"Селски" номера и пинизи

• 5 184 531
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 560
Т.е.ти спря на мястото и създаде неудобство на някого, защото не си си разчела добре времето? Имам въпрос. Ако скобата беше вдигната, предпоставки за ПТП ли щеше да създадеш?
 Можеше да спреш по-далеч и да повървиш например. Или да отидеш с такси, градски транспорт. Но не, твоето удобство е пред това на останалите.
Може да ти действа успокояващо тази мисъл, че всеки би спрял на аварийни, но не, не е така. Закъснявала съм, спирала съм на километър от мястото на срещата, но не съм спирала на аварийни или на чуждо място. Не всички правим така.
А собственикът на мястото изобщо не се интересува защо си спряла там. То е ясно, че имаш причина, която в твоята глава звучи достатъчна. Също е ясно, че е "само за 5 минути". Вероятно не се е показал, защото е бил бесен, а не е искал да те обиди, като ти каже какво да направиш с почерпката си.

# 49 561
Бяхме на юбилей в ресторант, но имаше 2, 3 маси с други клиенти. Дойдоха по едно време приятелчета на собственика и почнаха да се закачат с компания от дами излезли по женски. И понеже не им се връзваха на подмятанията, започнаха да им злобеят. После се оказа, че са футболни фенчета и надушиха такива на враговете им, порядъчно пийнали и се почна свинщината. Загубиха ме като клиент след като собствениците не си озаптяват приятелския кръг.

# 49 562
  • София

В, случая обаче никой не ми отговори на мен, какво всъщност спечели или очакваше да спечели собственика на паркомястото, ако не можех да изляза, след като ме заключи. Както вече написах, ако се беше появил щях да се извиня, да почерпя, да обясня защо точно там съм паркирала, например..... Същото искам да попитам тези, които пукат гуми, дерат боя, запушват неправилно паркиралите и пр. Какво печелят? Освен душевния оргазъм, да им покажете, че са направили нещо погрешно или незаконно, надцаквайки ги с друга такава проява?

Аз ще ти отговоря- собственикът на паркомястото и тези, които взимат закона в ръцете си, респектират такива като теб, които смятат че всичко им е позволено и извинено, щото били готови до се извинят и да почерпят.
Като те заключат за 24 часа без да можеш да се измъкнеш, като ти нарежат гумите или ти ударят 2 ключа за симетрия от двете страни, ще си помислиш другия път дали пак да се изтресеш, където не ти е мястото.
Същото като с безстопанствените кучена се получава- щом властта не може да наложи спазването на закона, хората започват да го налагат според разбиранията си и възможностите си.
Не е цивилизовано, да, но каквото повикало- такова се обадило.

# 49 563
За да не сме съвсем негативни, ще отбележа, че има подобрение в това отношение, незнам на какво се дължи, факторите са много вероятно, надявам се да тази тенденция да се запази.
А по отношение на служебните коли доколкото знам е рядкост фирмите да им поемат разходите по актове и фишове, плаща ги служителя. Много фирми също изискват безупречно поведение на пътя от тези, които карат брандирани коли - приветствам и се радвам на това отношение.

# 49 564
  • София
За да не сме съвсем негативни, ще отбележа, че има подобрение в това отношение, незнам на какво се дължи, факторите са много вероятно, надявам се да тази тенденция да се запази.
А по отношение на служебните коли доколкото знам е рядкост фирмите да им поемат разходите по актове и фишове, плаща ги служителя. Много фирми също изискват безупречно поведение на пътя от тези, които карат брандирани коли - приветствам и се радвам на това отношение.
Искат, защото не поемат смс-си за паркиране, нито глоби и когато един служител си плати 5-10 глоби - напуска и фирмата трябва наново да търси хора, което сие  занимавка. За мен е селско да предлагаш работно място - автомобил и да не се погрижиш за парикирането му. Така един вид служителя си плаща от джоба за да си върши служебната работа. /Е, освен ако не спира на хорските места, както =-=-=-=-=, но това е рядко Bowtie/

# 49 565
Афродита, вече наистина ми стана забавно- мислех, че само аз си седя и скучая вкъщи, докато си варя лютеницата.....но, явно доста хора и това забавление си нямат.  Освен  че карам двете семейни коли,  си вадя хляба шофирайки, предимно из непознати ми градове и села, с брандиран автомобил. Но е факт, че нямам актове и глоби- иначе наистина щях, отдавна да съм се отказала. Е, признавам си в началото на шофьорския ми стаж, веднъж ми вдигнаха колата,  но оттогава нямам досег с наказателни постановления. Е, сигурно за това и така се впечатлих, от решението на собственика на паркомястото. Аз, лично не бих реагирала така. Паяк-а за паркиралия пред гаража го викнах, след около два часа през които не се появи никой. И естествено, не съм предприела нищо противозаконно.
А, за безстопанствените кучета ми стана интересно какъв е начина?!? Аз, знам само един- да се обадиш на службата която отговаря за събирането и кастрирането им.

