БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 788
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, много набързо прочетох последните страници и не мога да се включа по актуалните теми и въпроси  Grinning /че не запомних кой какво е писал  Blush/, обаче Киса, спрях кафето още с първата бременност, много го обичам, обаче яко ми разтуптява сърцето и вдига кръвното и ето вече повече от 4 години не пия, но винаги правя Тирамисуто с кафе - не съм имала проблеми, това ли те притеснява или просто не искаш да усещаш вкуса му? Ей така си питам и да те успокоя, че няма да го усетиш като ефект в сладкиш  Peace

# 316
Естел Бързоход, направи си шоколада на топчета, на свежо фолио нареди, в плитка равна чиния и замрази ( с лъжичката си ги прави)
слагаш на тестото замразени.
Краищата на кифличките задължително завиваш навътре и тогава въртиш кифличките напред.
Ай пробвай така,  Peace

# 317
  • Варна
Момичета, много набързо прочетох последните страници и не мога да се включа по актуалните теми и въпроси  Grinning /че не запомних кой какво е писал  Blush/, обаче Киса, спрях кафето още с първата бременност, много го обичам, обаче яко ми разтуптява сърцето и вдига кръвното и ето вече повече от 4 години не пия, но винаги правя Тирамисуто с кафе - не съм имала проблеми, това ли те притеснява или просто не искаш да усещаш вкуса му? Ей така си питам и да те успокоя, че няма да го усетиш като ефект в сладкиш  Peace

Не, не заради това. Правила съм досега доста пъти класическо тирамису и ми омръзна, сякаш. Пък имам един пакет бишкоти и кутийка маскарпоне и трябва да ги оползотворя, та ми се искаше нещо по-различно, пък и да спретна някакво десертче за 14.02.  Crazy
Сега вместо кафе пия цикория, най-много с това да напоя бишкотите.  Mr. Green

# 318
  • София
Бишкотите могат да се напоят и с разтворими напитки:напр. 3в1,има ягодови,шоколадови,разтворимо капучино...

# 319
  • София
Я кажете рецепта за хубав кекс или мъфини с банани моля.

Шоколадово-бананов кекс,много пухкав и приказно ароматен! на Селма, много сполучлива рецепта. Peace

missence, радвам се, че са се харесали. Чак много плътно не е нужно, но сравнително близко една до друга, става. А с канелата трябва да има мярка човек, пиша го, защото много я обичам и слагам яки количества, понякога прекалявам наистина. Grinning  bouquet

Захарта понякога не ми се разтопява, явно е и до нейното качество, но като се втечни маслото, махам от огъня и заливам. Peace

Явно наистина трябва да се дебне и бързо да се отстранява от котлона, защото започва процес на карамелизиране  Rolling Eyes

# 320
Естел Бързоход, направи си шоколада на топчета, на свежо фолио нареди, в плитка равна чиния и замрази ( с лъжичката си ги прави)
Краищата на кифличките задължително завиваш навътре и тогава въртиш кифличките напред.
Ай пробвай така,  Peace
Как? Слагам на триъгълничето топчето шоколад в широкия край и после?  Simple Smile

# 321
Как? Слагам на триъгълничето топчето шоколад в широкия край и после?  Simple Smile

Един от начините, идеята е да затвориш хубаво плънката, за да не тече и още:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 17:30 от labrex

# 322
  • София
Искам да направя гръцка мусака, възможно най-близко до оригинала. Даже и гръцкото сирене (на което забравих името в момента Blush) си купих за целта. Въпросът ми е - картофите също ли се запържват като патладжаните или се слагат сурови?

# 323
Въпроса ми не е точно кулинарен  Grinning,но какво мислите за пасаторите на Gorenje  харесала съм един с тези параметри и звучи добре като за 110 лв?
ПАСАТОР

МОЩНОСТ 800 W

НОЖ ОТ СТОМАНА

МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ЧОПЪР

МИКСИРАЩА ПРИСТАВКА

КУПА ЗА ПАСИРАНЕ С ОБЕМ 0.8 Л

СТОЙКА

# 324
  • Sofia
Искам да направя гръцка мусака, възможно най-близко до оригинала. Даже и гръцкото сирене (на което забравих името в момента Blush) си купих за целта. Въпросът ми е - картофите също ли се запържват като патладжаните или се слагат сурови?
аз нищо не пържа...пак става

сиренето е ФЕТА

# 325
  • София

Не, не заради това. Правила съм досега доста пъти класическо тирамису и ми омръзна, сякаш. Пък имам един пакет бишкоти и кутийка маскарпоне и трябва да ги оползотворя, та ми се искаше нещо по-различно, пък и да спретна някакво десертче за 14.02.  Crazy
Сега вместо кафе пия цикория, най-много с това да напоя бишкотите.  Mr. Green

Можеш да направиш страчатела с маскарпоне, лимон и шоколад. Невероятно лесен и вкусен сладкиш. Рецептата я бях взела от този блог, правих го на мои приятелки, единодушно го прекръстиха на десерт "Оргазъм" Joy

ето и рецептата:

http://loisslokoski.blogspot.com/2009/12/stracciatella-all-mascarpone-limone.html

# 326

Правя я по тая рецепта: ГРЪЦКА ЗАПЕКАНКА  «МУСАКАС», запържвам леко картофите и патрладжана, става много вкусна. Peace

# 327
Ай пробвай така,  Peace

Как? Слагам на триъгълничето топчето шоколад в широкия край и после?  Simple Smile

виж тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=176.0

# 328
  • София
аз нищо не пържа...пак става

сиренето е ФЕТА
Не, не фета, кефалотири имах предвид. То е твърдо сирене.

Блаогодаря,  labrex. Нещо подобно е и рецептата, която аз "изрових"

# 329
  • София
Естелче, дай я тая рецепта за кифлички   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт