Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
josi_josi: Страхотна количка, много ми харесва цветът. Аз също мисля, че е неутрален и съм се ориентирала към зелена количка, за да мислим в перспектива също ; да може да се ползва независимо от пола.
Относно пола :  Явно мъжът ти се е пренавил и това му е изиграло лоша шега. Не му се сърди, ще му мине и ше свикне с тази мисъл и ще обича детенцето си толкова много, че няма накъде Simple Smile

Относно храните, на мен ми казаха да се внимава с млякото и меда, защото са алергизиращи продукти и може бебо да придобия алергия  newsm78 Не знам дали е вярно...

Относно скуката: Аз съм от тези, които не издържат вкъщи повече от половин ден. Затова и се моля всичко да е наред и да си ходя на работа до последно(под до послено имам предвид включително 9 месец  Mr. Green ). Просто не ме свърта на едно място. Дори и да чета и да домакинствам не мога това да правя постоянно.
И все пак за убиване на скуката аз също препоръчвам: филмчета, книжки, готвене на нови ястия, глезотийки + развиване на някое хоби(напр. стихотворения, шиене, правене на бижута и т.н.)

Относно темите, ще помисля и аз за заглавие, но съм много зле откъм въображение, а до тук виждам само хубави предложения!

# 421
ето още един линк с храни http://www.hera.bg/s.php?n=1566

# 422
"Малък Сечко си вилнее,а пък юлчето в корема си дивее"

Относно реакциите за пола,аз много исках момиченце а пък ММ все казваше "недей да го определяш",след прегледа при доки като,чу че е момче подскочи от радост,а аз останах малко разочарована,но окончателно ще повярвам на ФМ на 25.02,само да е живо и здраво ясно е че все ще си го обичаме

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:34 от yulianka

# 423
  • София
за храните - аз ям каквото ми се яде, без да прекалявам в количеството, то и на небременна може да навреди, не са ми забранили нищо, ерго и аз не си го забранявам. това от което се подувам е обаче прясното мляко, както и от тестените неща, а така харесвам, мъка  Blush
освен това искам да ви кажа, че ако се пораровите в нета ще видите много статии по темата забранени и одобрени храни. това което намирам за куриозно е че в някои казват как фъстъците, фъстъченото масло и ядките по принцип са супер полезни, част от които като носител на витамин Е и за набавяне на фолиева киселина а в други статии ви убеждават как ядките са алергени.
това което знам за себе си от личния си опит е че не съм се лишавала от нищо предния път докат обях бременна, и се лишавах от доста неща заради кърменето - например мъхести плодове само ако са белени, никакви ягоди или ако хапна цедя и хвърлям първата кърма след това ядене, ядки не, и прочие. пак казвам, това ми е от личен опит, не съм лекар или диетолог. Peace
ето линкове към статиите
против фъстъци
http://bialotechenie.net/zabraneni-i-pozvoleni-hrani-pri-bremennost/

източник на витамин е

https://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/public-page.xhtml?pageId=174 … amp;articleId=348

от скука не мога да пострадам, понеже ходя на работа все още, а вечер дребния има толкова пауър че няма накъде  Laughing поради което уви не мога да дам съвет за разнообразяване...

# 424
Момичета , понеже видях някакъв разговор за зодии се сетих да попитам какво ви е мнението за зодията Рак. На мен не ми е от любимите и в началото това ме притесняваше.

# 425
Ние също нямаме претенции към пола каквото е такова все ни е детенце на 26 . 02 съм на ФМ надявам се да знаем какъв пол ще е със сигурност  newsm78

# 426
Относно зодията Рак аз нямам никакви притеснения доста спокойни и харизматични хора познавам от тази зодия..пък и все пак нека спомена, че моята е Скорпион така че ще се радвам на още 1 воден знак у дома smile3521

# 427
Здравейте мамита Simple Smile Вчера бяхме на лекар с ММ за да разберем пола на бебо,но се оказа доста трудно  Confused Confused то просто не искаше да се покаже постоянно се криеше, беше седало с крастосани крачета после се размурда разтвори си крачетата ,но си сложи ръчичката  Thinking и така не пожела да се покаже 40мин. го гледахме и не. Лекарката каза , че няма смисъл да каже пол без да го е видял,но каза че пък не вижда нещо да стърчи  Laughing Laughing
Та имам един въпрос Simple Smile Трябва да си првя ФМ някаде между 01.03-10.03 лекарката ми даде три варянта каде мога да отида: др Марковс , Фемина  и св. София др Мазнейкова.  Hug Хубав Денн  Hug

# 428
Зодия Рак са ми доста мътни води , нищо че са спокойни. Но пък съм забелязала , Че за тях самите си е добре тази зодия.

