"Селски" номера и пинизи

• 5 184 972
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 285
  • София
Не съм била свидетел нуждаещ се да помоли за помощ и никой да не реагира /поне в София/. Многократно съм била свидетел на обратното - стои, сумти, но не моли да му се съдейства, защото явно смята, че са му задължени всички.

# 6 286
Милитана,
абсолютно си права  Peace
Но просто всеки с приоритетите си в даден момент.
Пак казвам - да, правя място, но и не винаги - преценявам според ситуацията и не виждам смисъл да се оправдавам заради това.
Като цяло съм против малко дете да пътува право - най-малко защото е на нивото на задниците на хората - айде, няма нужда да го мачкат точно така и ще направя място. Но, когато има достатъчно място, за да застане свободно не мисля, че е драма.

Циндил-Пиндил, аз смятам, че хората изискват от останалите и то негласно, но не са склонни да помолят - все едно ще им падне достойнството  ooooh!

На външен вид съм млада и видимо здрава. Но съм имала тежки здравословни периоди, които не са видими външно. Последно два месеца лежах заради спукан прешлен и после още толкова ходех с корсет. Ами директно съм молила даден човек да ми отстъпи място, защото не се чувствам добре и о!изненада, но никой не ми е отказвал

# 6 287
  • HH
Прави ми впечатление, че доста съфорумки очакват специално отношение, защото са бременни или с дете. Трябва да разберете, че това, че някой на вас в момента ви изглежда добре физически и нищо не му пречи да постои прав, не е ваше решение. ZinaSt ви каза, че има места за майки с деца и хора с други привилегии. Всичко останало е въпрос не на възпитание, а на желание от страна на някой да ви отстъпи мястото си.

# 6 288
Признавам си, не отстъпвам всеки път място на майки или бременни. Ми, като се огледам, ясно виждам, че до мен седи 15-годишна и си лафи по телефона, до нея чете вестник млад мъж около 30-те, след него се кикотят две студентски ... Ми, що аз да ставам?

# 6 289
Не съм била свидетел нуждаещ се да помоли за помощ и никой да не реагира /поне в София/. Многократно съм била свидетел на обратното - стои, сумти, но не моли да му се съдейства, защото явно смята, че са му задължени всички.
На майка с малко дете и на възрастен човек, както на трудноподвижен са длъжни всички, съжалявам ако някой мисли обратното. Не виждам защо трябва да молят, още повече че тук достатъчно се изписа как нямали право да искат нищо, тоест много вероятно е да срещнат неразбиране и в реала. За да не се спекулира предварително заявявам, че не спадам към гореспоменатите категории в момента, а само смятам, че те априори са привилегировани. Колкото и да не са ни симпатични по една или друга причина.

# 6 290
При условие, че детето е малко а буса претъпкан, би трябвало някой да се сети и да и отстъпят място!
На скоро пътувам за работа с влака, който беше претъпкан и един мъж ( пакистанец, афганистанец или нещо от сорта) стана и ми предложи да седна, но аз му отказах. По късно предложи и на други жени, но всичките отказаха и той пак си седна  Peace и изобщо доста често ми се случва някой да ми отстъпва място в влака.
Друг случай, майка, дете и количка се качват в буса. В буса има място за майки с деца и количка, но детето се засилва и сяда на единственото свободно място, което не е за майки с деца, при което аз оставам права защото не мога да седна на местото за майки с деца. Майката седна до детето си и изобщо не и направи впечатление, че аз седя права!

# 6 291
  • София
Аз много рядко сядам в метрото, но веднъж се возех, подпряла се на вратата и гордо изпъчила корем. Той стърчи, ама защото е дебел, не за друго. Изведнъж един мъж ме вижда, сепва се и ме вика  да седна. Аз му отказах няколко пъти, той настоява, накрая седнах, че ми стана неудобно на него да не му стане неудобно, че не съм бременна, а само с шкембе Mr. Green

# 6 292
  • София
Милитана, ти не си искала да седнеш, а да влезеш навътре. Е, инатиш се и не молиш да се разминеш със стоящите около вратата хора, те обаче трябвало да прочетат мислите ти, че ти няма да слизаш скоро и да се сетят сами ти да влезеш навътре. Наистина ли ги мислите тези неща? И какво точно ще ви стане да отворите уста и да кажете моля?

