Скандинавска литература

• 148 848
  • 814
  •   1
Отговори
# 345
  • Ænima/Albuquerque
Като цяло настроението към Прилепът е, че не му е от най-добрите. Ама нали трябва да се запозная с Хари, пък и в тази книга вече даде много важно инфо за миналото си.  Tired

# 346
Тя (Миж) трябваше и тук да си напише отзива.  Peace

# 347
  • София
Ето ми отзивът за "Прилепът" и искрено се надявам скоро да се появят контра-мнения  Simple Smile
Несбьо продължава да ми е любимец forever, макар че , да, и Юси, и Юрт и сие, че и Хокан му дишат успешно във врата  Grinning

"Прилепът" на Несбьо ...  no no no

От къде да започна?  newsm78 От края - остават ми по-малко от 100 стр., но май няма да я довърша ...  Tired Дори не ме интересува и кой е убиецът.
Не искам да разочаровам и да настройвам негативно почитателите на Несбьо, но книгата тотално ме разочарова. Толкова я чаках и с такова желание я почнах, а се чувствам измамена като дете на Коледа, което очаква подарък, а открива празен коледен чорап  Mr. Green
Една зле и хаотично написана книга - така мога да я определя и истински съжалявам за крайното ми мнение, но е такова.
Имаше от време на време някакви пробрясъци и надежда за що-годе по-добро развитие на интригата, но постепенно и тези проблясъци угаснаха в някакви безумни сцени и герои, изсмукани от пръстите.
Чак сега разбирам стратегията на издателите да публикуват първо другите книги и след това тази.
"Прилепът" няма и грам от заряда на следващите книги за Хари Хуле. Да не говорим колко зле е самият Хари тук - смотан и някак си алогичен ooooh! Трагедия, трагедия ви казвам!  Tired
Като плюс мога да отбележа, че стават ясни някои неща от миналото на Хари  и причините, довели до алкохолизма му. Но тези плюсове са пренебрежимо малки на фона на останалите минуси.
Друг плюс е , че който се интересува от Австралия, ще научи разни интересни митове, както и социални елементи - от рода на разни програми от миналия век за интергиране на аборигените, обречени, разбрира се, предварително на неуспех, както и нашите "ромски" включвания .........  Sick
Общо взето , едно от най-хубавите неща в "Прилепът" си остава корицата.

Сега търся нещо за оправяне на вкуса, но не знам какво може да е то ....................  Rolling Eyes

Систем, знаеш ли колко ми се искаше да напиша друг отзив или да се включи някой, който да ми каже, че греша и че книгата е уау ...  Confused
Може по-натам на други фенове да им хареса, разбира се. Аз затова не знаех и какво да напиша и дали да не премълча мнението си, за да не настройвам негативно.
Толкова ми е кофти, че и оценка в ГР не ми се поставя за тази книга  Sad

# 348
  • Ænima/Albuquerque
Пфу, ама съм съгласна с всичко. Ама ще я избутам, няма как.  Tired

# 349
Само ми палите любопитството. Ще е следващата която ще изчета.
Ако не друго - много обичам книги за Австралия.

# 350
  • Варна
Купила съм я-"Прилепът", и чака ред, от едно пътуване си купих и последната на Несбьо, тя не е за Хари, Midnight sun, но сега довършвам "Приливът "..

Може защото е първата книга от поредицата за Хари и така ...малко нескопосано я е подхванал, просто размишлявам, защото и аз не съм я чела, но после всички знаем как се леят романите му , и на мен много ми харесват. Единствено "Фантом" съм зарязала, но ще се върна да я дочета.

И за мен Несбьо е фаворит. Първо четях само него, после започнах и други автори -всичките са споменати в темата, да, хубави са книгите -сюжети, действия, особено на Юси, и все пак ...може би защото всичко започна при мен с "Червеношийката", та затова и винаги Несбьо ще е на една крачка пред другите в класацията ми.

# 351
Юрт и Русенфелд за мен са по-добри от Несбьо, макар че съм чела само "Човекът, който не беше убиец". 

# 352
  • София
Юрт и Русенфелд за мен са по-добри от Несбьо, макар че съм чела само "Човекът, който не беше убиец".  

Принципно съм съгласна  Simple Smile Юси също е мноооого добър!
Ама , пусто, нали старата любов ръжда не хваща .....  Laughing

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 14:37 от Happy Mijjj ツ

# 353
  • София
Пък аз се радвам, че има разнообразие. Първо си паднах по Стиг Ларшон, после дойде Несбьо, а след него ЮиР, Юси... Сърце голямо, харесвам ги всичките  Joy.

# 354
  • София
Между другото, въпреки противоречивите мнения, аз продължавам да твърдя, че Хенинг Манкел си е супер-автор! Особено със "Защитна стена" и "Петата жена". Харесаха ми , пък!  Grinning
Знам, че изтормозиха някои съфорумки ....  Laughing

А, да не забравяме и женската вълна - Ане Холт, Карин Фосум... Също са много добри, макар, че не могат да се мерят с мъжете  Laughing

# 355
Между другото, въпреки противоречивите мнения, аз продължавам да твърдя, че Хенинг Манкел си е супер-автор! Особено със "Защитна стена" и "Петата жена". Харесаха ми , пък!  Grinning
Знам, че изтормозиха някои съфорумки ....  Laughing
Абсолютно съм съгласна. На мен "Петата жена" ми хареса. Още нещо бях чела от него - забравих какво, ама беше добро. Simple Smile
С този Юси само ме дразните. Все още не го познавам тоз човек, ама ще гледам скоро да се поправя. Simple Smile

# 356
  • София
Точно така е, Миж, и аз се съгласявам, даже добавям Карин Алвтеген (племенницата на Астрид Линдгрен).

# 357
  • София
Да, и третата Карин - Гердхардсен  Grinning
"Хана сама вкъщи" - доста по-добра от "Джинджифиловата къща"  Peace

Сигурно си чела "Човекът от Пекин", Систем. Само тези трите са преведени на български от Хенинг Манкел

# 358
  • София
Ха, а не споменахме Камила Лекберг, която на практика май е най-издаваната и популярна у нас.
От мъжете добавям Юхан Теорин, но той е от по-мудните автори, или поне така ми се стори от първата му книга ("В смутните часове по здрач"). Тя много ми напомни за "Червеношийката" на Несбьо.

# 359
  • София
От всички изброени и моето най-голямо желание е да се запозная скоро с Юси.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт