БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 749
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Защото част от желирания сос, е течен....това ме притесни.
Носа ми е запушен, нищо не надушвам.
Звук при отварянето не чух  newsm78.
Чудех се дали няма някакви визуални признаци, ако не е читав буркана...потъмняване на месото, мътен сос, мухъл, знам ли и аз.....
Май ще го нося на съседката, да го мирише тя  Laughing

# 436
  • София
Мисля да запека картофи в плик на фурна за вечеря. Обаче освен подправките, масло/олио/зехтин, трябва ли да им сложа и вода? Идеята е да са 'хрукави', или просто да ги изпека на фурна без плик и без вода?  Rolling Eyes

# 437
Мисля да запека картофи в плик на фурна за вечеря. Обаче освен подправките, масло/олио/зехтин, трябва ли да им сложа и вода? Идеята е да са 'хрукави', или просто да ги изпека на фурна без плик и без вода?  Rolling Eyes
В плик като пека слагам вода в съда в който ще пека /не вътре/В плика ще станат задушени не хрупкави.

# 438
  • Sofia

# 439
Една бабешка рецепта : Ако искаш да са тип пържени, просто ги изсипваш в тавата на един ред , осоляваш със сол и разните му там желани подправки, заливаш с мазнината, объркваш добре и мяташ във фурната.
Вода, бири, вина и др такива екстри не се слагат.
При налична хартия за печене, аз слагам отдолу .....баба ми няма, та не слага и позалепват много приятно   bouquet.

# 440
  • София
Точно това ми трябваше. Много благодаря на отзовалите се!  Hug

# 441
  • София
Аз обаче пак ще ви върна към телешкото.  Grinning На каква температура да сложа фурната през нощта за тел. гулаш в глинен съд? Знам че става вкусно на бавен огън , но на колко, като преди това съм запечатала месото в масло на тиган.
Затопляш фурната на 200 градуса,  но заедно с глинения съд. След това преместваш на около  100 градуса и така оставяш часове. Например към 23 ч го сложи и към 6 ч сутринта го изключи окончателно. По този начин си приготвям капамата.

# 442
Аз обаче пак ще ви върна към телешкото.  Grinning На каква температура да сложа фурната през нощта за тел. гулаш в глинен съд? Знам че става вкусно на бавен огън , но на колко, като преди това съм запечатала месото в масло на тиган.
Затопляш фурната на 200 градуса,  но заедно с глинения съд. След това преместваш на около  100 градуса и така оставяш часове. Например към 23 ч го сложи и към 6 ч сутринта го изключи окончателно. По този начин си приготвям капамата.
Благодаря, Марче!Чудех дали да са 100 или 150 градуса.   bouquet

Скрит текст:
От ЧЕЗ вече ме карат вечерята да готова за закуска  Mr. Green

# 443
Моля,кажете ми коя марка течна сметана е млечна освен Президент и от къде я купувате.До вчера мислех че лидълската сметана в малките червени кунийки е млечна но днес имат етикет че съдържат растителти мазнини...В Пени има една Кампус мисля че беше но незнам и за нея дали е млечна

# 444
  • София
Моля,кажете ми коя марка течна сметана е млечна освен Президент и от къде я купувате.До вчера мислех че лидълската сметана в малките червени кунийки е млечна но днес имат етикет че съдържат растителти мазнини...В Пени има една Кампус мисля че беше но незнам и за нея дали е млечна
Ползвам на Hopla и за сладкиши и за готвене. Винаги съм била доволна.

# 445
Хопла е с раст мазнини ....Bambinkamalinka , върни се малко назад - 25страница , написани са марки, кой от къде купува определената марка.....

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 08:07 от polly

# 446
Минаха само 20 минути, а тъпият Кодрит Кадир изглежда готов... Има ли начин да проверя?
И още нещо, ще успея ли според вас с бъркалите за тесто на миксера да си разбия хубава сметана?

# 447
емиии кво да се прави, разцепи ми се кекса отгоре.. дано като стегне да се поооправи
отивам да мъча сметаната

# 448
Не, с бъркалките за тесто няма как да стане сметаната на крем, съжалявам.
Нямаш ли нещо такова, ще падне бъркане , но поне ще се разбие  Peace

# 449
Добро утро, момичета. Искам съвет. Трябва да направя някакви сладки или пастички за Св. Валентин, сочни да са. Сладките по принцип не са сочни, та ще е нещо като пастички сигурно. Мислех си за шоколадовите квадратчета на Маги, но не съм ги пробвала, не знам дали са вкусни. Бихте ли ми препоръчали нещо изпробвано, моля  Hug?

Общи условия

Активация на акаунт