# 6 293
Милитана, ти не си искала да седнеш, а да влезеш навътре. Е, инатиш се и не молиш да се разминеш със стоящите около вратата хора, те обаче трябвало да прочетат мислите ти, че ти няма да слизаш скоро и да се сетят сами ти да влезеш навътре. Наистина ли ги мислите тези неща? И какво точно ще ви стане да отворите уста и да кажете моля?
...и затова трябваше да ми блъскат детето? Наистина ли ги мислиш тези неща? Ми например можеше г-жата да помоли да се разминем вместо да го блъска, не смяташ ли? Аз не съм екстрасенс и не зная колко хора имат намерение да слизат на следващата спирка, че да ги карам да стоят до вратата - мисля слизащите мажеше да го предложат. Впрочем много хора слизаха, само тази особа си позволи това с детето ми, явно не е било толкова неизбежно да го блъска. Тя така се беше разпенила, че чантата й заседна на вратата на автобуса - беше с някаква такава широка чанта с дървена дръжка отгоре. Голяма злоба, голямо нещо. Всъщност ти би ли блъснала дете по този начин, щото имам чувството, че оправдаваш подобна постъпка. Интересно ми е просто.

# 6 294
  • София
Милитана, казах вече, че нищо не оправдава блъскане нито на деца, нито на възрастни и че смятам, че и двете не сте постъпили добре. Как точно е реагирала госпожата съдим само по твоите думи, защото тя не е тук да си развива версията. Ти обаче, когато искаш нещо, независимо с дете или без, по - здравословно е да помолиш мило околните и сама ще се учудиш колко по - лесно ще ти се случват нещата.

# 6 295
Аз много рядко сядам в метрото, но веднъж се возех, подпряла се на вратата и гордо изпъчила корем. Той стърчи, ама защото е дебел, не за друго. Изведнъж един мъж ме вижда, сепва се и ме вика  да седна. Аз му отказах няколко пъти, той настоява, накрая седнах, че ми стана неудобно на него да не му стане неудобно, че не съм бременна, а само с шкембе Mr. Green

Веднъж ми се е случвало това в супермаркет и щях да потъна в земята от неудобство - мислех, че жената е "в очакване" и й направих място, а тя ме направи на 2 стотинки  Embarassed

Милитана, грубостта не може да бъде извинена с нищо  Peace

# 6 296
По темата за возенето в метрото или изобщо ГТ, бях пуснала тема миналата година, изумена след десет година активно неползване на обществен транспорт, как може на вид интелигентни хора да не могат да осъществят връзка между два неврона и да пристъпят с крачка навътре в превозното средство, ако и да пътуват за кратко. Което от своя страна ги принуждава да пътуват в интимна и повече от задушевна обстановка.
Особено в метрото в частта му от първите спирки до средищните- СУ и Сердика, 80% от пътниците слизат на въпросните две, но пътуват от първата до тях гордо лепнати за първата дръжка до вратата.

# 6 297
Милитана, казах вече, че нищо не оправдава блъскане нито на деца, нито на възрастни и че смятам, че и двете не сте постъпили добре. Как точно е реагирала госпожата съдим само по твоите думи, защото тя не е тук да си развива версията. Ти обаче, когато искаш нещо, независимо с дете или без, по - здравословно е да помолиш мило околните и сама ще се учудиш колко по - лесно ще ти се случват нещата.
Мога да се държа мило и обикновено го правя с хора, които го заслужават. Простаците ги игнорирам и с тях нямам взаимоотношения. В случая исках единствено да не ми блъскат детето, което смятам няма как да се помоли МИЛО както пишеш ти. За отстъпване на място и дума не може да става, ясно стана, че нямат право на това малките деца. И да, версията е моя, както впрочем и всяка друга разказана от съфорумките. Ако искате вярвайте, ако искате съчувствайте. Но за мен беше много полезен социален експеримент, че по-голямата част оправдават постъпката на тази простакеса и смятат, че аз съм си виновна. На тях само ще кажа, че ще ме разберат единствено, когато попаднат в такава ситуация. Слава богу отдавна детето ми е пораснало, аз не ползвам често ГТ, но това ще го помня винаги сигурно.

# 6 298
  • София
Милитана, ти май наистина си трудна за комуникация. Би ли посочила кой оправдава блъскане на деца и възрастни? ooooh! Единствено ти се каза, че когато се возиш много спирки и искаш да влезеш навътре, ти си тази, която трябва да помоли близостоящите хора да се разминете. Не може да очакваш някой да знае кога ще слизаш. Тази жена може и психически отклонения да е имала, знае ли човек.

# 6 299
Ей, царе сте да извъртате ситуацията - кой тук каза, че е ок да блъскаш дете или възрастен? Мисля, никой.
Детето на 3 г. няма как да помоли мило, но ти като родител си там, за да го сториш. Единственият отговорен за детето си ти, а не можеш да очакваш, че всички са в разположение на духа - свиквай с това. Не казвам, че е ок, но казвам, че такива неща се случват - хора всякакви.

Щом не ползваш ГТ е ясно защо се впечатляваш. Ами това е обществен транспорт, до който имат достъп всякакви хора - не можеш да очакваш всички да откликват според твоите желания, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт