Скандинавска литература

• 148 851
  • 814
  •   1
Отговори
# 330
  • Ænima/Albuquerque
Сарказъм, коя броиш за първа на Несбьо?
Кои две книги имаш?
Защо не ги четеш поред? Всяка книга има препратки към предишни.

Прилепът е първата. Нея чета в момента. Иначе имам Немезида и Снежния човек. Моето желание също е да ги чета поред, но не ги превеждат поред, а както казах и по-горе - не ми е гот да чета електронно.  Tired

Меган, гледала съм филма за Фазаните, че и следващия от поредицата за този детектив, The Keeper of Lost Causes, не знам как е преведена книгата на български. hahaha
Ще се въздържа засега от Столесен, имам доста неща да чета в момента, но ще ти дам знак, като настане суша. Благодаря!  Hug

# 331
  • София
The Keeper of Lost Causes e първата от поредицата, преведена е като "Жената в капана"  Peace

Меган, опитно е установено във форума, че чуждите книги са винаги по-интересни  Joy

# 332
  • Ænima/Albuquerque
The Keeper of Lost Causes e първата от поредицата, преведена е като "Жената в капана"  Peace

Напълно възможно е. Не си спомням добре филмите. Мисълта ми е, че знам какво става и няма да се изненадам от книгите, затова ще прескоча точно тези две заглавия.  Flutter

# 333
  • София
Меган, опитно е установено във форума, че чуждите книги са винаги по-интересни  Joy
Да, по ягодите, точно така е  Mr. Green!
System, няма нищо електронно на Юси, за съжаление. Аз ги чета на горния принцип - заех чужди.
Не знаех, че и по "Убийци на фазани" има филм. Аз да ви кажа прочетох "Жената в капан" и после попрегледах филма. Вярно, че не гледах в детайли и си превъртах, но има малки разминавки, книгата е много по-детайлна и интересна, което е съвсем естествено. С две думи - не се отказвай, Сарки, ако ти изпадне възможност да прочетеш книгата  Peace.

# 334
Миж, знам.
Имам едно фентъзи за довършване и после не знам дали за пръв път в живота си няма да чета споделено. Нарочената книга е Пазителката на гълъбиците като за мен ще е препрочит.

Сарказъм, аз ги четох поред ел. Щом ги има ел значи ги има и хартиени. Да организираме акция да ти ги намерим на хартия? Не може да ги няма.

# 335
  • Ænima/Albuquerque
Сега направих справка за всичко преведено и издавано поред. (От поредицата за Хари Хуле)

Скрит текст:
The Bat - имам
Cockroaches - няма я на български
The Redbreast - има я преведена
Nemesis - имам
The Devil's Star - има я преведена
The Redeemer - има я преведена
The Snowman - имам
The Leopard - има я преведена
Phantom - има я преведена
Police - има я преведена

Излиза, че само Cockroaches не е преведена. Естествено, тя е втората книга и не мога да продължа след ПрилепътCrossing Arms

# 336
Да, така е. Втората я няма на бг.
Аз ги четох от трета до десета и сега ще чета първата.
Ако можеш, Сарказъм, чети първата и после от третата поред.  Peace

# 337
  • Ænima/Albuquerque
Или да взема да проверя дали не се намира на английски в някоя книжарница?  Thinking
И докато го пиша това, вече я намерих, при това на сносна цена. hahaha

# 338
  • София
Никакъв проблем няма Несбьо да се чете в рабъркан ред. Тъкмо се кефиш на препратките.

Дотук екранизациите на Юси Адлер-Улсен доста се разминават със съответните 2 книги. Но добре са направени и филмите. Току що приключих "Убийци на фазани" (книгата), а първо гледах филма - тотално различни неща, не го проумявам. Намериха улики у съвсем различни герои, една линия съвсем я бяха изменили, десетки, десетки различия. Но и филмът и книгата са велики всеки по себе си.

# 339
  • Ænima/Albuquerque
Никакъв проблем няма Несбьо да се чете в рабъркан ред. Тъкмо се кефиш на препратките.

Там е проблемът. Няма да разбера препратката, ако не съм чела книгата, към която ме препращат.

# 340
  • София
Аз прочетох "Пациент 64" - перфектната кримка Simple Smile Дори финалът успя да ме изненада в един момент.
Да ви кажа, Несбьо е голяма работа, обаче Юси хич не му отстъпва! Само "Убийци на фазани" ми остана да прочета и да се надявам, че Емас планират и другите книги от поредицата. Ще ги питам на панаира.

# 341
  • Ænima/Albuquerque
Ъм, аз нещо не съм очарована от Прилепът. Доста бавно се развива, и сякаш много се отплесва, не че е безинтересно, де. Иначе съм сигурна, че задобрява с всяка следваща книга, затова и съм го набелязала отдавна.

Ходих днес да търся Cockroaches, обаче в нито една книжарница я нямаше налична. Трябва да се поръчва и явно ще си чакам две-три седмици, докато пристигне.  Crossing Arms
Прибрах се с The Grownup на Джилиан Флин.  Tired

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 22:22 от Sarcasm™

# 342
  • София
На Несбьо май това му е кусур - бавното действие. Това ме изнервя понякога, особено в трилъри.

# 343
  • Ænima/Albuquerque
А, значи не е от мен.

# 344
На мен бавното действие не ми пречеше. В Червеношийката проблем ми бяха много сюжетни линии, които бяха наблъскани в началото. Объркващо е в началото, но после книгата се оправи. Специално за Прилепът Миж извади секирата, така че проблемът може и да е в книгата.

Общи условия

Активация на акаунт