Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 105
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Ех, че слънчице е пекнало навън... само за разходки, а аз започвам да чистя Sad Добре, че утре ще е още по-хубаво времето  smile3503
Някой може ли да ми каже дали при Марков закъсняват много с часовете за ФМ?  Има ли къде да се паркира около клиниката му?

# 151
Да се запиша и аз в новата тема, после ще се върна да прочета назад.  Simple Smile

Вчера имах малко екшън на пътя и тази сутрин тичах по спешност до клиниката, но слава Богу всичко е наред. Една "добра" шофьорка ме засече по най-гнусния начин, бих спирачки и завих рязко на дясно, за да я избегна. В резултат обаче колана ме попритисна, а за уплахата и стреса да не говорим ... През нощта ме заболя корема и тази сутрин отидох да ме прегледат. Бебо е добре, което е най-важното, но аз не знам дали ще пожелая пак да се кача да карам Sad За съжаление всеки ден прекосявам София по 2 пъти - живея в единия й край, а работя в другия. Случки и ПТП-та за 12 години съм имала, но сега е много по-различно. Дано успея да го преодолея този страх.

# 152
Малеее колко сте изписали!!!
То аз само чета де, че през малкото моменти, в които не ми е зле, гледам да свърша малко работа из къщи.
Сем. Кръстеви, много съжалявам за вас.
Момичета, знам, че е гадно да четем за проблемите на другите, но ми се иска все пак тези от вас, които имат проблеми да споделят какво се случва. Аз съм супер притеснена, защото посл. път док ми каза, че вижда малко отлепване, след това имах зацапване веднъж, пих утрогестан и ношпа, но спрях защото ми е наистина много зле от всичките тези хапчета, и сега само се проверявам през 5 минути от страх да не се случи нещо пак. Не давам и на мъж ми да ме пипне, което допълнително усложнява нещата, май повече за мен  Rolling Eyes
Не за друго, но ми се иска да се предпазя от неща, които биха довели до неприятни последствия. А не знам какви може да са те... Абе малко объркано прозвуча ама, общо взето - работя много, и гледам уж да си почивам когато не съм на работа, но не знам какво друго мога да направя, за да съм сигурна, че всичко ще е наред...
Иначе, както казах продължава да ми е все толкова зле. Нищо от това, което пробвах не ми помогна... Даже аптекарката накрая ми каза - "Стига само се чуди какво да си купуваш - това е физиологично, нищо няма да ти помогне..."
Направо не мога да повярвам колко различни са нещата от предната бременност. Тогава въобще не се притеснявах от нищо, чувствах се страхотно през цялото време, не ми е станало лошо нито веднъж...Сега ще се побъркам от какви ли не притеснения, вкл. и от страх дали ще оцелея този път Joy Нямам лош спомен от раждането, просто ме хваща шубето.
Даже се чудя дали да не сменя болницата и лекаря.
По този повод - за Майчин дом Варна - аз и предния път бях там, наистина всички изследвания влизат в тази цена, за раждането е долу горе толкова по здр. каса, упойката е 200 лв. отгоре. Ако искаш и самостоятелна стая е още около 50 лв. на ден. Но това което е най-важно е да си изберете лекар, с който предварително да се уговорите да дойде, когато тръгне раждането. При мен се случи така, че започнах да раждам през нощта, и никой не се обади на лекарката ми. Тя си дойде сутринта на смяна, 8 часа след като ме бяха приели...Ако сега се случи така, най- вероятно ще родя преди да дойде на работа. Все пак идеята ми да родя там, беше че поне знам на кого си плащам и за какво. Защото в АГ-то например даваш една купчина пари за консумативи и накрая си плащаш и за избор на екип.

# 153
Момичета прекрасна темичка. Аплодисменти! Трудно ми е да насмогна да чета  newsm78

# 154
Здравейте момичета!

Прибрах се от разходка с малкият, изпрах, прострях, сготвих сега се предавам и лягам с лаптопа в леглото да отметна нещо и друго служебно, чистенето ще почака

Благоаря ви за милите думи, скоро всяка от нас ще си има по една снимка с ръчички и краченца

Меги, за Марков - впечатленията са ми от преди 6 години - не се чака повече от 15 минути за преглед, няма къде да се паркира наколо, предвиди си поне 30 минути повече за да намериш място и да стигнеш до клиниката.
Питаш ме за сравнение между Стратиева и Марков - и двамата ми вдъхват доверие и мисля, че си разбират от работата, обесняват много и подробно. Още се колебая къде да запиша следващата морфология - Стратиева ми е по-близо, и на по-удобдно място, но пък чаках много, което здравата ме изнерви - знам, че е нормално и се случват спешни случаи, но при нея има и женска консултация, до колкото разбрах и има доста народ. Като оставим на страна професионалната им компетенсност и на двамата, която е неуспорима и добра - лично аз се чувствам по-конфортно и как да кажа, по-обгрижена като пациент, при Марков, но това е нещо което е толкова индивидуално, че не знам заслужава ли коментар.
Камъче, мисля че е напълно възможно да си усетила бебето, аз също го усешам, като някакво бълбукане или като погалване с перце от вътре, много е приятно
Semplice, ужасно преживяване си имала. Hug Случват се такива неща по улиците, оня ден имах чуството че карам след всички ученици на света - нямаха мрка У на покрива но толкова глупости направиха....Гледам да не се нервирам и да карам спокойно и с дистанция. Лично аз предпочитам колата въпреки всичко - няма бацили и чакане и бутане като в градския транспорт. Пък и нали знаеш, веднъж като свикнеш с конфорта на автомобила, трудно се отказва човек.
poloni, опитай се да не се тревожиш толкова, а повече да се наслажаваш, повечето лоши наща, които могат да се случат, не можем да ги предотвратим, така че е безмислено да ги мислиш предварително. И на мен ми е доста по-зле от първият път, но остава малко до края на третия месец, просто трябва да го изтърпим Hug

