ама не мога да го разрежа! толкова е твърдо Confused
това да ти е проблема.  Laughing
покани Бонго, а пък той си знае работата.  hahaha

# 246
Препоръчайте ми рецепта за домашен течен шоколад. Благодаря  Hug

# 247
Здравейте!
Имам две парчета телешка пастърма, която баща ми е правил, но е пресолена и много твърда. Как да я направя годна за ядене?  Laughing Толкова е солена, че има кристалчета сол в самото месо като се разреже  Shocked Приемам всякакви идеи.

нарежи на 2-3 парчета (или начупи, както се получи) и сготви с боб. Без да го солиш повече.
А за да нарежеш по-лесно, ако ще я готвиш  - накисни за 10 мин в гореща вода

# 248
ааааааа ... удряш под кръста  #Cussing out
изчакай да ме поканят де  hahaha

# 249
  • Варна
Благодаря ви за съветите.
Бонго, по добре ти ме покани, че съм виждала доста вкусотии при теб. Аз имам само пресолени подметки  Mr. Green

# 250
Аз имам само пресолени подметки  Mr. Green
това е мечтата на моето вино  hahaha

# 251
  • Sofia
Препоръчайте ми рецепта за домашен течен шоколад. Благодаря  Hug
  този ми изглежда вкусен и лесен за приготвяне http://www.bonapeti.bg/your_recipes/Domashen-techen-shokolad-s-leshnitsi/

# 252
Влизам да благодаря за указанията за телешкото варено.  Hug   bouquet  chef Сложих само каквото казахте/без бахар-таквоЗ чудо нямам/. Невероятен вкус, жестока супа, пърфект стана!

Вишните са без костилки и тази седмица са в намаление с Била кард. Така че атакувайте!  Wink

А телешки ребърца с какво да ги намажа, мариновам? Абе въобще не знам какво да ги направя - а съм ги извадила от снощи.

# 253
  • София
Разбъркай 1с.л. мед, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. прясно мляко, малко риган. НамаЗваш хубаво и оставяш поне за 2 часа. След това пека във фурна.

# 254
Понякога попадам на леща, която много се пени. На какво се дължи това? Да си призная, притеснява ме. А винаги сменям първа вода на лещата. Иначе се сварява добре, вкусна е, сравнително чиста, но много се пени.

Общи условия

Активация на акаунт