БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 744
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Има ли панировка без яйца? За кашкавал,сиренца и зееленчуци става въпрос.
Също така  искам да попитам има ли начин да се направят картофени кюфтета без яйца? Simple Smile

# 466
Също така  искам да попитам има ли начин да се направят картофени кюфтета без яйца? Simple Smile

За панировка паста патафри без яйца. Брашно ,прясно мляко или бира, да стане  гъстичко топиш и пържиш. Не съм правила и не знам какво ще стане. Може да пробваш първо брашно, мляко и после галета или корн флейкс. Картофени  кюфтета мисля , че ще станат без яйце. Сложи повече сирене, може и кашкавал да рендосаш вътре.

# 467
Не съм правила никога пържени кюфтета досега, а малката ми дъщеря е с непоносимост към глутен. Може ли да ги изпържа без брашно?

# 468
  • София
можеш и без брашно да ги изпържиш, можеш и да ги изпечеш!А можеш и да нарежеш картофки между тях и пак да ги изпечеш!

# 469
  • Sofia
Не съм правила никога пържени кюфтета досега, а малката ми дъщеря е с непоносимост към глутен. Може ли да ги изпържа без брашно?
Ако имаш предвид  най обичайните пържени кюфтета - тези от кайма, за какво брашно става дума?  Къде?

# 470
ЗА овалване в брашно преди пържене, някои слагат и в сместа дори.
Можеш, оваляй ги с намаслени с олиото ръце и така ги изпържи  Peace

# 471
Също така  искам да попитам има ли начин да се направят картофени кюфтета без яйца? Simple Smile

За панировка паста патафри без яйца. Брашно ,прясно мляко или бира, да стане  гъстичко топиш и пържиш. Не съм правила и не знам какво ще стане. Може да пробваш първо брашно, мляко и после галета или корн флейкс. Картофени  кюфтета мисля , че ще станат без яйце. Сложи повече сирене, може и кашкавал да рендосаш вътре.
 bouquet
За панировката ще пробвам,но картофените кюфтета си мисля че ще се разпадат с кашкавал newsm78

# 472
  • Sofia
Някои може и да овалват в брашно преди пържене, ама по дефолт са си без него, та затова се чудя?  Wink

# 473
За панировката ще пробвам,но картофените кюфтета си мисля че ще се разпадат с кашкавал newsm78

Редовно слагам кашкавал в картофените кюфтета - не се разпадат! Правя ги и без панировка - оформям и пържа. Имаме приятел, който е алергичен към яйца....Та заради него съм правила картофените и без яйца.....Получават се! Така че действай смело! С кашкавал, без яйца, без брашно....

# 474
  • София
аз овалвам кюфтетата в брашно преди да ги изпържа! Овкусявам си каймата от предната вечер, оставям я в хладилника и на другия ден пържа!

# 475
Много благодаря за всички отговори   bouquet
Разбирам , че няма да се разпаднат, докато ги пържа и смело пристъпвам към тигана. Сънувам ги тия кюфтета вече  Blush

# 476
Хопла е с раст мазнини ....Bambinkamalinka , върни се малко назад - 25страница , написани са марки, кой от къде купува определената марка.....

Благодаря ти Поли,върнах се назад и прочетох,ще потърся предложените там млечни сметани.

# 477
След един ,два часа трябва да приготвям пъстърва на фурна. От снощи съм я обработила със сол и лимонов сок и сега все още не съм взела решение как да я пека. Дали всяка пъстърва да увивам във фолио, дали в обща тава  покрита с фолио или въобще без фолио. Искам да стане с приятен загар и да не стои като варена или правена на пара и да е максимално вкусна. Най много я обичам пържена ,но майка ми и половинката не трябва да ядат пържено. Какво ще кажете по темата скъпи кулинарки?

# 478
Изпитана рецепта за дроб-сърма може ли? Имам пиУешки дробчета и ориз. Заливката от какво е? Само ориз и дробчета ли - нещо морков, чушка, лук?  Rolling Eyes Как да не се слепне ориза?
Никога не съм го готвила това. Опитвала съм веднъж купено от топла витрина и  Sick

# 479
ок навих се Heart Eyes ще ги пробвам картофените кюфтета с кашкавал newsm64

Общи условия

Активация на акаунт