"Селски" номера и пинизи

• 5 184 591
  • 49 908
  •   3
Отговори
# 49 545
  • при късмета
Явно и ти четеш избирателно. Скобата си е скоба и мястото ползва този, който плаща за скобата, иначе тя изобщо нямаше да съществува. Вдигната, свалена, няма никакво значение, мястото ползва този, който плаща за него. Ако отиде на почивка за месец, дали ще му направят отстъпка в цената за този период? Не, нали? И той плаща без да го ползва, ама плаща. Повече от ясно е, че място обозначено със скоба е така разположено, че на никого да не пречи, иначе няма да могат да сложат скоба на това място. И да, дали ще е скоба или гараж е все едно и двете са място за една кола и този който е платил той ползва. Това е положението. Спирането на нечие платено място безплатно, си е селски пиниз отвсякъде

# 49 546
Аз съм активен шофьор, а и работата ми е в движение и всеки ден шофирам по много, основно из града, но никога не си позволявам да спирам на забранено място или пред гараж. Първо, защото смятам, че правилата са за да се спазват, и второ, защото ако започна да го правя, сигурно няма да ми стигне заплатата. Репатрирането с паяк в нашия град е някъде около 80 лв, скобата май е 20 лв. Но работя във фирма, която ми плаща сините зони, в предни фирми не са ми плащали, и ако трябва да изпратиш за деня примерно 5 sms–а, за деня това са 6 лв, за месец са над 100 лв. Ако няма място, минавам няколко пъти, обикалям околните улички и или спирам по–далеч и вървя пеша, или се връщам по–късно. Спирала съм пред гараж само ако съм в колата и ми се налага например да говоря по телефона или да запиша нещо. Един–единствен път ми се случи да ми вдигнат колата, някъде преди десетина години в Несебър, от паркинг, на който ме заведе шефката. Платих 40 лв тогава, оказа се, че има забранителен знак, но само на едно място, в средата на паркинга, а в момента, в който паркирах там, пред знака имаше паркирани автобуси и багер, изобщо е нямало как да го видя. Шефката ми беше много учудена като и казах, че са ме вдигнали, паркирала е многократно там, явно просто е изкарвала късмет. Същия знак след това съм го виждала няколко пъти завъртян с гръб към паркинга, номерата на несебърлии край нямат...

# 49 547
Бележките ги "усвоих" в центъра на Варна, преди да въведат синята зона в центъра. Варненци знаят защо.
Ми не знам. Живея в центъра.
А като оставяте бележка с телефонен номер се опитвате да  вменявате носeне и ползване на GSM от други лица,
на които им засягате интересите!?!

# 49 548
И аз не мога да разбера какво се втурнахте всички да обяснявате, че щом е забранено не се спира. Ми, много ясно, че не се спира. И все едно никога не сте попадали в ситуация да няма къде да паркирате и да се наложи да нарушите правилата. И аз съм абсолютно убедена, че всеки е правил някое нарушение. Ама не, сега набиваме канчета, цитираме разпоредби и правилници за нещо, което всички знаем.

# 49 549
Не съм перфектния шофьор, но в това отношение съм безкомромисна. Заради такива простаци, колко пъти съм закъснявала или съм хващала такси.
Доста време ми отне да науча живеещите наоколо и гостите им, че пред гараж не се спира. Как ли -запушвам ги с моята кола и не излизам, после като ме търсят, примерно в 10,12, та и в 2 през нощта, ей такива спрели за малко уж, съседа им мажеше стъклата с блажна боя.
Винаги има вариант къде да паркираш, ако не искаш да си сложиш скъпоценното его на входа или на 20 метра от него.
Та не ми се случва и затова и защото в определени ситуации, предпочитам да взема такси, което ще ме остави на входа и няма да ми се налага, да обикалям да търся място, не пестя пари от паркинг и зона - та просто е само въпрос на желание и да се усетиш, че другите не са длъжни да носят последствията от твоите нарушения.
Да не би всеки път -това спешно ми е да е животоспасяващо - успала си се, не си си преценила времето, хванало те е задръстване, мързи те да минеш 100 м, пускаш аварийките с надеждата, че ако минат тия със скобите ще те пропуснат, пък ти ще спестиш лев или два - това са ви спешните причини.

# 49 550
  • при късмета
Няма шофьор който никога не е правил нарушение. Но едно е да спреш където забранява правилника, съвсем друго е да се намърдаш на чуждо платено място, само защото точно в тази минута било свободно. Да паркираш на място обозначено със скоба, само защото е била пусната е същото, като да видиш отворен гараж и да паркираш в него. С това е по-сравнимо, отколкото с нарушение на ЗДП

# 49 551
  • София
Няма шофьор който никога не е правил нарушение. Но едно е да спреш където забранява правилника, съвсем друго е да се намърдаш на чуждо платено място, само защото точно в тази минута било свободно. Да паркираш на място обозначено със скоба, само защото е била пусната е същото, като да видиш отворен гараж и да паркираш в него. С това е по-сравнимо, отколкото с нарушение на ЗДП
Точно заради това аз я попитах 2 пъти, ако види свободен и отворен гараж дали ще спре вътре, ама отговор не получих.Bowtie

# 49 552
Ами пак ще кажа, че София не е България, и поне според мен повечето хора като казват, че някой му е спрял на паркомястото далеч нямат предвид пратено такова, а просто това, което са решили, че е тяхно някъде там.
В случая, за който ти говориш съм съгласна с казаното. Peace

Защото повдигнах темата - паркомястото си е лично наше (мое и на ММ). То е в двор, има си схема с размери на паркоместата, има си размери на нашето и т.н. Аз лично с хора, които решават, че мястото пред/зад блока/на улицата и т.н., си е тяхно, не комуникирам.

