БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 788
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Morena, прочетох твоите упътвания и като пропуски забелязвам:
1. маята само я разтворих в млякото / без захар и брашно/ и не я оставих да втасва, ами направо я сложих в машината.
2. в пресятото брашно нямаше сол, въобще в цялата рецепта нямаше
3. в стаята, където е хлебопекарната не беше топло, но пък когато втасваше беше на топло- т.е имаше промени в температурата в целия просец-не знам дали това оказва влияние  Thinking
3. сложих го да втасва вече оформено.
Започвам и да се чудя дали пък не ми е било малко по-твърдо тестото, отколкото трябва Thinking
Повече няма да спамя тази тема и още веднъж ще прочета козуначената -поне да знам къде греших. Благодаря на всички, които ми отговориха  bouquet

# 301
  • Sofia
ми, не. предпочитам изпитана да не объркам пропорциите. гледах, ама много рецепти.......
Е, да де, те там са изпитани от потребителите. Simple Smile 
Ето ти моя обикновен кекс, ако ти върши работа.

D_e_s_i_t_o,
Скрит текст:
солта не е важна (поне липсата и' при теб, не е проблема). Точно имах предвид дали не е ставало течение, смяна на Т при втасващото тесто. Не е въпроса да е топло (втасва и в хладилника тестото), а да е постоянна Т. Слагай във фурната - най-добре, нали никой няма да я отваря в това време... или в някой шкаф... Иначе щом си месила в машината не задължително да втасва предвирително маята - това аз го правя обичайно винаги, просто да знам още в зародиш, че маята е годна. Както ти писа Вела, остави в машината, след омесването, да втасва веднъж и тогава вземи и оформи. Остави го да втаса втори път във фурната или в шкаф, за да не го изваждаш като ще загрява фурната.
Пиши в козуначената тема (повече хора ще ти отговорят), ако имаш други питанки, само не се отказвай.  Hug

# 302
  • Варна
Ако сложа на бишкотите "домашен крем"(пр.мляко+жълтъци+захар+брашно) трябва ли да ги сиропирам или ще си поемат от крема?
Май с Киса сме пазарували бишкоти на промоция от Кауфланд и сега си търсим рецепти? Heart Eyes

Моите продукти са от друго място, но май никой нищо не прави, освен тирамису.
Вместо кафе с какво друго става да се напоят, че спрях кафето?

# 303
Ако сложа на бишкотите "домашен крем"(пр.мляко+жълтъци+захар+брашно) трябва ли да ги сиропирам или ще си поемат от крема?
Май с Киса сме пазарували бишкоти на промоция от Кауфланд и сега си търсим рецепти? Heart Eyes

Моите продукти са от друго място, но май никой нищо не прави, освен тирамису.
Вместо кафе с какво друго става да се напоят, че спрях кафето?
Сок от компот или горена захар разредена с вода

# 304
  • под тепетата
Morena, благодаря! Няколко пъти  го направих както винаги, не знам какво оплесках  Embarassed
  Киса, може и с прясно мляко и ванилия. Виж и този крем с маскарпоне,бял шоколад и кокос. Правила съм го, много е вкусен!   http://passionscooking.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 10:32 от bilqna_69

# 305
Я кажете рецепта за хубав кекс или мъфини с банани моля.

тези мъфини  с шоколад и банан са много добри http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_26.html

# 306
  • София
Снощи направих бутерките на labrex. Много вкусни, но имам леки пропуски, другият път ще ги поправя  Embarassed

Скрит текст:
1) бутерките трябва наистина да са много плътно наредени;
2) котлонът ми беше силен и захарта с маслото започна да се карамелизира  Confused
3) поръсването с канела трябва да е много внимателно, че аз в/у едната сложих повече и нагарча  Embarassed

Благодаря за рецептата   bouquet

През уикенда съм се наканила да правя сладкиша на Морена  Peace

# 307
Я кажете рецепта за хубав кекс или мъфини с банани моля.

Шоколадово-бананов кекс,много пухкав и приказно ароматен! на Селма, много сполучлива рецепта. Peace

missence, радвам се, че са се харесали. Чак много плътно не е нужно, но сравнително близко една до друга, става. А с канелата трябва да има мярка човек, пиша го, защото много я обичам и слагам яки количества, понякога прекалявам наистина. Grinning  bouquet

Захарта понякога не ми се разтопява, явно е и до нейното качество, но като се втечни маслото, махам от огъня и заливам. Peace

# 308
  • София
Аз пак да попитам,ако знае някой:

# 309
  • София

Ако ги оставиш 24ч. в хладилника ще си поемат от крема и няма нужда да ги сиропираш!

# 310

Ако ги оставиш 24ч. в хладилника ще си поемат от крема и няма нужда да ги сиропираш!
Крема може да е една идея по рядък. Поне аз така я правя тортата. Само дето е с бисквити.

# 311
  • Варна

Киса, може и с прясно мляко и ванилия. Виж и този крем с маскарпоне,бял шоколад и кокос. Правила съм го, много е вкусен!   http://passionscooking.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html

Бял шоколад не обичам, но ако е вътре в крема, може, пък, и да ми хареса.  Thinking
Нямам малини, но имам подобно ягодово сладко и се чудя, ако мажа малко от него и после крем какво ли ще стане?  Crazy

# 312
На мен ми е интересно мацките с майонезата какво направиха. Laughing
Как какво?  ooooh! Нищо!  Crossing Arms

Оставих сместа да пренощува в хладилника. На другия ден намерих съд в който пасатора влиза и остава много малко място до стените на съда. Сложих едно яйце, изсипах опита за майонеза, сложих пасатора на дъното и започнах бавно да го вдигам. Посгъсти се малко, но пак си остана течно олио.  Crazy Седя си аз, гледам го и се чудя сега пък къде сбърках?  ooooh! Така и не разбрах.
Викам си "ааа, няма да го хвърлям, сега ще го употребя. В какво? В какво?" Понеже имах подсказка от тук, реших да е шоколадовия сладкиш с майонеза. И той не стана.  ooooh!
Получи се нещо като кекс, много ронлив. Нямаше отделяне от формата. Опиталите го казаха, че има вкус на грис.  Shocked
Тук грешката вероятно е пропорциите. Правих го с мерките от рецептата както са дадени, а "майонезата" беше около 400 грама.  Thinking

И тъй...

Намерила съм си перфектното тесто за кифли (става и за сладки, и за солени). Правих вчера кифлички с течен шоколад. Стана добре (толкова добре, че сутринта бяха свършили  Crossing Arms ), но не стана това, което исках.
Като сложа много течен шоколад, той се разлива по тавата. Като сложа малко и после са сухи.
Как се правят кифлички с пълнеж от шоколад? Тестото го имам, технологията на вкарването на шоколада и вида шоколад не са ми ясни. Помагайте, моля!  Simple Smile

# 313
  • под тепетата
Киса, според мен ще стане и с ягодово. Белият шоколад не се усеща, той според мен стяга крема и му придава плътност. Но все пак е въпрос на вкус. Аз си падам по комбинация какаови блатове, бял крем. Сега се сещам , че в Кауфланд на щанда с техните шоколади Katy   има млечен с кокос ( както и бял с кокос). Ако ти се експериментира, пробвай с млечния  Peace

# 314
Естел Бързоход опитай вместо течен , да слагаш нормален шоколад/ блокче/ . Така преди години ме бяха посъветвали. Правила съм , не е изтичало.

Общи условия

Активация на акаунт