Скандинавска литература

• 148 794
  • 814
  •   1
Отговори
# 285
Така е. Аз защо не можах да харесам "тираджийския" стил на Крис Картър  Mr. Green

# 286
Миж, а книгата как ти върви? Бива ли я?

Да, много ми харесва! Повече от първата, "Човек без куче"  Peace

Ще се купува "Една съвсем различна история", ясна е работата. Два пъти я зачитах в книжарницата и я оставях. Все пак заради  Миж първо намразих, а после се влюбих в Хуле, имам и доверие. Hug

# 287
Меган, благодаря ти за доверието  Hug
Ако искаш ще ти я пратя за прочит, не е нужно да я купуваш  Peace
Опасявам се обаче, че съм в началото още (130-140 стр.), а в "Човек без куче" наблюдавах странно нещо - до половината книгата беше абсолютно брилянтна! Втората половина - все едно беше писана от друг човек! Някак си на две-на три, без задълбоченост, без онова очарование....
Надявам се в тази да не стане така, че.. #2gunfire

# 288
  • София
Така е. Аз защо не можах да харесам "тираджийския" стил на Крис Картър  Mr. Green
Знаеш, че аз много го харесвам, но с ясната идея, че е точно това и нищо повече, няма какво да се лъжем  Mr. Green. Там всичко е писано по шаблон, по клише и по каквото друго се сетите.

# 289
Меган, благодаря ти за доверието  Hug
Ако искаш ще ти я пратя за прочит, не е нужно да я купуваш  Peace
Опасявам се обаче, че съм в началото още (130-140 стр.), а в "Човек без куче" наблюдавах странно нещо - до половината книгата беше абсолютно брилянтна! Втората половина - все едно беше писана от друг човек! Някак си на две-на три, без задълбоченост, без онова очарование....
Надявам се в тази да не стане така, че.. #2gunfire
Като я прочетеш драсни някой реда да общото впечатление което е оставила у теб. Да не се повтори историята. Доста неудобно се чувствам с получените книги за прочит. Вени ми е пращала така, а нищо не иска в замяна.

# 290
  • София
Меган, и пак ще ти пратя, само дай знак  Hug! Не съм се възползвала от твоите предложения само и единствено, защото поддържам тесни контакти със софийските фенки на жанра, с четеца и с няколко книжарници  Joy.

# 291
Меган, и пак ще ти пратя, само дай знак  Hug! Не съм се възползвала от твоите предложения само и единствено, защото поддържам тесни контакти със софийските фенки на жанра, с четеца и с няколко книжарници  Joy.
Възплозвай се от мен, ще ти изляза по - евтино от книжарница. Hug

# 292
  • София
Меги, ще го направя, само малко да рамърдам купчинката с книги, но й се вижда края и намалява вече Simple Smile Ти беше споменала преди време (даже май на лични си писахме) за един трилър, пак беше скандинавски, обаче не мога да се сетя за заглавието... Спомням си само, че имаше сравнения с Джеймс Ролинс и Дан Браун. Стигна ли до него, прочете ли го, ако изобщо разбра за коя книга питам  Crazy?

# 293
  • На остров
Записвам се да се стимулирам от вас,  въпреки че в последно време нямам много време за четене на худ. Литература.
Прочетох на първа страница на Естел коментара за Коледа и зюмбюлите  Simple Smile, така е, това са само саксийни зюмбюли много е приятен аромата  Simple Smile им.
Трябва да се поразровя да видя какво е актуално по тукашните класации .

# 294
О, Две в едно, изключително много се радвам да те видя тук  Hug
Тъкмо ще почерпим и ние информация от първа ръка за актуалните при вас автори и нови заглавия  Simple Smile
Ще очаквам с интерес, да знаеш  Wink

# 295
Меги, ще го направя, само малко да рамърдам купчинката с книги, но й се вижда края и намалява вече Simple Smile Ти беше споменала преди време (даже май на лични си писахме) за един трилър, пак беше скандинавски, обаче не мога да се сетя за заглавието... Спомням си само, че имаше сравнения с Джеймс Ролинс и Дан Браун. Стигна ли до него, прочете ли го, ако изобщо разбра за коя книга питам  Crazy?
Ще се върна в историята да проверя. Не се сещам.

# 296
  • В Балкана
Да споделя едно предстоящо събитие.

Вечер на скандинавската литература - 18.03.2016 от 19:00 ч. в ЛК "Перото"

Скрит текст:
Скъпи приятели,

Заповядайте на 18 март (петък) от 19:00 часа в "ПЕРОТО", когато ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ SPIRT AND SPIRIT, заедно с катедра по "Германистика и скандинавистика" към СУ "Св. Климент Охридски", ще се посвети на скандинавската литература.

Участие ще вземат преводачите Айгир Сверисон, Мария Змийчарова, Росица Цветкова, Радослав Папазов и други. За музикалното оформление на вечерта ще се погрижат Лили Богданова с пиеса из "Piano Jubilees” на Магнус Линдберг (Финландия) и Гергана Несторова с Етюди за пиано от Ханс Абрахамсен (Дания), които са част от Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на приятелите ни от ArtLive, които ще се включат и ще предават на живо и Norvegia Vodka Bulgaria.

https://www.facebook.com/events/483395078536012/

# 297
  • София
              Здравейте!
       Да се запиша и аз.  Прочетох "Милениум"1, много ми хареса, изгълтах я почти на един дъх. Втората книга е по-слаба според мен, а третата смятам, че няма да успея и да довърша. Разочарована съм.
 Иначе много си падам по скандинавската литература. Любим ми е Манкел, дори и детските му книги .Харесва ми и Карин Алвтеген, от нея съм чела "Дълг". На Несбьо прочетох само  "Пентаграма", но не ме грабна, може все пак другите от серията да са по-интересни.
         Това е за сега.    Ще пиша пак!

# 298
И тук да напиша мнението си за "Една съвсем различна история"
Хареса ми повече в сравнение с първата част - "Човек без куче" - оценка 4/5.
Това е вторият случай на шведския инспектор Барбароти (Хари-Хулето на Х.Несер   Laughing)
И тук го имаше станалото явно модно напоследък претупване на развръзката, в смисъл , не точно на " претупване", а че всичко се разреши буквално от нищото в последните 20-30 страници и е изненадващо кой е всъщност убиецът... Абсолютно нищо не водеше към него. Може би и така трябва да е.
Книгата си има специфичната атмосфера, изградени образи, интрига. Дано издадат скоро и третата част  Peace
И , слава Богу, нямаше го това усещане, което имах докато четях "Човек без куче", а именно, че втората половина на книгата е писана от друг човек  Simple Smile

# 299
  • На остров
Една класация топ 10 на шведска  криминална литература според Бокус в момента
 http://www.bokus.com/topplistor/deckare 

Общи условия

Активация на акаунт