ма ко, вярно че нямам много години шофьорски стаж, но никога не съм спирала пред гараж/паркомясто. Да, въртя много понякога, в София е тегаво с паркирането, но дори и за 5 минути не мога да си позволя да запуша някой, щото ме мързи да си намеря място. Но иначе съм абсолютно съгласна - като има скоба не е много далече от акъла да се сетиш защо е сложена там.

Един колега наскоро ми разправяше случка с неговият гараж. Отива да си изкарва колата, при което е запушен от друга кола. Чака над 45 минути (не бързал, за щастие), накрая идва някаква, той ѝ прави забележка културно и я подсеща, че не е редно да се спира пред чужди гаражи, при което тя почва да му крещи (!??!?), че била спряла само за 5 минути. Няма такава наглост, честно.

# 49 553
  • при късмета
До нас има ветеринарна клиника. На паркинга имат 4 места със скоби. Често са пуснати, но местата свободни и никой не спира там, освен служителите. Влизат и излизат непрекъснато и сигурно за това оставят скобите свалени.

# 49 554
В чужди гаражи- не влизам. Това, за тези на които им е много важен отговора и трета страница си го търсят. Но, ако от отворен и оставен без надзор гараж изчезне нещо, знам какво ще кажат от полицията...
В, случая обаче никой не ми отговори на мен, какво всъщност спечели или очакваше да спечели собственика на паркомястото, ако не можех да изляза, след като ме заключи. Както вече написах, ако се беше появил щях да се извиня, да почерпя, да обясня защо точно там съм паркирала, например..... Същото искам да попитам тези, които пукат гуми, дерат боя, запушват неправилно паркиралите и пр. Какво печелят? Освен душевния оргазъм, да им покажете, че са направили нещо погрешно или незаконно, надцаквайки ги с друга такава проява?

# 49 555
  • при късмета
Според мен те е заключил, за да разбереш неудобствата на собственика, паркирайки на неговото място. Сама казваш, че щети по колата нямаш и примера ти с пукнати гуми и надрани коли е неуместен. Вероятно се е надявал да ти дойде акъла да не го правиш, ама не е познал, като гледам как от 100 кладенеца вадиш вода, че да излезеш права. Нищо явно не е спечелил, защото ако не спореше, че си права щеше да е показал на някого, че прави нещо нередно. Ако беше успял, щеше да е спечелил. А не се е появил, вероятно защото не му се е разправяло. Как да обясняваш на някого във видимо нарушение, че е в такова, няма как да знае на кого ще попадне. И темата показва вероятността да попадне на дебил, който ще му се изрепчи, че не е направил кой знае какво, с оправдание, че е за малко и т.н. Защо трябва да се обяснява, като това изобщо не е трябвало да се случва?

# 49 556
Ох, бе, жена! Никой не ти иска почерпките. Вместо да мислиш как да си покриеш глупостите се научи къде се паркира. На място със скоба не се паркира, от тук да започнем.

# 49 557
Първо, не съм твърдяла че съм права. Обясних не знам вече колко пъти, че ситуацията предполагаше или да спра там, или в в нарушение на правилника и създавайки предпоставки за ПТП. Опция да не спра изобщо и да се откажа- не съществуваше. И без това закъснявах. И съм сигурна, че повечето от тук раздаващите правосъдие биха спрели на аварийки...както масово се прави. И второ, за мен дискусията беше полезна, благодаря за което!

# 49 558
  • София
Първо, не съм твърдяла че съм права. Обясних не знам вече колко пъти, че ситуацията предполагаше или да спра там, или в в нарушение на правилника и създавайки предпоставки за ПТП. Опция да не спра изобщо и да се откажа- не съществуваше. И без това закъснявах. И съм сигурна, че повечето от тук раздаващите правосъдие биха спрели на аварийки...както масово се прави. И второ, за мен дискусията беше полезна, благодаря за което!
Ама разбира се, че не съществува опция да не спреш. Бай Ганьо си има работа и е е*ал ма*ката на другите, къде ще спрат, нищо, че са си платили, за да имат по всяко време къде да спрат Laughing Как ли пък няма да тръгнеш по съседни улички да търсиш място, ти бързаш, на другите м@йната им.
На въпроса какво е спечелил като те е заключл - нищо не е спечелил, опитал се е да направи нещо полезно - да те накара да се замислиш, ама не е успял като те чета. Направил го е с наказателна цел - да усетиш неудобството и възпрепратстането на използване на авотмобила си, както ти си му възпрепятствала паркирането, съответно неговото използване на неговия автомобил. Човека го е направил с възпитателна цел културно, без да ти нарушава целоста на автомобила, щото е можело да ти бие един ключ от броня до броня и да приключи. Лошото е, че ти въобще не смяташ наглостта си за селска проява, а пищиш от неговия възпитателен метод, че те заключил - странно че не се замисляш защо те е заключил.

# 49 559
  • Ямбол
Значи, ако скобата е била вдигната е щяла да спре с предпоставка за ПТП.
Закъснявала, значи.
В кой край на Пловдив няма платени паркинги и места за спиране?

Общи условия

Активация на акаунт