"Селски" номера и пинизи

• 5 184 482
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 635
Лятно време и за мен е нормално чаршафи да се сменят 2 пъти седмично. Нищо страно не виждам. За други може и  2 пъти месечно да е нормално. Въпрос на лична хигиена.

# 49 636
  • Mediterraneo
Баба ми (бог да я прости) сменяше всеки ден чаршафи и не даваше да се спи 2 дни с едни пижами. Ама аз това го свързвам по скоро със селския начин на живот. Особенно зимата на печка казваше че се вмирисват и като спим ги изпотяваме. Но тя беше и с алергия и пазеше страшна чистота. Върху леглата се постилаха и някакви покривки. След като се постели леглото се постилаше губер, май така се казваше, и отгоре още една покривка по половин ширина за ако някой сяда да не цапа губера... Много работа си създаваше тази жена

Нищо общо няма със селския начин на живот. Я си представи пране на чаршафи всеки ден на ръка... А алергия със струпване на милион завивки хич не ми се връзва.

# 49 637
  • София
Аз си сменям пижамата всеки ден, ама си знам, че съм хахо. Другите не ги карам. На мм му сменям калъфката по-честичко.

# 49 638
ММ и без това постоянно мрънка, че пера прекалено много, ако започна да сменям чаршафи и пижами всеки ден, сигурно ще ме убие... или поне ще заключи мокрото помещение.

# 49 639
ММ и без това постоянно мрънка, че пера прекалено много, ако започна да сменям чаршафи и пижами всеки ден, сигурно ще ме убие... или поне ще заключи мокрото помещение.
Аз си мислех, че само моя мрънка, че не спирам да пера. Къде е тази дама, дето сменя чаршафи всеки ден, да му я покажа аз Simple Smile

# 49 640
Тук, където живея, в целия град безплатно паркиране няма на нито една улица, пред нито един жилищен блок. Навсякъде плащаш дали наем за паркомясто, дали билет ще купуваш, дали смс ще пращаш - проблемът си е твой, щом имаш кола.
Горещо одобрявам!
Аз пък хич не одобрявам, и предполагам, че там цената на билетчето е няколко евро, та въобще е тежък живота.

# 49 641
Няколко евро, но на час. Wink Миналата седмица ходихме на мач в Дъблин и паркинга беше по 3.90 евро на час. На нас ни излезе близо 18 евро. Simple Smile И през ум не ни е минавало даже да спираме, пред къщи, гаражи и магазини, щото нали, ние не сме от тук и сме за малко.

# 49 642
В центъра на града паркингът е 3 долара на час, за един ден е 20-25 долара . След 21 часа навсякъде е безплатно.

# 49 643
Нищо не е 3.90 на час. В Кьолн има улици, на които ако паркираш трябва да платиш на автомат и да оставиш квитанцията на таблото да се вижда. 1.50 евро на десет минути.
А паркирането пред терминалите на летището струва толкова:

# 49 644
  • Пловдив
Не мога да обясня с думи защо едно изказване на една госпожа ми се видя селско, но ето я случката. На автобусна спирка чакаме аз, въпросната госпожа и още двама-трима души. Появява се някаква жена около 40+ и казва: "Може ли да ми дадете един лев и 40 да си услужа за..." (забравих за какво, но да си услужела). Аз обикновено такива просещи, дето най-случайно не им стига лев и 40, както и въобще повечето просещи на улицата, ги режа в прав текст, но тази ми се видя не особено адекватна - и наистина не беше - и си бръкнах в чантата за портмоне (не и дадох точно 1,40, а каквито там стотинки извадих, по-малко бяха). Лелята от спирката се обади: "Ами така като сте почнали, дайте ни и на нас". Е, много "селско" ми се видя изказването, показващо доста еснафско-просташки характер, изобщо не ми се стори смешна "шега". Без значение в случая дали просякинята е добре умствено, или не. Може да не съм права. После лелята от спирката обясни, че същата неадекватна жена редовно просела на тази спирка, но това изобщо не променя впечатлението ми.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 11:53 от Магдена

# 49 645
Съжалявам да го прочета това за Арапя, любим плаж ми е, израснала съм на него, но не съм ходила от доста време.  Дано да са взели мерки .
Арапя не е това, което беше. Това лято исках да почиваме там, отказахме се. Застроено, навсякъде надписи Частен имот, не преминавай... До плажа не стигнахме...жалко.
Аз като бях беше и много прашно. Интересно дали са се сетили да асфалтират някоя улица?

# 49 646
Моя близка, ми определя среща да се видим, ми рода сме, съгласявам се.Срещата е определена така," ще ти звънна , като свърша моите задачи, ама не знам кога, ако не можеш , друг път"😂 И така всеки път, защото среща с час и място я напряга, като работа било, пък тя искала да ѝ е приятно.Явно очакването е да съм на повикване, да скокна и да тръгна, предложих "друг път"🤣🤣🤣

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 01:02 от Не се сърди, човече

# 49 647
Току-що една столичанка чоплеше слънчоглед в тролея! Joy

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 00:55 от Не се сърди, човече

# 49 648
  • Варна
Селско ли е...

Баба ми е в много лошо здравословно състояние, има нужда от кръводаряване.
Брат ми дарява кръв, но нужно е още едно преливане.
Страната на вуйчо ми (братът на майка ми) нямат желание да намерят някой да дари кръв от тяхна страна.
Майка ми и баща ми не са подходящи кръводарители, вуйчо и вуйна също.
Аз към момента не мога, защото не се взима кръв, когато жената е в цикъл...
При първа възможност ще дам.

Отговорността за живота на баба не трябва ли да е споделена ?
Да, болницата няма да откаже да й прелее кръв, винаги можеш да си наемеш някой от кръводарителите, които обикалят болниците, но все пак отказват да окажат подкрепа..

# 49 649
Не е селско според мен, безотговорно е и си мислят че на тях няма да им се случи да изпаднат в нужда. Но пък не казаха ли причина? Преди години близка приятелка на моя приятелка изпадна в кома след раждане и имаше нужда от кръв. Аз съм със същата група (не знам колко е рядка но от толкова хора само 2ма ставахме), попринцип не давам кръв, имам неописуем ужас от игли и ако не застрашава живота ми не давам да ме дупчат. Имам обаче 2 деца и като майка я съжалих, тя също има 2, голямото беше на 2г и новороденото, и реших и аз да дам. Само като видях иглата и съм припаднала, губи ми се около половин час от тогава. Та не можах да даря. Сега е здрава и се радва на децата си. Та ако и вуйчо ти има подобна причина- разбирам го, гадно е, но го разбирам.

П.с. нали пуснаха спойлера за мобилното? Нещо не ми излиза...

Общи условия

Активация на акаунт