Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - Тема 2

• 67 296
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Ами малко по-нормалните зеленчуци  Laughing а не домати, краставици и маруля... зеле, моркови, ряпа, алабаш, цвекло. Може на салата, печени, варени. Чушките може да си ги опечеш, лука печен е уникален, а и е много полезен. Чух, че моркови и цвекло печени са много вкусни, но не съм пробвала да си направя още. Отгоре със кашкавал ммм, звучи много вкусно Simple Smile)

# 46
  • София
Да добавя и карфиола, както и всякакви туршии и кисели зелета. Ферментиралите зеленчуци са изключително полезни, това са пробиотици  Heart Eyes Само солта им е минус, но тя не влияе върху свалянето на мазнини, така че - си ги хапвайте.

# 47
  • тук и там
За печен лук не се бях сещала до сега...може да пробвам.Иначе предпочитам да си хапвам зеленчуци в сурово състояние,защото не ми се приготвят просто-признавам си.Готвя за семейството си отделно,и гледам поне моята храна да не ми отнема време за приготвяне.Иначе  има изобилие от всякакви цвекла,репи,аспержи, цикории и прочие,ама не са ми нещо по вкуса.Туршии Руми не споменава никъде в режима,предпочитам да не пробвам.Благодаря за съветите!

# 48
Ами питай бе, какви сте такива притеснителни всичките  Flutter

# 49
Здравейте дами,

не съм ви чела, че сте писали страшно много, но ще се опитам скоро да го направя. Аз след бременността доста напълнях, няколко килца вече смъкнах, но като цяло ми остават още десетина килограма.
Вчера писах на Руми да ми изготви хранителен план и се надявам да се справя както с него, така и с тренировките.
Не се колебах дълго, цената е 95 лв., което ми се струва дори доста евтино. Аз живея в Германия и тук една такава услуга струва в порядъка на няколко стотин евро.
В момента съм 65 кг, целта ми е 53 кг, но и на 55 кг ще се радвам. Не мога вече да се гледам, а лятото наближава.
Радвам се да се мотивираме една друга и да постигнем целите си.

# 50
  • София
Привет и от мен!
Отдавна следя сайта на Руми, но не съм спазвала нейните режими до сега. Тъй като ходя на фитнес два пъти седмично, съм си свалила от нейните тренировки и от време на време си допълвам програмата с тях. Сега мисля да засиля тренировките и да спазвам протеиновия режим. Надявам се да успея и да сваля останалите след бременността кг /от преди 3 г/.
Успех на всички и ще се радвам да споделяме резултати!

# 51
  • Има много детски смях.
Туршии Руми не споменава никъде в режима,предпочитам да не пробвам.Благодаря за съветите!

В моя се споменават.  Peace Имам поне два дена, в които туршиите присъстват в съставеното меню.
Отделно, в сайта си Руми пише как се кваси зеле, има статии за киселото зеле...

Я кажете, какво е мнението ви за алкохола при спазване на режима?

Самата Руми казва, че често си позволява вино вечер, но дали това е при редукция на тегло, или при задържане? Не говоря за това, че алкохола отваря апетит, а доколко пречи на свалянето  Thinking

# 52
От утре и аз започвам режима, макар, че много мразя спорта ще опитам да съм в крачка. И сега почти не ям хляб, но понякога се отпускам. А много обичам МАЗНО ooooh!  Днес например доизядох на детето филията с майонеза. Сега съм около 61 кг.  - нямам кантар вкъщи, ще пиша, ако успея да постигна нещо, че вечер съм много мотивирана, но през деня ме домързява. На ръст съм 164 и имам голям целулит.

# 53
  • София

Ума, това, което аз знам е, че алкохол от типа на водка, уиски, вино не пречи, ако е в малко количество. Като имаш в предвид, че алкохола се метаболизира пръв, т.е каквото и да си хапвала, първо ще се усвои алкохола.
Има и малко калории, защото реално алкохолът се метаболизира в захар в черния дроб.

Сладките питиета според мен биха пречили, защото носят допълнително захар, бирата също.

acer, няма страшно от мазното, страшното е от филийката  Heart Eyes

# 54
Алкохола има доста калории, не знам как реши, че е малко.  Peace и кое му е хубавото на майонезата?! По принцип се прави със супер много олио, а купешката не искам да знам изобщо как я правят.

# 55
  • София
Да, не поясних, че като пиша за алкохола, имам в предвид рядката му консумация  hahaha
За всеки ден определено ще спре отслабването. Рядко, значи наистина рядко. На празник примерно.

Купешката майонеза - не, категорично.
Домашната имам в предвид че няма лошо да си прави човек и да си я хапва, стига да не я изяжда цялата на едно ядене и да не е с олио, ами със зехтин.

Най - долу на страницата има инфо за алкохола http://spidersport.com/calories.php

# 56
  • Има много детски смях.
Единственият ми препъни- камък в режимуването се оказва винцето  Blush Не ме приемайте за алкохоле, но просто вечер като седнем на масата- друго си е да си сипе човек малко гроздов елексир  Laughing От друга страна, пък има много антиоксидантни свойства и е превенция срещу редица заболявания. Говоря са умерена консумация  Peace И не ме притеснява калорийната стойност /която не е висока и мога да компенсирам от друго/, а забавянето на метаболитните процеси.  Confused  Ще се наложи да стисна зъби и този път и да си пия водичката денонощно.  Mr. Green

# 57
Майонезата ми е купешка, защото нямам пресни яйца. Купувам много рядко, защото децата ми са много злояди, но от това им се прияжда. Внимавам да се храним здравословно, но не винаги успявам. Все пак днес съм на една чаша топло мляко с нес, без захар и на айрян без сол. Амбицирах се този път да не се отказвам. Ще потърся да си купя и вендузи, мисля и с тях да правя масаж.

# 58
  • София
Умче, в НВ-ВМХ темата бяхме коментирали скоро алкохола и Камелот беше дала много интересна информация. Разтърси се и виж, в тази или миналата тема беше.

# 59
Искам да споделя любимата си салата за този сезон, настъргани цвекло, морков, печена червена чушка, чесън, магданоз, лимон!

В тази салата понякога добавям ряпа, а само те са 3 вида (червена, бяла, черна).

Открих и супите колко вкусни стават като сложа в тях малко пащърнак.

Общи условия

Активация на акаунт