БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 821
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас/Пз
Може ли някой да ми даде изпитана и лесна рецепта за кекс с локум?

Рецептата е за мъфини, нo oригиналната е била за кекс /пoне Бети така е писала Simple Smile/ Уникалана вкусoтия е Simple Smile http://antoaneta77.blogspot.com/2013/03/blog-post_3.html

Аз да ви пoпитам как съхранявате дoмашнo пригoтвен хляб. За първи път правих oт лимец и еднoТo хлебче ми oстана. Чудя се в каквo да гo завия. У нас тестени никoга не oставят , а и рядкo правя ,та за тoва се чудя? newsm78

# 346
в хладилника  Laughing

# 347
  • Бургас/Пз
Щo се смееш , Бoнгo?? В хладилника викаш ама в нещo да гo завивам ли??

# 348
Щo се смееш , Бoнгo?? това е нормалното състояние на бат`Бонго В хладилника викаш ама в нещo да гo завивам ли??
нещо през което не може да бега влагата от хляба.  сиреч найлонова торбичка.
ама да е от тия  ЕКО - то  hahaha

# 349
  • София
Аз в кутия за хляб, увит в плик.

# 350
  • Sofia
в хладилник не се държи хляб,з-то много бързо мухлясва...

хляба от лимец е много издържлив и ако е завит в кърпа и сложен в плик може 3-4 дни да седи на стайна температура

# 351
Откъде купувате лимец?

# 352
  • Sofia
Брашно от лимец, а семена гледах днес в магазинЪ 345.

ani_d, у нас нали не купуваме хляб, та да ти кажа... Оставям хубаво да изстине хлябът и след това в кърпа и найлонов плик (както писа и Доли). Стои в шкаф и поне 4 дни нищо му няма, поизсъхва. Като изостане някое крайче, понеже сме почнали новия хляб, по него съдя.

# 353
и в момента имам хляб в хладилника. не е от лимец, но е в хладилник.
за 1 седмица нищо му няма. докато за същото време извън хладилника започва да мухлясва.

# 354
  • гр. София
Брашно от лимец съм виждала да продават и във Фантастико.

# 355
  • София

Вкъщи хляб се яде много по малко и един хляб го ядем по седмица-две. Съхранявам го в хладилник, в плик. Никога до сега не ми е мухлясал хляба

# 356
Аз от 2-3 години ям много малко хляб. Купувам за себе си и майка ми чат пат Вита и го ядеш 1-2 седмици. След няколко дни в шкафа го слагам с хладилника и му няма нищо. Вкусен  и годен е. Белият хляб за останалото домочадие си стои в шкафа по 2-3-4- дни и издържа,но не би, ако трябва повече да стои Peace

# 357
  • София
Моля ви помагайте за паниран кашкавал.Имаше рецепта при която кашкавала престоява във фризера,но не я откривам...

# 358
да де, нарежи го на плочки и прибери за 30 мин във фризера. Вадиш, топиш във вода, брашно, яйце, галета - последователно и панираш.
На мен обаче ми е по - лесно първо панирането, нареждам си плочките на равна чиния със стреч фолио постлана, прибера ги тогава във фризера.
после вадя и пържа 

# 359
Може ли да ми кажете коя марка сметана (сладкарска) е млечна, истинска(не растителна).До сега съм ползвала предимно Хопла.Иска ми се да знам коя е млечна и къде мога да я купя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт