Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 133
  • 995
  •   1
Отговори
# 195
az_alexa, отслабнала ли си, или качваш килца?

# 196

Качвам за жалост Sad Sad Уж съм близо до хиперфункция, а пълнея.Имам около 10 килца за една година

# 197

Качвам за жалост Sad Sad Уж съм близо до хиперфункция, а пълнея.Имам около 10 килца за една година
Предполагам, че качваш, въпреки че се съобразяваш какво хапваш?
Извинявай че така разпитвам.

# 198
Merelenda,

Не се притеснявай, че питаш.По принцип гледам да избягвам тесто и пържени храни, иначе си ям нормално както преди.Истината е, че не мога да преодолея глада си за сладко.А по принцип не съм фен Cry Просто нещо пристъргва, чак ми премалява като че ли.Обяснявам си го със засилената перисталтика от Еутирокса, но килцата са факт  newsm78 newsm78

# 199
  • гр.Гоце Делчев
Гелика чета редовно,но понеже няма какво да пиша и рядко се включвам.Иначе в момента имам доста свободно време тъй като от 25 март съм със счупен глезен,но понеже не го гипсираха веднага,а след 20 дни ,още съм с гипс и няма друго какво да правя.Аз също взех да вдигам килца,но при мен е ,че не се движа много. GrinningГелика,Меци,Инка и  аз ви либя,а вие хабер си нямате  Laughing

# 200
Az_Alexa, благодаря! Много полезна информация! Излиза, че моят TSH е с доста по-високи стойности. Аз пия 100 мкг Еутирокс и също се чувствам добре, но ще се съветвам с ендокринолог, в близките месеци не съм ходила.   

# 201
  • София
Аз пък съм на 50гр. Еутирокс след операцията, леко съм по-мързеливичка, по-нервна, косата ми започна малко да пада, кожата около ноктите особено се бели. Това от ТСХ-то ли е всичко? Предполагам трябва да се коригира дозата. Утре става точно месец от моята операция. Flutter Спомням си, че имаше някой от вас който беше с висок холестерол, как го намериха, какви изследвания се пускат и кой е лекаря който коментира резултатите. Трябва да се заема сега с това явно. Над очите, а вчера ми обърнаха внимание че вече и под тях имам като оранжеви издатини, отвратителни са. Препоръчаха ми още да си направя и теста за инсулиновата резистентност с глюкозата. За килограмите, аз съм слаба 55кг, сега може да съм 56 някъде има някакво напълняване, но то е все на корема, винаги там дебелея и е много смешно. Апетита ми е за трима, но се въздържам повечето пъти успешно. Не искам да дебелея, ама то кой ли иска. Mr. Green
Пепи, бързо възстановяване ти желая. Hug
Хубав и спорен ден момичета. Hug
Днеска трябваше да е операцията на едно от момичетата при Сечанов, успех й желая. Hug

# 202
  • пловдив
 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover това за момичето, което днес е на операция  Hug

ох... момичета чета ви и... леко започвам да се притеснавам.... с моя слаб ангел.... и гиганската ми любов към тестени, че и сладки изкушения... как ще се спра след като ме кръцнат...  май накрая ще трябва да си сменям името във форума.... Animal Pig  Simple Smile))))))

# 203
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
вчера си направих изследване на ТSH, резултата е 0.0126.... Явно остатъка от жлезата почти не произвежда хормона, въпреки че приемам по 100мкг еутирокс. Изпратих резултата на професор Пандев, предполагам че ще ми увеличи дозата. Скоро ще станат два месеца от операцията. Иначе оплаквания нямам, кг ми са същите, надявам се и така да си останат. Косопад имах и преди, с възлите, сега сякаш е по малко. Допреди операцията четях за възлите, сега пък ще чета за хипофункция....
Хайде приятен ден на всички  Hug

# 204
Здравейтеееее!Отдавна не съм писала,но си ви чета от време на време.Много не мисля за щитовидната..ходя си на 6 мес. при ендото и толкова.
Alex 308,мисля че с това ТСХ си в хиперфункция и трябва дозата да се намали.Остатъка ти произвежда повече от необходимото.Аз бях така с половин жлеза и се наложи да я укротявам с метизол.В монета нищо не пия...на есен ще видим.
 Гелика,Пепи,липсвате ми..преди 4 години бяхме доста активни тук..но всичко с времето си.
 Хубав ден на всички.

# 205
Alex 308,ти си се *занулила*.Вкарала си се в хиперфункция,Пандев ще ти каже дали да намалиш или изобщо да спреш еутирокса.
Косопада ми изобщо не спира,просто има месеци в които не е толкова интензивен.Имах един промеждутък,в който спря,но така и не разбрах точно от какво.Сега се каня на Тривитаминол-а,но съм наясно че с този хормонален дисбаланс не са много нещата,които биха повлияли благотворно на многострадалната ми коса:)
Момичета Hug

# 206
  • София
Алекс, направо си си в хиперфункция, ще ти спрат еутирокса май, няма как да качваш и кг даже можеш да свалиш.  Mr. GreenМоята доза е 50гр, на 15% оставена жлеза. На теб колко жлеза ти оставиха, при теб май само възли махаха? При мен косопада продължава усилено, чупливи нокти, предполагам на мен еутирокса ми е малко, позакръглих талията. Tired Чудя се да пиша ли на Пандев?
За всички  Hug и много здраве, а аз утре изчезвам за Кушадъсъ. Heart Eyes

# 207
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Благодаря ви момичета, както и на baba-mp3, която веднага се отзова по телефона   bouquet Бях решила че като е в повече хормона е хипер, а като е по малко хипо, а то явно е обратното. За всеки случай докато получа отговор ще пия дозата на половина и ще се образовам за хиперфункцията Simple Smile Иначе съм с половин жлеза и даже малко от другата половина я няма, ама явно се е настроила жлезата и си произвежда хормона, а аз предозирам с Еутирокса.

# 208
здр момичета днес стана месец от моята операция, отстраниха ми почти цялата жлеза. пия по 1 таблетка елтироксин и незнам дали ми е достатъчна понеже съм доста уморена през деня все ми се спи а преди  с хиперфункцият не бях така.  Килограми не съм качила даже съм свалила 2. Кога наи рано мога са си пусна едно tsh според вас? После ще пиша и на професор Пандев, но незнам дали се е прибрал от чужбина.

# 209
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Деси проф.Пандев е още в Англия и ще се прибере началото на юни ,зная го момичето което записва часовете за прегледи. А колкото до ТСХ контрола на миказа да я направя 45 дена след като съм започнала да пия Л-тироксин.

Общи условия

Активация на акаунт