Париж 8

• 75 523
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета!

След много чудене и мотаене, решихме да ходим в Париж с организирана екскурзия. Много плюсове и минуси претегляхме, в крайна сметка не се решихме да тръгнем сами, може би е грешка, но ще разберем със сигурност след време... Както и да е, след това въведение, имам 2 въпроса:
1. Ще летим сутринта на 01.05. и се надявам до обяд да сме се настанили. За този първи ден нямаме нищо предварително организирано от тур агенцията и искам да попитам какво бихте препоръчали за следобяд, първи ден, като се има предвид (2.) къде е хотелът ни.
2. Хотелът ни е този и адресът му е 2 bis Cité Bergère, 09.Опера. Прочетох в букинг, че местоположението му било отлично, и много разнообразни коментари относно самият хотел, като силно се надявам да е ок, тъй като възнамерявам там само да спим и да не ни е покъртително ужасен...  Confused дано сме късметлии...

Поздрави   bouquet

# 76
Josellyn   А каква вие програмата за другите ?

# 77
Привет Simple Smile

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, Лувъра (отвън), “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд- разглеждане на острова Сите (катедралата Нотр-Дам-дьо-Пари, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле” ) и острова Сен Луи. Възможност за разходка с корабче по Сена. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на двореца Версай и на квартала Дефанс (доплащане 115 лв. за възрастен; 85 лв. за деца и младежи под 26 г.- цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.  След обяд - свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, площад “Конкорд”, Мадлената. Посещение на Айфеловата кула (придвижването е с метро). Вечерта – възможност за посещение на кабаре (с доплащане). Нощувка.

- заявили сме Версай, т.е. третия ден като гледам ще имаме също свободно време...

И докато четях темата попаднах на инфо-то, че няма билети за Айфеловата кула  Shocked Sad дали там на място, дори с чакане, ще успеем да се качим?

# 78
Josellyn Спокойно можете да се отправите към Триумфалната арка и после по Шан-з-Елизе /нали тях ги виждате само при панорамна обиколка с автобус/ и други неща в близост, които няма да видите пешеходно с екскурзовода, но имай в предвид, че нещата в Париж са разпръснати и трябва градски транспорт.

Според мен сте направили грешка с това записване до Версай- трябваше сами да се организирали. Тази цена е мн завишена. Освен това при организираните посещения рядко заявяват градините, а според мен те са най-красивото нещо там /не подценявам двореца разбира се/

# 79
Роца, изчетох Наръчника за транспорта. Казваш, че парижкото метро не е пригодено за деца в колички. Защо? Много стълби ли има, няма ли асансьори? Благодаря!   bouquet

# 80
  • Луната
Роца, изчетох Наръчника за транспорта. Казваш, че парижкото метро не е пригодено за деца в колички. Защо? Много стълби ли има, няма ли асансьори? Благодаря!   bouquet

На много малко места има асансьори и ескалатори...

# 81
Сега съм под пара за апартаменти и в този дух дайте мнения кой район бихте предпочели между  тези двата:
http://www.room-selection.com/details-appartement?id=13 аз май този по-го харесвам  Grinning и
http://www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g187147-d54883 … le_de_France.html

Помагайте, че вече и аз се обърках, пък ми се иска вече да резервирам нещо.

Мерси предварително и хубав ден!

Първия, разбира се. Вторият е доста далече, въпреки връзките.
Желая ви прекрасни дни в града на любовта!:-)

Мерси много! И аз си харесах този район, надявам се скоро да букна и ще се похваля. Пък после почвам и програмата да правя, че сме 3 семейства с 3 деца и ще трябва да я съобразя. Наистина много приятни моменти на всички!

# 82
Така... Днес в 9.30 българско време пуснаха билетите за Айфеловата за дата 27 май. За един невероятен късмет имах възможност да съм на линия и сега да ви опиша какво се случва:
Въпреки, че часовникът ми показваше 9.30 все още не бяха пуснали билетите /предполагам, че съм била 1 минута напред/. След повторно влизане вече ме допуснаха, при което всички часове бяха зелени. Запазих веднага за избрания час, мушнах в кошницата и сайта ме връща отново да пазарувам билети. За моя изненада - билети вече имаше само за два от часовете. Проверих съседната дата да не би случайно да са се появили билети и пак се връщам на 27 май и вече няма билети. Всичко това става в рамките на 3 минути!!! На всичко отгоре датата вече е в сиво Shocked
Това го пиша за сведение на всички, които разчитат да си купят билети онлайн. Пожелавам им успех и късмет - такъв, какъвто имах аз, защото вече държа 3 изпринтени билетчета  Mr. Green 

# 83
Момичета, ние бяхме в Париж преди 3 години и си купихме билетите за Айфеловата кула на място. Нямаше никакъв проблем и говоря за август месец. Единственото неприятно е, че чакаш повечко. Ние бяхме там рано и имаше опашка. Отне ни около 1час да вземем билети. Казвам го, за да не се отчайват всички, които не могат да купят билети онлайн. На място също става, просто е по-неудобно, но в краен случай и това е вариант.

