Скандинавска литература

• 148 785
  • 814
  •   1
Отговори
# 465
  • Сидни
На английски, ако може.
Благодаря

# 466
  • София
Привет! Не съм писала от 100 години, но активно чета Simple Smile

"Марко" на Юси Адлер Улсен съм я чела на английски, уникална е, взех си я и на български декември месец. Няма да съжалявате!

"Черни секунди" на Карин Фосум - просто гърбът ми настръхва като си спомня! Пак на английски съм я чела и си я взех от Коледния панаир на книгата на БГ, за да зарадвам и някои хора от обръжението ми.

Някакво мнение за продължението на МИЛЕНИУМ?

# 467
  • София
"Марко" на Юси Адлер Улсен съм я чела на английски, уникална е, взех си я и на български декември месец. Няма да съжалявате!
Охооо, чака ме! Сега довършвам "Не се страхувай от мрака" на Камила Гребе и Оса Треф и ще почна "Марко".

По отношение на продължението на "Милениум", сякаш срещам повече отрицателни отзиви, но пък нямам впечатления лично, така че не се влияй много от мен Simple Smile.

# 468
  • Ænima/Albuquerque
Аз го чета Марко в момента, но скоро я почнах, и не мога да изкажа никакво мнение.

Момичета, може ли и за мен книжки на английски?  Blush

# 469
"Марко" не е лоша, но нищо не разбрах от историята на помощника, а нали уж трябваше да се разкрие неговата тайна.

# 470
  • Сидни
Аз започнах първата книга вчера - "Тhe keeper of the lost causes".... как я превеждат на БГ?
Много ми харесва за сега! Детективчето е голяма шматка, точно такива са ми по вкуса!
едит:

четейки ми беше някакси познато и се оказа, че съм гледала филма по 1ва и втора книга. Доколкото видях, правят и филм по 3тата. Много яко Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 07:50 от elenaz

# 471
  • Ænima/Albuquerque
Третия филм излезе, много е хубав!

# 472
Третия филм излезе, много е хубав!
Може ли линк към филмите? Simple Smile
"Гробна тишина" ми е в to read list-a

# 473
  • Сидни
Ау, не знаех, мислех, че още го снимат.
Сега тъкмо пак си припомних първият.
Зори, потърси в арена, но търси по оригинални датски заглавия

# 474
  • Ænima/Albuquerque
Има ги в замунда, търси ги с тези ключови думи: Fasandreberne, Kvinden i buret и Flaskepost fra P.

# 475
Благодаря! Simple Smile

# 476
  • София
"Не се страхувай от мрака" на Камила Гребе и Оса Треф - прочетена. Хареса ми книгата, ама ако знаете колко е депресарска! Самата криминална история не е нищо невиждано, но някак начинът, по който беше описано всичко през очите на главната героиня и нейните вътрешни терзания направиха историята по-различна и ужасно мрачна.

Почнах "Марко" снощи и неусетно прочетох повече от стотина страници. Взела съм я с мен в офиса, да видим дали ще имам време да чета Simple Smile.

# 477
Аз прочетох "Ледена луна" на Ян Костин Вагнер.
Авторът е немец, но действието се развива изцяло във Финландия, та затова реших тук да напиша впечатленията си от книгата - объркана и някак си безлична книга, липсваха й доста неща и най-вече страст. Стори ми се написана на две-на три, с развръзка, изсмукана от пръстите. Да не говорим, че мотивите на едното убийство изобщо не станаха ясни! Като цяло не ми хареса особено и затвърди впечатлението ми, че немските автори не са "моите".
Реална оценка 1,5*, но слагам 2* в ГР  "за поощрение" Grinning

# 478
  • Ænima/Albuquerque
Почнах "Марко" снощи и неусетно прочетох повече от стотина страници. Взела съм я с мен в офиса, да видим дали ще имам време да чета Simple Smile.

Нещо хич не ми върви на мен. Освен това, четох че инспекторчетата се появяват доста късно в книгата, и като цяло имали малко "екранно" време.   Tired

# 479
  • София
Хм, Сарки, а аз я преполових почти. На места много се подхилквам с Асад и неговите лафове.  В началото наистина почва по-отдалеч сякаш, но после нещата идват по местата си.
Може просто книгата да не те е хванала в подходящия момент, но й дай шанс

Общи условия

Активация на акаунт