Скандинавска литература

• 148 767
  • 814
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Пу-пу, пепел ти на устата!
Книгите на Емас, които съм чела, винаги са пипнати - и превод, и редакция, и всичко! Ако не съм харесала нещо, то е било в самия сюжет и история.

# 241
И аз очаквам с интерес този Прилеп  Simple Smile
Нали в нея действието се развива в Австралия?
Съжалявам за по-късното включване!
Да, действието се развива в Австралия. Simple Smile
Имам почти всички книги на Несбо, но не разполагах с информация за тях и не знам дори, защо реших да започна точно с тази Simple Smile

# 242
Отзиви за Ян Костин Вагнер?Действието на едната книга се развива във Финландия, затова реших да питам тук,може би живее там, но  е германец. Разглеждах книгите на Еднорог заради промоцията и видях, че има две негови книги.

# 243
  • София
Аз съм чела и "Прилеп" и "Хлебарки" - ако така ще бъдат преведени един ден на български - и съм страшно доволна за пореден път от Несбьо. Най-интересното е, че описаните локации (съответно Сидни и Бангкок) не са представени чак толкова екзотично, че анти-почитателите им да имат претенции да не четат тази книги. За пореден път с много интересни факти, поднесени между другото, многопластовост, дълбочина и естествено - нашия Хари, готино невъзможен, колкото може да бъде.

Хубавото при Несбьо е и, че както и да му подхванеш творчеството, няма да съжаляваш и всяка книга ще ти се струва все по-хубава.

# 244
В "Книги спасете ме" качиха "Фантом" на Несбьо, ако има някой като мен който още не я е чел може да я свали от там.

# 245
здравейте, да попитам -първите две книги на Ю Несбьо от поредицата за инспектор  Хари Хуле има ли ги преведени на български в ел.вариант?

# 246
здравейте, да попитам -първите две книги на Ю Несбьо от поредицата за инспектор  Хари Хуле има ли ги преведени на български в ел.вариант?
Не са издавани в България, все още.

# 247
Не са издавани в България, все още.
благодаря за бързият отговор

# 248
  • София
Моля за пропоръка - от къде е най-изгодно да си поръчам няколко книжки с добра отстъпка? Имам карта за 10% от Ориндж, но пък в Е-zona  книгите, коит търся са с 25% намаление. Някъде другаде има ли по-изгодно, понеже ще попълвам липсите по Ане Холт и Карин Фосум, от които имам по 1.

# 249
  • София
Coming 2 life, в озон до 15 януари има промоция "Плати 3 вземи 4". Избираш 4 книги и най-евтината от тях ти е безплатна, както и доставката. За това се сещам само... Иначе за е-зона вече и ти си се ориентирала. За София доставката им е поносима, а и е фиксирана като сума, без оглед на това колко бройки поръчваш.

# 250
  • София
Вени***, много ти благодаря!!! Разгледах и там, но 2 от книгите, които търся, ги няма и сметката ми не излиза. Но поне намерих още 1 място, където да проверявам за по-добри цени!!!!

# 251
  • София
Coming, имат чат в сайта, питай ги дали не биха набавили въпросните две книги и пак да се възползваш от промоцията, обикновено са отзивчиви Wink.

# 252
  • Дъблин
Както съм се потопила в "Червеношийката" и не мога да я оставя, така случайно видях, че е излязла нова книга на Камила Лекберг:

Още не съм прочела само "Русалката" от нейните, но очаквам и тази да е добра.

# 253
Някой с отзиви за Торкил Дамхауг? Излезли са две негови книги и им се чудя.

# 254
  • София
Някой с отзиви за Торкил Дамхауг? Излезли са две негови книги и им се чудя.
Ох, недей! Едната (за медузата) я имам. С една сладурана я купихме, тя се опита да я чете, ама нещо хич не й допадна. На същото издателство имам романа на Йорган Бреке, който сам по себе си беше много хубав, но подобаващо осакатен от всякакви грешки - правописни, стилистични, некадърна бележка под линия, потресаващо беше!
Ако все пак не съм те уплашила и имаш смелостта да искаш да ги четеш, моля ти се, не ги купувай, ще ти ги изпратя!

Общи условия

Активация на акаунт