# 84
След много чудене и мотаене, решихме да ходим в Париж с организирана екскурзия.

С коя агенция решихте да пътувате и ще може ли отзиви след завръщането Ви в Б-я.

# 85
Привет Simple Smile

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, Лувъра (отвън), “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд- разглеждане на острова Сите (катедралата Нотр-Дам-дьо-Пари, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле” ) и острова Сен Луи. Възможност за разходка с корабче по Сена. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на двореца Версай и на квартала Дефанс (доплащане 115 лв. за възрастен; 85 лв. за деца и младежи под 26 г.- цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.  След обяд - свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, площад “Конкорд”, Мадлената. Посещение на Айфеловата кула (придвижването е с метро). Вечерта – възможност за посещение на кабаре (с доплащане). Нощувка.

- заявили сме Версай, т.е. третия ден като гледам ще имаме също свободно време...

И докато четях темата попаднах на инфо-то, че няма билети за Айфеловата кула  Shocked Sad дали там на място, дори с чакане, ще успеем да се качим?

Програмата много ми прилича на Руал. Ако е така - имам страхотни спомени от такава организирана екскурзия - видяхме всичко и до ден днешен ми е пред очите. Иначе за Айфеловата кула - влязохме като група без да чакаме  Peace

# 86
Скрит текст:
Така... Днес в 9.30 българско време пуснаха билетите за Айфеловата за дата 27 май. За един невероятен късмет имах възможност да съм на линия и сега да ви опиша какво се случва:
Въпреки, че часовникът ми показваше 9.30 все още не бяха пуснали билетите /предполагам, че съм била 1 минута напред/. След повторно влизане вече ме допуснаха, при което всички часове бяха зелени. Запазих веднага за избрания час, мушнах в кошницата и сайта ме връща отново да пазарувам билети. За моя изненада - билети вече имаше само за два от часовете. Проверих съседната дата да не би случайно да са се появили билети и пак се връщам на 27 май и вече няма билети. Всичко това става в рамките на 3 минути!!! На всичко отгоре датата вече е в сиво Shocked
Това го пиша за сведение на всички, които разчитат да си купят билети онлайн. Пожелавам им успех и късмет - такъв, какъвто имах аз, защото вече държа 3 изпринтени билетчета  Mr. Green 
Същото се получи и при мен, само че аз гледах от любопитство...т.е. нямам билети, защото още не сме решили кога точно ще пътуваме.

# 87
virgin2012, както е написала Drozi, организираната ни екскурзия е от Руал Травел. Ще напиша като се върнем, живот и здраве, как е минало, но аз много дълго се чудих и четох всякакви мнения и се спрях точно на тях поради добрите отзиви на момичета тук във форума.
Другата фирма, на която гледах оферти, бе Бохемия, но те не предлагат нищо за парите (които са повече от Руал), които искат - няма екскурзоводско обслужване, има тур из града с гид на избран език (но без български), няма посещения на никакви обекти...
Единственото, което ме притеснява, е да не бързаме навсякъде и чули-недочули и недовидяли, да преминаваме към следващите обекти... Знам, че едва ли за 4 дни дори мога да разгледам частичка от Париж, но все пак бясното препускане от обект на обект хич не ми е по вкуса... Другото, което ме притеснява е хотелът, но както писах, надявам се да сме от доволните и да нямаме проблеми...

Благодаря за отговорите за Айфеловата кула  Peace бях се притеснила, а ми се иска да се качим до 3-то ниво (доколкото разбирам, най-високото).

# 88

На много малко места има асансьори и ескалатори...
Благодаря!  Hug

# 89
  • София
Здравейте момичета,
доколкото разбирам, ако закупя билети(става въпрос за музеи) Skip the line това не ми гарантира, че няма да чакам. Така ли е? Има ли смисъл  тогава да взимам предварително билети newsm78
Искам да посетим и музея Гревен, но мненията за там са противоречиви( в смисъл, че не си заслужава за 24Е). Какво ще ме посъветвате?

Общи условия

Активация на акаунт