Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 март 2014, 10:38 ч.

"Селски" номера и пинизи

 • 4 901 887
 • 48 427
 •   5
Отговори
# 48 000
 • Мнения: 8 848
Въпрос на избор е дали да ползваш услугите на търговец без ПОС терминал. На Марешки поне го пише с големи букви на входа. Точно толкова селско е да искат да си спестят комисионните към банките, колкото да не искаш да теглиш пари от банкомат на друга банка.

# 48 001
 • Мнения: 7 735
Какво лошо има в ентусиастите Simple Smile По-добре ли е всички на държавна хранилка да бъдат!

# 48 002
 • Мнения: 518
Едва ли става въпрос за ентусиастите. Говорим за Андрешковците и тези, които не издават касови бележки и когато поискаш такива, те гледат кръвнишки.

# 48 003
 • Мнения: 565
Ама какво ме вълнуват собствениците на "малкия бизнес"? Да си слагат терминали и да дават бележки, като ще е "видяла жабата, че подковават вола". България няма възможности ни за среден, ни за малък. Това, че куцо, кьораво и сакато се вдигна, да става бизнесмен, че егото му е голямо и искало да си е шеф, грам не ме бърка като клиент. Страната с най- ограничении възможности с най- много ентусиасти. Това е смешно и селско. Та е по темата.
Ако ти лично нямаш амбиции в тази посока, това не прави мнението ти миродавно и единствена истина. Има много хора с малък бизнес, които водят идеално счетоводство, плащат данъци и издават касови бележки.
Можеш да си изразиш мнението без да включваш към него обиди и квалификации.

# 48 004
 • София
 • Мнения: 6 998
Самият факт, че ми окачествяваш мнението като мИродавно или не, ме губи като събеседник.
Разбира се, че има, но половината и повече са точно от типа "и Ганьо бизнесмен". Точно за амбиции става дума, но болни. Да въртиш бизнес и менажираш хора изисква доста качества. А то... не може да се подпише още, ама се окичило с "имам собствен бизнес".

П.П. И сега има достатъчно на държавна хранилка, но това е друга тема Laughing

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 18:04 от The Catcher in the Rye

# 48 005
 • Мнения: 565
Самият факт, че ми окачествяваш мнението като мИродавно или не, ме губи като събеседник.
Разбира се, че има, но половината и повече са точно от типа "и Ганьо бизнесмен".

П.П. И сега има достатъчно на държавна хранилка, но това е друга тема Laughing
Ооо, не си ме разбрала.... Не бих желала да ми бъдеш събеседник, тъй като с подобни хора не влизам в диалог. Цитирах изказването ти, за да подчертая, че мнението ти може да бъде изразено без обиди и квалификации.

# 48 006
 • София
 • Мнения: 6 998
В момента влизаш в диалог. На въпроса, който си изтри- да.
Няма обида в поста ми. Значи, като обявявате, че или ще напускате темата, или няма да влизате в диалог, просто напускайте или не влизайте в диалог. Вместо да си придавате важност, бълвайки неграмотно написани мнения. Приятен ден ти желая.

# 48 007
 • Мнения: 452
Работата ми е пряко свързана с комуникация с хора, развиващи малък или среден бизнес. Съгласна съм с Catcher in the Rye.
Малка част от тези хора знаят какво правят, как го правят и го правят правилно. Куцо, кьораво и сакато станало бизнесмен. Такава мърльовщина е, че няма накъде. Да не говорим за егото и самочувствието им. Не че аз съм човека, който може да съди, аз пък нямам никакъв бизнес. Просто споделям лични наблюдения.

# 48 008
 • Мнения: 2 145
На мен ми се е случвало да "задлъжнея" така на бензиностанция на Петрол в квартала - казаха, че мога да донеса парите до края на деня, ако не - имат номера на колата и подават към полицията. Останах с впечатлението, че е редовна практика.
Ние с ММ преди години без да искаме задлъжняхме на "Шел". Беше още преди ерата на картите, съответно носехме само пари в брой. Обаче бяхме ходили да пазаруваме нещо по–голямо – мебели и техника и изхарчихме почти всички пари. Ама знаем, че след няколко дни взимаме заплати и си оставихме колкото да изкараме дотогава. На връщане към къщи спираме да заредим. ММ казва на момчето "за 20 лв" и влиза да плаща. Обаче от съседната колонка пък казали на колегата му "догоре" и той налива в несвяст. ММ както си чака, по едно време касиерката хуква да спре пълнача, ама вече беше почти напълнил резервоара. Доста разправии бяха, в крайна сметка казаха, че вината наистина не е наша и ще очакват да занесем парите до края на месеца. Всъщност, имахме пари да платим, но беше петък вечер и до понеделник щяхме да останем буквално без пари. ММ ги занесе още в деня на заплата, вече ги бяха удържали от служителя си и ММ каза, че момчето, като го видяло, се ухилило от радост. Оттогава беше като вип персона там, никога не чакаше, винаги му се миеха стъклата, изобщо пълно обслужване и голяма любезност от всички. Щото май даже и номера на колата не записаха тогава, и те всъщност като си ги удържаха от служителя си, какво им пука ще платим ли...

# 48 009
 • Мнения: 452
Аз много намразих Шел, заради една тяхна изцепка. Пък може и аз да имам вина. Заредих за 20тина лева в 5-6 сутринта и на касата казвам едно кафе, еди коя си колонка и оставям 50лв. Касиерката обаче ми удържала само за кафето(бях само аз на бензиностанцията и само една кола на колонките, логично е да е моята...) , а аз имам навика да прибирам ресто без въобще да гледам. Тръгнах си най-спокойно и в един момент ми се обажда мой познат, който работи на въпросната бенз. и ме смъмря, че не съм си платила горивото Flushed
Като се прибрах, още в рамките на деня, разбира се, веднага отидох и си платих. Стават грешки, може аз да съм се отнесла, може и тя да се е отнесла. За мен е нейна задача да ми удържи каквото е нужно. Обаче подходиха много грозно, сякаш аз съм ги излъгала, държаха се нападателно и неприятно. До този ден зареждах по 4-5 пъти седмично само там. Загубиха ме като клиент.

# 48 010
 • Мнения: 2 145
Загубиха ни и нас малко след този случай с горивото. Зареждахме често там, защото ни беше на път за работа, но тогава имахме един стар голф и всеки път, след като сме заредили там, колата започваше да прекъсва. Когато установихме, че се случва само след като заредим там, се насочихме към други бензиностанции.

# 48 011
 • София
 • Мнения: 7 892
Бях с колеги в командировка в Албена. Тръгнахме си в неделя. Бяхме с 6 коли.
На рецепцията на хотела ми казаха, че не могат да ми издадат фактура за платения паркинг, защото е неделя. Щели да ми я изпратят в понеделник по куриер. Сумата е 480 лв.

Оказа се, че са я пратили вчера, но за моя сметка.

Не стига, че грешката и забавянето е от тяхна страна, а и искат аз да плащам за това.

Вдигнах скандал по телефона, чакам реакция.

# 48 012
 • София
 • Мнения: 6 478
Аз мисля, че всеки би разбрал, ако кварталното магазинче няма ПОС. Но разни бензиностанции с огромни обороти, или една верига китайски магазини, на които дори касовите бележки им бяха на китайски, да са без ПОС е силно съмнително. Не е точно селско това за мен.

# 48 013
 • Мнения: 2 414
Бях с колеги в командировка в Албена. Тръгнахме си в неделя. Бяхме с 6 коли.
На рецепцията на хотела ми казаха, че не могат да ми издадат фактура за платения паркинг, защото е неделя. Щели да ми я изпратят в понеделник по куриер. Сумата е 480 лв.

Оказа се, че са я пратили вчера, но за моя сметка.

Не стига, че грешката и забавянето е от тяхна страна, а и искат аз да плащам за това.

Вдигнах скандал по телефона, чакам реакция.
абсолютна селска проява от страна на хотела. Аз бих се оплакала в НАП. Да видим как ще се оправдават пред тях, че било неделя и защо касовия апарат не работи.

# 48 014
 • София
 • Мнения: 7 892
Касовият апарат работеше, имам касови бележки за всяка от колите.
Просто не можели да издават фактури в неделя Shocked

Добавката, че е за моя сметка, вече бе върхът на селящината.

Общи условия

Активация на акаунт