"Селски" номера и пинизи

• 5 185 010
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 255
Имам чувството, че напоследък фирмите започнаха да работят по различно време (още размествания трябват). Преди масово беше от 9-18 и ела да видиш за какво меле става въпрос.

п.п. Мъжът ми винаги се е възхищавал на специалното отношение към бременни и деца в БГ.

# 6 256
В тази връзка в московското метро при всяко тръгване на мотрисата призовават да се отстъпва място на възрастни хора и майки с деца Simple Smile Напомнят хората....
Преди около три години обаче посетих последно Москва и там в пиков час на централните станции е месомелачка ......

# 6 257
  • София
Милитана, а ти помоли ли хората да те пуснат да минеш навътре? Забелязала съм, че често жените с колички или деца не молят за помощ, ами стоят сумтят и гледат злобно околните как никой не им се притичва веднага на помощ.

# 6 258
Мисля че майките с деца, възрастните и ивалидите имат право на предимство в ГТ. Ако не се лъжа в доста автобуси, от по-новите предимно, има места обозначени за майки с деца и инвалиди- обикновенно това се 2рите и  3те места зад шофьора. В някои от големите вериги хипермаркети имат и каси където с предимство са майките с деца.  Или  правилата не важат в БГ защото абтобусите са купени от чужбина втора ръка и оттам е "останало" предимството.  Wink

# 6 259
Милитана, а ти помоли ли хората да те пуснат да минеш навътре? Забелязала съм, че често жените с колички или деца не молят за помощ, ами стоят сумтят и гледат злобно околните как никой не им се притичва веднага на помощ.
Случката беше преди много години, нямам ясен спомен за всички детайли, но може би не съм помолила, надявайки се, че щом ме виждат и не се помръдват явно няма как. Но да ми блъскат детето и да се възмущават защо не слизаме с него да правим път не съм очаквала. Не съм сумтяла, обаче много злобно гледах като го изблъскаха, да, признавам. Неестествено ли ви се вижда? Пък и съм такъв човек - не обичам да моля и щом като нещо не ми се предоставя, явно няма начин за това. Никога не бих си позволила да бъда груба пред дете, какво остава да го блъскам, какви хора са това, просто недоумявам толкова години......

# 6 260
И като е в чужбина не го прави непременно добър пример за подражание. И какво като са западняци?

Кой го е давал като пример за подражание? Но не е и селско де.

# 6 261
Имате уста, помолете хората, когато искате нещо.
Ясно е, че всеки си мисли, че неговата ситуация е най-важна, но същото важи и за всички останали.
Аз пътувам повече от 40 минути дневно, когато съм с ГТ - ами съжалявам, но не виждам причина всеки път да ги пропътувам права, защото някой иска да седне. И аз съм била на работа, а не на разходка

# 6 262
Ясно е, че всеки си мисли, че неговата ситуация е най-важна, но същото важи и за всички останали.
Аз пътувам повече от 40 минути дневно, когато съм с ГТ - ами съжалявам, но не виждам причина всеки път да ги пропътувам права, защото някой иска да седне. И аз съм била на работа, а не на разходка

Първото ти изречение как кореспондира с последното, ако някой те помоли с "устата си" да му отстъпиш място, щото е с дете? Напомням, че претенцията ми не беше за седящо място, а да не слизам на всяка спирка с детето си.

# 6 263
Лиляна, явно държиш на пълни подробности в описанията. Следващият път ще опиша и дрехите, грим, прическа, че току виж си задоволена. Явно, че по други показатели не си.

# 6 264
milittana, виновна си. Не разбра ли?  Wink Нищо, че си възмутена най-вече от това, че някаква жена е блъснала детето ти.
Интересно ми е, дали ще си навредя, ако стана и направя място в ГТ на едно дете!?
Ще взема да се разходя с ГТ и да пробвам. Joy Какво пък, ще ми струва само левче.

# 6 265
.... претенцията ми не беше за седящо място, а да не слизам на всяка спирка с детето си.

Добре де, как да слязат хората от препълнен автобус, ако ти и детето ти не се помръдвате от вратата? Питам съвсем сериозно, в препълнен автобус, ако съм на вратата, на всяка спирка слизам, за да слязат слизащите и се качвам отново - какъв е другият начин?

# 6 266
.... претенцията ми не беше за седящо място, а да не слизам на всяка спирка с детето си.

Добре де, как да слязат хората от препълнен автобус, ако ти и детето ти не се помръдвате от вратата? Питам съвсем сериозно, в препълнен автобус, ако съм на вратата, на всяка спирка слизам, за да слязат слизащите и се качвам отново - какъв е другият начин?
Ми например някой да каже "Госпожо, минете навътре с детето, не стойте на вратата, ето има място и да се отмести".  Нервната дама слезе без ние с детето да слизаме, просто нямаше нужда да го блъска. Нещата могат да стават и по по-елегантен начин, ама като чета някои реакции тук явно първите седем яко куцат в някои случаи. И дали ако вашето дете беше блъснато щяхте да сте толкова философски настроени?

# 6 267

Първото ти изречение как кореспондира с последното, ако някой те помоли с "устата си" да му отстъпиш място, щото е с дете? Напомням, че претенцията ми не беше за седящо място, а да не слизам на всяка спирка с детето си.

Просто помоли хората да минеш във вътрешността, за да не слизаш на всяка спирка. Другите, които искат да слязат не могат да прелетят над теб, ако стоиш на стълбите.

Последното ми изречение - ами, означава, че не съм склонна да отстъпвам място на всеки. Но, ако някой ме помоли, да, бих го направила.

# 6 268
milittana, виновна си. Не разбра ли?  Wink Нищо, че си възмутена най-вече от това, че някаква жена е блъснала детето ти.
Интересно ми е, дали ще си навредя, ако стана и направя място в ГТ на едно дете!?
Ще взема да се разходя с ГТ и да пробвам. Joy Какво пък, ще ми струва само левче.

То е ясно, че още с качването си в пълен автобус съм виновна, че съм с дете. И както ми обясниха някои - не съм се държала правилно, затова са го блъснали. Не ми се мисли какво им е на хората в неравностойно положение. В тази връзка - пълна селяния и простотия е спирането на места за инвалиди пред хипермаркети и молове на коли, които нямат нищо общо с инвалидността, освен с умствената такава.

# 6 269
  • София
Ако ще се возя повече спирки не стоя на вратата. Не знам защо ви е толкова трудно да помолите да се разминете с някой, в същото време очаквате другите да помислят за вашето удобство. И двете не сте били прави, Милитана. Това не оправдава блъскане ни на дете, ни на възрастен.

Общи условия

Активация на акаунт