Париж 8

• 75 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
пристигам и тази година смятам че е крайно време Август да посетим Париж !
досега все в най големия студ съм била и въпреки всичко има нещо магическо в този град

# 61
  • Пловдив
Здравейте,
Стрхотна тема! Поздравления! Моля за отзиви за този хотел, който съм запазила за 30.04 - 05-05. Стори ми се добро място с удобен транспорт   http://www.booking.com/hotel/fr/bwvilladesartistes.bg.html?sid=f … 3c97afef6c;dcid=2
Ще съм благодарна за коментар на квартала и транспорта.

# 62
Здравейте,
Стрхотна тема! Поздравления! Моля за отзиви за този хотел, който съм запазила за 30.04 - 05-05. Стори ми се добро място с удобен транспорт   http://www.booking.com/hotel/fr/bwvilladesartistes.bg.html?sid=f68617c06fa46debcc63ab3c97afef6c;dcid=2
Ще съм благодарна за коментар на квартала и транспорта.

Мястото като локация е прекрасно-близо до Люксембургската градина и Пантеона, пешком спокойно можете да стигнете до Сорбоната и Нотр Дам. Имате наблизо станция на метрото. Хотелът изглежда добър, но всеки има своите конкретни изисквания, виж мненията към него.

# 63
  • Пловдив
Благодаря!

# 64
  • Пловдив
Здравейте отново!
Изчетох почти всичко от теми от 4 до настоящата, страхотни са. След изчитане на сайтовете на повечето места, които искам да посетим установявам, че на 1 май нищо не работи. Оказва се, че е трябвало да предвидя  и това, но пък самолетните билети за 30.04 бяха на по-добра цена и по-ранен полет. Както и да е! Ако някой има информация за нещо отворено или какво може да се прави на 01. май, ще бъда благодарна да сподели. Обещавам информация когато се завърнем.

# 65
Здравейте отново!
Изчетох почти всичко от теми от 4 до настоящата, страхотни са. След изчитане на сайтовете на повечето места, които искам да посетим установявам, че на 1 май нищо не работи. Оказва се, че е трябвало да предвидя  и това, но пък самолетните билети за 30.04 бяха на по-добра цена и по-ранен полет. Както и да е! Ако някой има информация за нещо отворено или какво може да се прави на 01. май, ще бъда благодарна да сподели. Обещавам информация когато се завърнем.

Отделете този ден за обектите, които мислите да не разглеждате подробно(или да гледате само отвън).
Сигурно ще е отворена Люксембургската градина, можете да отидете в Монмартр и т.н.
Сигурна съм, че в този ден най-истински ще почувствате Париж.  Laughing

# 66
  • Пловдив
Благодаря!
Така си и мислех да направим, надявах се да "отметнем"   Simple Smile някоя забележителност.
Това със сигурност ще е най-приятният и запомнящ се ден.

# 67
Привет и от мен. Нашето пътуване наближи - на 02.03 сутринта тръгваме. Програмата е почти готова и искам да я споделя с вас в очакване на коментари и забележки:
1 ден - неделя
   8 ч. - пред Версай
  14 ч. - настаняване в хотела
  15 ч. - с метрото до Айфеловата кула (без качване , само снимки)
           - Трокадеро
           - до Инвалидите и по моста Александър Трети
  17 ч. - площад Конкорд по ШанзЕлизе до Триумфалната Арка (качване)
           - с метрото до Монмартър(там ни е хотелът , защото има подземен паркинг) и вечеря там

2 ден - понеделник

9 ч. - с метро до Лувъра
           - градините Тюйлери
   12 ч. - качване на корабче по Сена
   15 ч. - Влизане в Нотердам и качване на кулите
   18 ч. - с метро или пеша до Айфеловата кула
            - разходка до статуята на свободата

3 ден - вторник

9 ч. - с метрото до Пантеона
           - разходка из Латинският квартал (Люксембургските градини , Сен Жермен, Монпарнас)
   14 ч. - с метрото до Сакре Кьор (влизане и евентуално качване)
            - Мулен Руж

Чудя се какво още да добавя в третия ден ,защото нямаме точен час на тръгване ... можем да тръгнем и по-късно.
Имам няколко въпроса:
1. Към колко часа е залезът сега?
2. Позволено ли е тегленето на филми от бг торент сайтове? (живея в Германия, тук е забранено и искам да изтегля няколко филма)
3. Смятате ли ,че 4-5 часа ще са достатъчни за Версай в неделя?

# 68
И аз съм на етап правене на програма, но представата, която имам от всичко изчетено е, че:
1. Вероятно 4-5 часа няма да са ви достатъчни да разгледате Версай. На мен поне не биха били дотатъчни за спокойна разходка, влизане взамъка и т.н. Ако вали обаче и няма много посетители - може и да стигнат.  
2. Първия ден ти е много натоварен и невъзможен според мен да се спазят часовете ходейки пеш.
3. В Лувъра ще влизате ли? Ако разглеждате там - също часовете са малко.

Аз бих групирала нещата по различен начин за да се избегне многото вървене първия ден - по твоя маршрут са приблизително към 6 км  Peace
Нека и по-запознатите да коментират - ще е любопитно да се види как преценяме ние от далече нещата  Grinning

# 69
Rosinkaaa, първият ден наистина ви е доста натоварен, ще трябва да препускате, за да смогнете с програмата. Според мен отделете повече време за Версай и задължително на градините - страхотни са! Относно Лувъра - на нас ни отне половин ден и това при условие, че отивахме да видим само набелязани обекти, а ако искате всичко да видите ви трябват няколко дни. Хотела ви е в квартала Монмартр, затова препоръчвам да се насладите на нощен Париж от стълбите на Сакре Кьор с бутилка вино  DrunkИ все пак имай в предвид, че квартала е малко "мулти-култи". Нашият хотел също беше там и не сме имали проблеми, но все пак да си знаеш. Приятно изкарване!

# 70
  • пак на Рив Гош
Чудя се какво още да добавя в третия ден ,защото нямаме точен час на тръгване ... можем да тръгнем и по-късно.
Имам няколко въпроса:
1. Към колко часа е залезът сега?
2. Позволено ли е тегленето на филми от бг торент сайтове? (живея в Германия, тук е забранено и искам да изтегля няколко филма)
3. Смятате ли ,че 4-5 часа ще са достатъчни за Версай в неделя?

1 - залезът днес е предвиден в 18ч25
2 - не, нито от български, нито от чужди. Още повече, че много от българските торенти не са достъпни от чуждестранни IP адреси, трябва да минеш през българско прокси. Друг е въпросът, доколко законът против теглене на филми и музика се спазва.
3 - зависи от опашката и колко искате да обикаляте - ако е само за двореца и горната част на градините, ще ви стигнат, но ако искате да разгледате Трианон, селото на Кралицата и повече от градините, може и да не са достатъчни.

Lorimar, 1ви май е официален почивен ден, от ранга на Коледа и се спазва задължително (по множество исторически причини). Мимии те е посъветвала много добре как да го запълните. Само ще добавя, че  в този ден е възможно да попаднете на менифестации. Обикновено сутринта привърженици на крайно дясната партия се събират пред статуята на Жан д'Арк близо до Лувъра, а по обед и в ранния следобед е манифестацията на синдикатите (обикновено около площад République или площад Denfert Rochereau), та ако искате, избягвайте тези райони на тази дата.

# 71
Благодаря за отговорите. Ще видим как ще тръгне първият ден и ще преценим на място дали нещо да отпадне за третия ден. В Лувъра няма да влизаме изобщо сега,защото трябва да е много набързо ,а искам да имам повече време. Първото ходене до Париж ще е без музеи , разглеждане отвън , разходки и т.н. Ще се качим само на Арката и на Нотердам. Ако се изморим много ще използваме повече метрото. Ще си вземем Т+ карнети(тук да попитам има ли намаление за под 26 годишни на Т+)

# 72
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите!

# 73
Добро утро на всички! Темата е страхотна, следя я постоянно, че и нашето пътуване наближава. Сега съм под пара за апартаменти и в този дух дайте мнения кой район бихте предпочели между  тези двата:
http://www.room-selection.com/details-appartement?id=13 аз май този по-го харесвам  Grinning и
http://www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g187147-d54883 … le_de_France.html

Помагайте, че вече и аз се обърках, пък ми се иска вече да резервирам нещо.

Мерси предварително и хубав ден!

# 74
Сега съм под пара за апартаменти и в този дух дайте мнения кой район бихте предпочели между  тези двата:
http://www.room-selection.com/details-appartement?id=13 аз май този по-го харесвам  Grinning и
http://www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g187147-d54883 … le_de_France.html

Помагайте, че вече и аз се обърках, пък ми се иска вече да резервирам нещо.

Мерси предварително и хубав ден!

Първия, разбира се. Вторият е доста далече, въпреки връзките.
Желая ви прекрасни дни в града на любовта!:-)

Общи условия

Активация на акаунт