# 49 566
  • София
Нали разбираш, че няма как да поеме фирмата паркирането на търговския си представител?

# 49 567
Не обобщавайте. Има фирми, които поемат- но плащането трябва да е с талон. А, някои по- свестни позволяват и плащане с СМС, през служебния телефон. Е, има и  такива дето нищо не поемат, но там това е най- малкия проблем.

# 49 568
Освен  че карам двете семейни коли,  си вадя хляба шофирайки, предимно из непознати ми градове и села, с брандиран автомобил. Но е факт, че нямам актове и глоби- иначе наистина щях, отдавна да съм се отказала.
И по тази причина няма да звъня на номерчето оставено на прозореца на МПС-то, а на Общинска полиция.
АУАН и последващо НП за 200лв ще ви откажат ли да не паркирате неправилно?

Е, сигурно за това и така се впечатлих, от решението на собственика на паркомястото.
Впечатлявате се, че някой си е заключил собствеността?
ПП За над 29г шофьорски стаж и над един милион км. не съм си и помисляла да правя каквито и да нарушения с отенък на "селски" пиниз.
Един път забравих да пусна SMS в зелена зона в София,
след като преди това два пъти бях пускала за синя.
Информираха ме със SMS!, че ми е поставено заключващо устройство.... Платих си глобата - 30лв.

# 49 569
Не обобщавам, а говоря само от моите наблюдения. Варианти много, ясно ми е, че служебните коли, които паркират по кварталите са на смесено ползване и лично и служебно, това си е между работодател и служител, но не дава право на служителя да паркира на чуждо паркомясто и като го прави и го глобят е редно той да си носи последствията.
И пак от лични наблюдения, поемат смс и паркинг, ако имаш служебна работа по такива места, което няма никакво значение по казуса, лична ли е служебна ли, диструтор ли си или, селска и просташка проява е да паркираш на чуждо паркомясто.

# 49 570
  • IT
Странна логика вадиш, ти си слагаш номера на телефона и ‘ревеш’, че са заключили скобата, но ти самата няма да звъннеш на поставен такъв номер, на някой паркирал пред твоя гараж, а на Общинска полиция.

# 49 571
Брат ми имаше един гараж в кооперация, в която не живееше. Не беше се мяркал там няколко години. Когато реши да го продаде, завари гаража със сменен катинар и вътре настанена чужда кола. Писа разни бележки, извика полиция и си влезе във владение, после го продаде и така. Това също е дива селяния.

# 49 572
  • Пловдив
Странна логика вадиш, ти си слагаш номера на телефона и ‘ревеш’, че са заключили скобата, но ти самата няма да звъннеш на поставен такъв номер, на някой паркирал пред твоя гараж, а на Общинска полиция.
Различния цвят е включване на PAV1 в цитата на =-=-=-=-=

Между другото, съвсем по темата. Намирам такива никове =-=-=-=-=, звездички, чертички и прочие непроизносими символи за селски. Стремеж към селска оригиналност.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2019, 16:22 от Янтра

# 49 573
  • Другата България
Разкостихте я жената, егати и хиените doh smile3555 значи, една след друга, все идеални шофьорки, спазващи правилници, наредби, закони и всякакви други норми на поведение. Ама иначе готови да "режат гуми и драскат по един ключ от двете страни" Tired ooooh!. Много морално, нормално и едновременно ненормално. Да се чуди човек след като четейки тук всеки е изряден до последната запетая на СУМПС-то си, кой тогава спира и паркира където му падне? Thinking
Да не стане като със сламката и гредата?
Не казвам, че жената е права, но толкова страници вече ѝ начуквате канчето и тя все още съумява да запази добрия тон и да се обяснява, а е безсмислено. Сгрешила е, понесла си е последствията или там каквото-такова, каза, че си е направила изводи, какво още има да се правите на велики? Режете, драскайте с пирони и ключове, а в същото време пишете в БГмама колко трябва да се спазват правила и закони-анонимно разбира се, идея нямам в реална такава ситуация ако някой галфон бабанка ви е спрял пред гаража така ли ще се ежите и ще подскачате като ощипани невести.

# 49 574
Аз винаги спазвам правилата - така ми е спокойно. За 15 години нямам нито една глоба за каквото и да било, да не говорим за скоби и паяци. Като няма къде да паркирам отивам на платен паркинг - може би българинът това не може да преглътне все още - да си плаща за паркинг.

Общи условия

Активация на акаунт