Хубав слънчев следобед, аз отивам да поработя малко, че напоследък вечер се запледвам с една нова книга, на тема която ми е много интересна - различните начини по които учат децата и офисната работа изостава

# 155

poloni, опитай се да не се тревожиш толкова, а повече да се наслажаваш, повечето лоши наща, които могат да се случат, не можем да ги предотвратим, така че е безмислено да ги мислиш предварително. И на мен ми е доста по-зле от първият път, но остава малко до края на третия месец, просто трябва да го изтърпим Hug

Само като се сетя колко остава и съвсем ми призлява Sick
Мъж ми каза, че просто този път съм твърде дърта hahaha Трябвало по-рано да се сетя, че искам още едно дете. Как да му обясня, че все още не съм сигурна, че трябва да се подложа на това, което ми се случи първия път(имам предвид след раждането #Crazy)

# 156
Здравейте момичета,
пропуснах цяла седмица и доста сте писали та докато ви изчетох мина време...Аз се наложи да полежа малко в болница. В деня в който чух сърцице и бях на седмото небе от щастие, та в този ден на обяд получих пак кафяво течение въпреки дуфастона. И веднага в болница. Оказа се че имам начално аблацио или отлепване. Лекарката в държавната болница на стария апарат ми каза че нямам отлепване, но в частната клиника веднага го видяха.И така много страх, много инжекции и системи, три вида хапчета и свещички. От днес съм си в къщи, но болката съвсем не е отшумяла напълно, а течението все още тук макар и много слабо и много светло. Лекарите казаха че е нормално, че не можело да спре отведнъж. И сега един месец почти само лежане докато се захване хубаво. Пием си хапчетата и раздаваме заповеди на пепеляшка-мм. Grinning Дано всичко да е наред

# 157
ох, нещо много премеждия...

полони, и аз съм с теб в клуба на ошашканите този път Simple Smile
с Дара изобщо не го мислех, много си се кефех, дори за миг не съм си помислила, че нещо може да се случи и т.н. сега...само глупости мисля. то, ужким не ги мисля де. на думи мисля положително, вярвам, че всичко ще е наред този път, но някак всеки ден започвам с мисълта, че още един ден съм бременна Simple Smile луда работа! добре че тази седмица идва преглед, те малко ме успокояват.

ние иначе днес се разходихме в парка врана - голям кеф - няма хора, няма врява, само чисти пътечки и спокойствие - пенсионерска работа Mr. Green

# 158
Еспа, благодаря! Аз ще се почудя още малко, то и няма много време. Вероятно този път ще отида при Марков, така и така съм си записала час за него.

# 159
  • София
Леле колко сте изписалиии  #Crazy браво на вас, сега ще чета назад, че са много  Laughing
В понеделник съм в Панацея към 14.30 , днес дадох кръв и сега влезнах за резултата да видя и  Shocked #Crazy newsm09 Изкарах си ангелите, по принцип първо ми е TSH и като видях 14 ............. smile3505 , а те са написали първо FT4 ........ TSH - то ми е 0.53 което мисля, че е супер, при положение, че преди месец беше 2  Party Не знам за FT4, но при реф. стойности 12-22 май 14 е добре  newsm78

Сега ще Ви почета  Heart Eyes

# 160
  • София
Аз бих отишла отново при Стратиева, но най- вероятно в 20-та седмица ще се върна при доц. Томова. Таткото също има думата, а му се иска все пак да идем и при специалист- детски кардиолог. А и бяхме доволни от нея първия път.

Аз нито с първата бременност, нито сега се притеснявам, че нещо лошо би могло да се случи. Не знам на какво се дължи това- дали защото забременяванията ми се случваха лесно, дали защото живея с убеждението, че съм здрава и в чудесна детеродна възраст, дали защото вкъщи разчитам на лекар.... Дори вчера д-р Стратиева като ме попита: "-Доволна ли си, ще спиш ли спокойно до 20-та седмица", аз й отговорих, много учудена: "-Разбира се!"  Flutter

Живи и здрави всички, и с по- малко притеснения!   bouquet

# 161
Здравейте, дами!
Много съм натоварена и не ми остава никакво време да следя темата, но не исках да ви изпускам съвсем и затова минавам да споделя. Днес видяхме 1бр. бебче с големина 1,5см. и тупкащо сърчице. Heart Eyes Най-рано след 2 седмици ще ми е възможно да ида на нов преглед и тогава вече ще ме запишат на ЖК, че да почваме изследванията.

# 162
Ха да кажа добро утро   bouquet
Неделята изглежда много слънчева и хубава и се разходете.
Ние вчера доста се разхождахме, отделно аз доста се движа, но една приятелка, която е раждала, каза да не прекалявам с разходките. Не знам защо ми каза. посъветва ме да питам лекарката.
Още не съм се записала на ЖК. Вече си избрах докторка, обаче мн бременни при нея. Вчера чаках час и се отказах, а имаше момичета, които са чакали 2 часа. Тази седмица ще опитам пак.

Отделно сутрин няма кой знае колко по-различно коремче отпреди, но вечер доста се заобля. Явно като се напълни с храна. Аз все още съм си с гадения докато не хапна нещо. Понякога през два часа и все трябва да иа храна в мен.

# 163
Добро утро!

И аз чакам закуската с нетърпение. Ако не хапна гаденето се усилва, до къде ще я докарам така...
Теди, честито сърчице.
Боядисвате ли си косите, защото аз смятам да я свърша тая работа скоро.

# 164
V V аз се боядисах преди няколко дни , но с безамонячна боя.

Общи условия

Активация на акаунт