# 429
Момичета , понеже видях някакъв разговор за зодии се сетих да попитам какво ви е мнението за зодията Рак. На мен не ми е от любимите и в началото това ме притесняваше.
Моят баща е Рак и право да си кажа е не ме кефи много супер наивен е и само майка ми трябва да го бута за какво ли не .Много ще се радвам ако родя на 07,07,2014 много ми харесва като дадата

# 430
  • София
Е, и мъжете са хора  Mr. Green

На първата ФМ докторката каза 90% момиче и на моят мъж също не му стана приятно (нищо не е казал или направил), но аз го познавам и го усетих. В интерес на истината и двамата предпочитаме момче, за разнообразие, вече имаме едно момиченце. Но каквото дадат, само да е живо и здраво.
Предполагам, че мъжете искат да има на кого да предадат разни "мъжки" умения, знам ли   newsm78

Аз също не страдам от скука  Crazy Ходя на работа, после вкъщи един куп задължения и честно казано се уморявам много. Все очаквах онзи прилив на енергия дето идвал втория триместър, ама нъц. Може и от годинките да е. Та искрено ви завиждам, момичета които скучаете в момента. Поскучайте и поспете, защото като дойдат бебетата, няма да имаме много време да скучаем. Или да се наспим  Joy

# 431
По мои изчисления термина ми е 5.07, но миналата седмица ми го смениха на 23.07 , което е невъзможно според мен. Ще се радвам да родя на 14.07. - тази дата и много важна за мен. Но когато и да се роди със сигурност зодията няма да е от любимите ми. Много исках второто ми дете да е зодия Риби , но така и не се получи.

# 432
  • София
аз да кажа  Laughing
синът ми е рак и макар всички вкъщи да сме страшен сбирток от зодии, поне асцендентите ни си пасват и е сравнителен мир  Grinning
ще се опитам да съм кратка, като уточнявам, че говоря за сина си, но според мен спокойно мога да сложа знак за уравнение с другите раци - много интуитивни, усеща настроението ми още от бебе (ако съм нервна ще заспи или ще се упокои, ама друг път), много емоционални и силно привързани към семейството си (да не се разбира че са лигльовци, напротив, по-скоро семейството за тях е мн важно и това да бъдат обичани и зачитани в него); изключително умни и с уникална памет - не се шегувам за паметта; любознателни, много обичливи и гушливи - това е пак част от това за семейството според мен, но тук ми дойде да го кажа; не мн хубава черта - понякога рязка смяна в настроението - може да бъдат изключително лоши и запънати, ако са решили това в този момент, реакцията ви не трябва да е негативна също, в противен случай, нямате шанс да "излезете на глава"; трябва много да говорите на едно раче, да му съчувствате, изобщо да се чувства обгрижено. накратко е това  Grinning

допълвам - за фината настройка има значение и асцендента който влияе най0силно след 30та година, така че мили мами, запомнете в колко ч. се ражда беб и после вижте асцендента в нета. на моя син е стрелец, какъвто е и моя.

# 433
Това за храните е толкова относително всъщност... майките ни все са подбирали.. бабите също. Трябва да спазваме добра хигиена на продуктите и да не ядем сурови месца и според мен това е достатъчно. Прекаленото вманиачаване едва ли е добре.

Аз другата седмица съм на ФМ и вече нямам търпение и дано бебо не се крие и покаже момченце ли или момиченце  Crazy

За зодията рак съм чувала, че са много интровертни  Shocked

# 434
ние вкъщи така ще сме шарени аз лъв таткото везни баткото телец и живи и здрави бебо рак  Grinning Joy

Общи условия

Активация на акаунт