БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 788
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Понякога попадам на леща, която много се пени. На какво се дължи това? Да си призная, притеснява ме. А винаги сменям първа вода на лещата. Иначе се сварява добре, вкусна е, сравнително чиста, но много се пени.
Защото съдържа сапонини

# 256
Благодаря. По спомени сапонините дразнят лигавиците и имат откашлящо действие, но при малки деца не се дават. А моето малко дете обича много леща. Затова ми е притеснението, когато се случи прекалено пенлива леща. Mr. Green

# 257
  • под тепетата
Да попитам правилите най-вкусната  шоколадова торта на Ирина Купенска - правила съм блатовете в двойна доза , за да стане с d 26см, но в комбинация с друг крем. Една доза крем ще стигне ли за двойна доза блатове ( стават 4 бр)? Сигурно не, но за да съм сигурна и да купя повече продукти , разчитам на правилите я...

# 258
  • Sofia
bilqna_69, не съм правила тортата, но така или иначе, след като кремът не е от същата рецепта, без конкретни количества как може да се каже?  newsm78  
Колко е "една доза крем"?  Simple Smile
По принцип се увеличава всичко, но само по принцип... въпросът е какво се желае/цели.  Wink
А зависи е кремът какъв е...

# 259
  • под тепетата
Явно не съм се изразила правилно, съжалявам!
  Питам за крема от рецептата на Ирина - да удвоя ли и него, както съм удвоила продуктите за блата?

# 260
Да попитам правилите най-вкусната  шоколадова торта на Ирина Купенска - правила съм блатовете в двойна доза , за да стане с d 26см, но в комбинация с друг крем. Една доза крем ще стигне ли за двойна доза блатове ( стават 4 бр)? Сигурно не, но за да съм сигурна и да купя повече продукти , разчитам на правилите я...

Правила съм рецептата 1:1 - с три блата.....Крема ми стигна....Вече тук идват и вашите предпочитания - дали обичате да е по-креместа тортата.....Но! Дори и да направиш повече крем и да ти остане ще си го хапнете(може и с плодове)....

# 261
  • под тепетата
Благодаря , Маме! Ще се взима кило шоколад, то се е видяло  Mr. Green Между другото имам  шоколадов чипс с мента и се чудя дали да не вмъкна и мента по някакъв начин към крема ?
 Иначе съм правила блатовете в комбинация с крем от бял шоколад,кокос,маскарпоне и т.н. по идея на mari_eta ( която от много време не виждам тук  Sad ).

# 262

Правила съм рецептата 1:1 - с три блата.....Крема ми стигна....Вече тук идват и вашите предпочитания - дали обичате да е по-креместа тортата.....Но! Дори и да направиш повече крем и да ти остане ще си го хапнете(може и с плодове)....

точно казано  Peace но у нас обичат силно кремести и последния път я направиха с двойна доза крем на една доза блат и им беше чудесно.
така че - направи двойно и крема

# 263
  • под тепетата
Пеп-4о, и моите прасенца обичат кремести. Ти имаше нещо мента + шоколад  newsm78

# 264
само мъфини едни с мента и шоколад  имам, нищо друго

# 265
  • под тепетата
Да , точно за тях се сетих...отивам да ги търся!

# 266
  • София
здравейте Hugима ли нещо по специфично при приготвянето на риба Морски език  Praynig  bouquet

# 267
  • София
загъваш във фолио, малко зехтин, малко морска сол и лимон, може да добавиш и домат на колелца ако имаш пресен! Печеш във фурната не повече от 15-20 минути! Морският език е много крехка и нежна риба, и ужасно вкусна! Rolling Eyes
В никакъв случай не я пържи! Също така ще й отива и някакъв сметанов сос, но с много нежен вкус, за да не заглуши миризмата и вкуса на рибата!

# 268
  • Варна
Какъв десерт може да се направи с бишкоти и маскарпоне?  Да не е тирамису, но да е пак във вид на тортичка.  Laughing

# 269
  • София
Ако сложа на бишкотите "домашен крем"(пр.мляко+жълтъци+захар+брашно) трябва ли да ги сиропирам или ще си поемат от крема?
Май с Киса сме пазарували бишкоти на промоция от Кауфланд и сега си търсим рецепти? Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт