Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 313
  • 832
  •   1
Отговори
# 675
В 55 май много неща са по-добре отколкото в 10-то...

# 676
  • София
В 55-то това лято ще има нов конкурс за Извънкласна дейност Английски език всеки ден по два учебни часа и няма гаранция дали Луис Карол ще останат в училището. Не е ясно и дали до края на учебната година остава изучаването на Руски език като втори чужд език за 1 клас.

# 677
Моето дете днес беше на изпит там. Споделяйки какви неща е имало, и то частично само останах с впечатлението, че изпита е по-сложен от предходни години. Някой има ли идея по подробно какво се е паднало?

# 678
  • София
Интересен е факта, че Луис Карол си провеждат изпит при положение че няма гаранция дали през есента ще обучават деца в 55-то СУ, там ще им се прекрати договора и ще има нов конкурс за тази дейност. Възможно е на изпит да се явяват само деца кандидатстващи в 10-то

# 679
  • София
Моето дете вече беше на изпит и ми разказа задачите, които според него, е трябвало да реши. Да попитам първо някой знае ли, преди да пиша по въпроса, дали дружеството е приключило с изпитната процедура? Да не би да има още деца, които ще се явяват и ще решават същите задачи? Ако няма, ще пусна кратко описание по детски разказ  Blush

# 680
Нямам идея дали изпита е разводнен в няколко дни.

# 681
  • София
Нямам идея дали изпита е разводнен в няколко дни.

На мен ми се стори малка групата, в която се яви детето ми и смятам, че ще има още изпитни дни. Пиша ти на лични, да сме максимално коректни към останалите.

# 682
Когато дъщеря ми кандидатства се явяваха по 3-4 деца в група през интервал от 30мин.Изпитите бяха близо около 2 седмици.

# 683
Сега изпитът е час, децата са доста в група - над 10 може би, и има 30 мин дупка. И моето дете мина и би ми било любопитно да обсъдя с някой задачите на лични.

# 684
  • София
Когато моето дете се явяваше, изпитите продължиха повече от месец. Така че изчакайте с публичното обсъждане на резултатите.
Отделен въпрос е, че основната роля на изпита е да отсее циганета, деца с такива или онакива проблеми - дефектните деца.
Когато записвах моето и попитах дали имат логопед ми отговориха точно това - ако детето ми се е нуждаело от логопед е нямало да го приемат, защото те не можели да се занимават с дефектни деца.
Така че ако вашето дете не е “дефектно” има много голяма вероятност да ви приемат.

# 685
Здравейте, и моето дете мина изпита,но не ми разказа много ентусиазирано какво е решавал и дали го е решил. Каза,че не му били трудни,но имало деца в групата,които пречели и вдигали шум.
Раздвоени сме дали да го запишем ако го приемат в ЛК,защото не искам да учи руски език. Ще видим и в Шилер как се е представил и ще решаваме в последния момент. Ако ЛК няма да ги има в 55 означава ли,че ще има друго такова за извънкласно изучаване на английски език?
Въпрос за нуждата от логопед имаше и в анкетата им. Явно много държат детето да няма нужда от логопед и да изговаря правилно всичко.

# 686
Когато записвах моето и попитах дали имат логопед ми отговориха точно това - ако детето ми се е нуждаело от логопед е нямало да го приемат, защото те не можели да се занимават с дефектни деца.
Боже, все бях чувала цинизми, ама това надхвърля доста граници Neutral Face

# 687
  • София
Здравейте, и моето дете мина изпита,но не ми разказа много ентусиазирано какво е решавал и дали го е решил. Каза,че не му били трудни,но имало деца в групата,които пречели и вдигали шум.
Раздвоени сме дали да го запишем ако го приемат в ЛК,защото не искам да учи руски език. Ще видим и в Шилер как се е представил и ще решаваме в последния момент. Ако ЛК няма да ги има в 55 означава ли,че ще има друго такова за извънкласно изучаване на английски език?
Въпрос за нуждата от логопед имаше и в анкетата им. Явно много държат детето да няма нужда от логопед и да изговаря правилно всичко.

Ако ЛК не спечелят конкурса ще има друга Езикова школа предлагаща обучение по английски език ежедневно във формата както е до сега.

По голяма глупост от отсяването на децата не бях чула и прочела, "циганетата" едва ходят на училище та какво остава да плащат 2000лв годишно за английски език. "Подбраната" среда е само в мислите на някой родители и в обещанията на ЛК. За сведение в подбраната среда в класа на моя син се бият помежду си доста често, като моя син е от кротките деца и в петък го взех с огромна цицина на слепоочието. В подбраната среда все още има деца, които не могат да прочетат 1 изречение. С подбраната среда и отсяването, което има по време на "обследването" по средата на учебната 2016/2017 в класа на моето дете се появиха две нови деца. Мога да продължавам.

# 688
Раздвоени сме дали да го запишем ако го приемат в ЛК,защото не искам да учи руски език.

Щом не искате руски, не го посочвайте. Доколкото разбрах, може да се посочи, че желаете детето да учи само един език и той да е английски. Аз поне така написах във формуляра и посочих, че детето не може да понесе натоварване с два езика.

Що се отнася до отсяването на циганета и дефектни деца - по-голяма глупава измишльотина не бях чела. Както написаха и другите, циганетата едва ли ще има кой да ги издържа с по 220 лв. месечно за сдружението. И като водих сина ми на изпита не видях такива, честно казано. И дефектни деца не видях. То и ние сме от дефектните, защото ходим на логопед за изчистване на някои звуци - "р", "с", "з". Посочила съм го във формуляра, но не ми се вярва заради това да ни отхвърлят. Ще видим, ще споделя.
Преди да пишете такива пълни глупости, уточнявайте, че това са си ваши свободни съчинения, защото има хора, които могат и да им повярват.

Подбрана среда на небиещи се и послушни малки куклоподобни дечица не съществува. Това е наистина само в главите на родителите. И в училището (във всяко едно) е като в живота: има по-посредствени и по-умни, по-срамежливи и по-отворени, има агресивни, нахални, манипулатори. И това е напълно нормално.

# 689
Евето би ли споделила от какво друго, освен дисциплината не сте доволна. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт