"Селски" номера и пинизи

• 5 184 920
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 200
На бакшишите им е редовен номер да не се сещат да връщат ресто или да нямат дребни. 😒 Като ми се прави някой на интересен обаче, рязко настоявам да ми се върнат 20, 30, 50те стотинки и да съм имала намерение да оставя. И те гледат все едно си най-големият скъперник или като че ли си ограбил.

Хич не съм почитателка на задължително оставяне на бакшиш и вземането му за даденост. Работила съм в сферата на обслужването и винаги съм била с убедеждението, че никой не ми е длъжен и че трябва да си заработя допълнителното възнаграждение.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 20:52 от Emiliana V55

# 49 201
  • София
Какви 50 ст., на мен ми закръгляваха най-редовно с по 1-2-3 лева. Нахално и без да попитат може ли или не. Винаги съм оставяла бакшиш, но държа аз като клиент да преценя колко и на кого. Не може някой тъпак да надува мазна чалга, да скърца като развалена пружина когато най-учтиво го помоля да смени радиостанцията, да пуши в колата, и накрая самоволно да си прибере 2 лв. Айде сиктир.

Преди година и нещо си свалих приложението taxime, вкарах си картата и се родих. Нито вадя портмоне вече, нито се занимавам кой колко бакшиш ще си прибере - задала съм определена сума и толкоз. Отделно ми пращат коли с висок рейтинг и алелуя, оказа се, че в София всъщност имало и възпитани таксиджии, с чисти коли, които слушат тиха музика и не ти се зъбят за щяло и нещяло. Е, имаше и 2-3 издънки, но след като описах недоволството си, повече не ми ги пратиха и ми дадоха ваучери като компенсация. С други думи: доволна съм.

# 49 202
Да, права си, винаги иде реч за левове отгоре. И аз не знам що написах стотинки, по-благозучно ми се стори. Не съм редовен клиент на таксита, приложението звучи супер, нещо като Uber - ще го погледна, мерси!

# 49 203
На taxi me собствените автомобили и шофьори са супер, но като ми изпратят ОК и си правят същите номера от програмата - ако може да минат по малко по-дълъг маршрут, да напомпат някой лев, като се разсееш, да се замотаят, за да хванат 1-2 червени светофара повече....Не мога да ги понасям.

# 49 204
  • София
На мен рядко ми пращат ОК-ски коли, за щастие Smile

# 49 205
Ох, чудя се как издържате в София. Сигурно е въпрос на свикване. Много трафик, големи разстояния .. а ако имате административна работа сигурно трябва да си пуснете почивен ден, вероятно е невъзможно да се свърши нещо набързо в обедната почивка ..таксита, обикалящи нарочно да навъртят сметка ..

# 49 206
А как издържат жителите на мегаполисите?! Не е чак толкова голяма София 😁

# 49 207
Опа, объркала съм темата. Мислех, че тази дискусия се води в друга тема, съжалявам. За мегаполисите не искам и да си мисля как живеят 😂

# 49 208
Днес отидох да пусна събрани капачки за благотворителната кампания. В голямото метално сърце имаше изхвърлена чашка от варена царевица.

# 49 209
  • София
И то суровина  Joy Да, тъпо е, но поне е картонено

# 49 210
Като говорим за таксиджии... То, че беше селско - беше, но може и за мунската тема да е също. С една приятелка към 4 сутринта (бяхме на бар) си спираме такси ОК (грешка първа), качваме се, гледам, че няма идентификационен документ (грешка втора), преполовихме пътя (центъра - Люлин) и гледам, че сметката е ВЕЧЕ 8 лв. На табелата чак тогава видях, че пишеше 1,30 на километър. Излишно е да казвам, че накрая ни взе 26 лв, като попринцип ми е излизало към 13. Нито аз, нито тя посмяхме да кажем нещо, малко плашещ ми изглеждаше, бяхме и пияни и просто искахме да се приберем.
Вие бихте ли посмяли да кажете нещо? Ако беше ден - щях, но нощем с някакъв от малцинствата... да ни се чуди човек на акъла като цяло Thinking На сутринта се замислих, че изобщо не трябваше да се качваме, след като видях, че нямаше документ, а като преполови пътя и видях цената, да бяхме слезнали... Абе, като цяло най-добре през приложение да се вика или по телефона. Да ми е като обеца на ухото, муня такава. Sweat

# 49 211
обикновено не сирам такси. Търся стоянка и там има поне 3-4 таксита, на които оглеждам тарифите. Обикновено избирам или ОК (малко по-скъпи са, но цените им са надписани отвън, за разлика от някои фирми) или "евро за минутка". Винаги сядам отпред, през цялото време следя брояча и предварително казвам на шофьора откъде да мине - за да не мие през всички възможни светофари. Хич не ме плаши как изглежда. Аз съм клинетът  по условие съм прав. Ако видя че сумата набъбра-  просто казвам "спри" от центъра до нас са  някъде  пет-шест километра, все мога да ги извървя пеша.

# 49 212
  • София
E, ти си мъж, от какво да те е страх? Аз не бих се разправяла през нощта, имам лош опит и за 10-15 лв не бих рискувала. Но и аз винаги гледам цената преди да се кача, после гледам за карта и тогава потегляме.

# 49 213
може и така да е, но ми се струва много  опростенченско мислене. по тази логика на един културист трябва и пари да му дават даже, за това, че са го возили. попадал съм на шофьори, които са по-едри физически от мен  и не ме е било страх.  Все си мисля, че няма да ми посегне, защото всички таксита имат радиостанции,а няма как да мине без борба и непременно диспечерът ще го чуе и после отива в затвора. Не знам - може да не съм прав.
Разбира се, не се качвам никога на необозначени таксита, на които отпред не им пише цените, и по правило избягвам тези които висят отпред на "Шератон", защото ако взема някое от тях до вкъщи (5-6 километра от центъра) цената може да стигне и 20-25 лева. Още една причина,  в края на мач да си тръгвам малко преди мач, преди да се излеят тълпите за да хвана  метрото или нормално такси, преди да се излеят тълпите.
Обаче не бих се качил на "Юбер" или подобен тип "споделено пътуване" там никой не поема отговорност с кого споделяш пътуването, може и психари да стоят до теб.

# 49 214
  • София
10-15 лева са нищо? Та аз живея на 7-8 км от центъра, хайде с таксата да са 10 лв...

Общи условия

Активация на акаунт